چک‌ يکپارچه مي‌شود
پنجشنبه 9 شهريور 1396 - 2:12:00 PM
چه خبر - همه دسته چک ها يک شکل و يکپارچه مي شود

مسعود رحيمي در مراسم اتمام و بهره برداري از طرح استقرار سامانه پرداخت الکترونيکي از طريق بانکواره در استان خراسان رضوي اظهار کرد: اين سامانه بخش کوچکي از يک پروژه اجرايي بزرگ است. انتقال حساب هاي دولتي مساله پراهميتي است که موجب چابکي فعاليت هاي دولت در حوزه تخصيص منابع درآمدي مي شود. اعطاي نمايندگي حساب هاي دولتي توسط بانک هاي دولتي يکي از مزاياي اين طرح است.
وي ادامه داد: در برنامه چهارم به بانک هاي خصوصي براي جلوگيري از توسعه بانک‌ها مجوزهاي زيادي داده شد که همين موجب رسوب منابع دولت و استفاده ناصحيح از آن شد و بيت المال وجه المصالحه اخذ امتياز قرار گرفت و رقابت ناسالمي بين بانک ها براي نگهداري از حساب ها به وجود آمد. در برنامه چهارم تحولاتي در کشور رخ داد و موجب شد در دهه 80 بانک مرکزي با راه اندازي سامانه هاي بين بانکي مسيري در جهت شفاف سازي باز کند.
مديرکل معاملات ريالي بانک مرکزي تصريح کرد: نتيجه اين اتفاق اين بود که از هر حسابي در يک بانک بتوان به بانک هاي ديگر وجه واريز کند. در واقع اين نشان دهنده اين بود که با اين ترکيب بانک مرکزي مي تواند خلاهاي خود را جبران کرده و ايفاگر نقش نگهدارنده حساب هاي دولتي باشد.
وي با بيان اينکه سلامت مالي، وصول مستقيم درآمد دولت به حساب هاي خزانه نزد بانک مرکزي از ديگر اهداف اين قبيل سامانه هاست، خاطرنشان کرد: با اين حال بانک مرکزي در اين حوزه وظيفه تسهيل گردش وجوه را بر عهده دارد که راه آن کارآمدي ابزارهاي پرداخت است. چک در سال هاي گذشته به خاطر چک هاي بي محل و فقدان امنيت لازم کارايي خود را از دست داد و بانک مرکزي در سال 1394 با راه اندازي چکاوک نظامات بين بانکي را اصلاح کرد.
رحيمي گفت: همچنين عدم اعتبار سنجي متقاضيان دسته چک موجب کاهش اعتبار چک شد. ظرف دو هفته آينده سامانه ياد راه اندازي مي شود و همه دسته چک ها يک شکل و يکپارچه مي شود و المان هاي امنيتي خاص خود را با مشارکت همه بانک ها خواهد داشت. ما براي چک هاي دولتي ويژگي هاي بيشتري در نظر گرفته ايم مانند طراحي امنيتي خطي، طرح مکمل، چاپ نامرئي و الياف نامرئي. با اين کار جلوي جعل چک گرفته خواهد شد.
مديرکل معاملات ريالي بانک مرکزي اضافه کرد: ما در خزانه استان ها با مشتري خاص و ويژه اي رو به رو هستيم که لازم است دقت و امنيت را داشته باشد. با سامانه بانکواره ما دنبال اين هستيم تمام انتقال حساب هاي دولتي را به سرانجام رسانيم. امکان تعيين محدوده جغرافيايي براي دستگاه و شناسايي هويت افراد در اين سامانه ديده شده است.
رحيمي با اشاره به ديگر کارکردهاي اين سامانه عنوان کرد: در برخي بانک‌ها وجوه دولتي در طبقه بندي هاي نادرستي قرار مي‌گيرد که با اين سامانه جلوي آن گرفته خواهد شد. حذف روش هاي مبتني بر استفاده از چک از ديگر اهداف و مزيت هاي اين سامانه است.
وي بيان کرد: تاکنون تعداد حساب‌هاي منتقل شده به بانک مرکزي در حال حاضر 4169 مورد است.
پس از وي محسن برزوزاده، مديرکل خزانه، در اين مراسم اظهار کرد: مديريت حساب هاي بانکي پيش نياز مديريت مالي دولت است که اين امر بدون مديريت خزانه داري کل صورت نخواهد گرفت. ما در اين مسير هنوز در ابتداي راه هستيم و بايد حساب هاي بانکي را مديريت مي کرديم. از 250 هزار حساب بانکي که استاندارد نبود، با کمک بانک مرکزي دستورالعملي نوشته ايم که تفاوت بين حساب دولتي و بانکي را مشخص کرده‌ايم.
وي ادامه داد: لذا در مديريت حساب هاي بانکي ابتدا خزانه جاري مخص شد. تعداد دسته چک در خزانه به 20 مورد رسيده که در گذشته 8000 مورد بود. در خزانه معين استان ها تعداد حساب ها مشخص نبود. ما در حال حاضر مي دانيم هر دستگاه اجرايي بايد چند حساب داشته باشد. در استانداردسازي حساب‌هاي بانکي چک را حذف کرده‌ايم، ولي از امروز مي‌توان چک را کنار گذاشت و حساب هاي خزانه معين به بانک مرکزي منتقل شود.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/78579/چک‌ يکپارچه مي‌شود
بستن   چاپ