سبوس غلات را به غذا اضافه نکنيد
پنجشنبه 9 شهريور 1396 - 2:11:15 PM
چه خبر - نحوه صحيح افزايش مصرف سبوس در مواد غذايي

دکتر منصور رضايي گفت: سبوس، فيبر فراواني دارد و به پيشگيري از چاقي و اضافه وزن کمک مي‌کند، اما مصرف آن با اضافه کردن سبوس به غذا مي‌تواند جذب املاح را مختل کند. همچنين موجب کاهش جذب ريزمغذي‌هايي نظير آهن، روي و کلسيم مي شود.

وي افزود: اطمينان از اين که سبوس‌هايي که فروخته مي‌شود تحت نظارت بوده يا نه کمي دشوار است. مواردي ديده شده که سبوس‌هاي گندم آغشته به خاک، توزيع شده و به دست مصرف کننده رسيده است، بنابراين حتي در سلامت سبوس نيز بايد اين اطمينان وجود داشته باشد، که ناخالصي نداشته و آلوده نيز نباشند.رضايي با بيان اينکه احتمال زياده روي در مصرف سبوس با افزودن آن به غذا وجود دارد، تصريح کرد: با توجه به موارد ذکر شده زياده روي در مصرف سبوس خطر آفرين است بنابراين افرادي که از سبوس براي بهره‌مندي از فوايد فيبر موجود در آن استفاده مي‌کنند بهتر است از پنج منبع اصلي تامين کننده فيبر، نياز خود را مرتفع کنند و به هيچ وجه سبوس را با مواد غذايي ترکيب نکنند.وي توضيح داد: حبوبات، ميوه‌ها، سبزي‌ها، آجيل و غلات از جمله موادغذايي هستند که فيبر فراواني دارند، و مصرف آن مي‌تواند خواص سبوس را داشته باشد، البته به شرط اين‌که افراد از آن‌ها به طور کامل استفاده کنند، به اين معني که ميوه بايد کامل نه به صورت آب گرفته خورده شود و يا سبزي‌هايي مانند هويج را تنها به صورت آب گرفته مصرف نکنند.به گفته اين متخصص علوم تغذيه و رژيم درماني در صورتي که فردي به دلايل مختلف خوردن ميوه براي او راحت نيست ازجمله سالمندان و کودکان، بهتر است از پوره آن‌ها استفاده شود تا از فيبر کافي بهره‌مند باشند، به طور کلي براي بهره‌مندي از خواص اين دسته از خوراکي‌هاي فيبردار اين نوع موادغذايي را به صورت قوامدار بايد مصرف کرد تا فيبر کافي وارد بدن شود.رضايي گفت: استفاده صحيح از موادغذايي حاوي فيبر موجب مي‌شود که حجم زيادي از معده پر شده و به فرد احساس سيري دست دهد، علاوه بر آن روند آهسته غذا خوردن و خوب جويدن نيز به صورت عادت درآمده و از پرخوري و افزايش وزن جلوگيري خواهد شد و در نتيجه از عوارض چاقي و مشکلات گوارشي ناشي از پرخوري نيز پيشگيري مي‌شود.وي اظهار کرد: تاکيد بر خوردن ميوه کامل، سبزي کامل علاوه بر آنچه که گفته شد از سوي ديگر به آن دليل است که اگر فردي يک ليوان آب هويج را بخورد، علاوه بر اين‌که از خواص فيبر آن برخوردار نمي‌شود، بلکه ميزان مصرف آن ماده غذايي نيز در فرد بيشتر خواهد شد.عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي افزود: يک فرد ممکن است پنج عدد سيب را در پنج ساعت مصرف کند اما آب گرفته شده همان تعداد سيب را در چند ثانيه بخورد، بنابراين مشکلات ديگري با مصرف بيش از اندازه اين نوع موادغذايي نيز براي فرد به وجود خواهد آمد. تبعات زياده روي در مصرف سبوس
همچنين دکتر محمدحسين عزيزي متخصص علوم‌ غذايي نيز درباره مصرف اضافي فيبر توسط سبوس توضيح داد: اگر افراد به اندازه کافي موادغذايي حاوي فيبر، مانند سبزي و ميوه استفاده کنند، نيازي به مصرف سبوس به طور جداگانه نيست.وي گفت: هر فرد با مصرف نان و غذاهايي نظير عدس و ساير موادغذايي که در طول روز مصرف مي‌کند تا حدودي فيبر مورد نياز بدن آن‌ها تامين مي‌شود، بنابراين بهتر است از سبوس به شکل جداگانه استفاده نشود، چون زياده روي در مصرف آن مضر خواهد بود.عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس اظهار داشت: به طور کلي سبوس‌ها آلوده و کثيف هستند و چنان‌چه از سبوس‌هاي باز و فله‌اي خريداري مي‌شود و يا اطمينان از بهداشتي بودن آن وجود نداشته باشد زيان‌هاي ديگري را براي فرد به همراه خواهد داشت، بنابراين در صورت نياز به مصرف سبوس، حتما بايد از نوع بسته‌بندي شده و از جاهاي مطمئن خريداري شود.



منبع:salamatonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/78572/سبوس غلات را به غذا اضافه نکنيد
بستن   چاپ