يک دعواي جدي بر سر يک ساختمان: مسجد, مجتمع تجاري, يا حوزه حضرت ولي عصر؟
سه شنبه 7 شهريور 1396 - 3:10:09 PM
چه خبر - قصه‌ عجيب يک مسجد در مجاورت تئاتر شهر!

 داستان اين مسجد، مجتمع فرهنگي، حوزه علميه، حسينيه يا شايد در آينده مجتمع تجاري، از زماني شروع مي‌شود که عده‌اي قصد مي‌کنند بنايي را به عنوان "مسجد" در ضلع جنوبي تئاتر شهر، يعني جايي که پارکينگ اين مکان بود، بسازند و همين، نقطه‌ي آغاز تمام تنش‌ها مي‌شود. زمين کنار تئاتر شهر از قبل از انقلاب اسلامي به عنوان پارکينگ مجموعه استفاده مي‌شد و اگرچه اين بناي فرهنگي و تاريخي همواره به دليل فضاي ناامني که افراد ناهنجار و غير فرهنگي در اين محل به وجود مي‌آوردند مشکلاتي داشت، اما ساخت مسجد در کنار تئاتر شهر، آن ‌هم به جاي پارکينگ، صداي اعتراض هنرمندان و اهالي تئاتر را درآورد؛ هنرمنداني که الان حتما گله‌اي صد چندان دارند وقتي مي‌بينند آنچه از دست دادند با وعده‌ي ساخت مسجد بود و حالا بنايي ساخته شده که گفته مي‌شود در مکاتبات اداري، «مجتمع فرهنگي و نمازخانه» معرفي شده است.
اين ساختمان قرار بود مردادماه امسال افتتاح شود تا به گفته يکي از کساني که از اين پروژه کم و بيش اطلاعات خوبي دارد، در اختيار مردم قرارداده شود که براي برگزاري همايش و جشن مورد استفاده قرار گيرد، اما عمر شوراي شهر چهارم و شهرداري محمدباقر قاليباف قد نداد تا آنچه در دوره مديريت آن‌ها به اين شکل ساخته شده است، به طور رسمي رونمايي شود.

مجتمع فرهنگي مذهبي يا مسجد؟مجتمع فرهنگي مذهبي يا مسجد؟

مجتمع فرهنگي مذهبي يا مسجد؟

از داربست مجتمع فرهنگي و مذهبي حضرت وليعصر تا خواندن خطبه مسجد

اين ساختمان که اوايل مردادماه داربستي کنار آن زده و نام "مجتمع فرهنگي و مذهبي حضرت وليعصر (عج)" روي آن حک شد، کلنگش به نام مسجد زده شده و ميرحيدر جعفري هم تاکيد دارد که براي دو هزار مترمربع آن خطبه‌ي مسجد خوانده شده است و نمي‌شود کاربري ديگري داشته باشد.
با اين حال اين بنا در شرايطي آماده‌ي افتتاح شده که مجتبي شاکري ـ عضو سابق شوراي شهر تهران ـ بهره‌برداري از آن را با وضعيت فعلي غيرقانوني مي‌داند. «در اينجا، بنا به اشکالات متعددي که در طراحي مسجد وجود داشت کار متوقف شد، چون مسجد به معماري ايراني - اسلامي هيچ ربطي ندارد و هزينه‌هاي زيادي هم تا الان براي آن شده که تا پايان کار به رقم 50 ميليارد تومان مي‌رسد؛ يعني رقم سنگيني که از قِبَل آن مي‌شد 10 مسجد در مقياس محلي ساخت.»

داستان عجيب يک مسجد در کنار تئاتر شهرداستان عجيب يک مسجد در کنار تئاتر شهر

داستان عجيب يک مسجد در کنار تئاتر شهر


اما ماجراي اين مسجد با وجود اينکه تاکيد مي‌شود کلنگش توسط محمدي گلپايگاني ـ رييس دفتر مقام معظم رهبري ـ زده شده و براي آن خطبه مسجد هم خوانده شده است، خطبه‌اي که البته برخي آن را رد مي کنند، روي ديگري هم دارد، چون در شرايطي که حجت‌الاسلام جعفري تاکيد دارد مسجد يک زمين وقفي بوده و براي ساخت مسجد به اوقاف داده شده است، غلامحسين کرباسچي ـ يکي از شهرداران تهران ـ تاکيد مي‌کند که قرار بوده اين محل پارکينگ باشد.


تبديل کتاب فروشي به آب ميوه فروشي

نکته‌ي قابل توجه اين است که بخشي از کانکس‌هايي که تابلوهايي با نام‌هاي "مسجد وليعصر (عج)" و "شوراي حل اختلاف" روي آن‌ها نصب شده، زماني کتاب‌فروشي بوده که الان به آبميوه فروشي تبديل شده است. حتي آشپزخانه‌اي که آنجا تعبيه شده، شب‌هنگام و در يک تاريکيِ هماهنگ شده‌ با روشن نگه "نداشتن" مداوم چراغ‌هاي پارک، محل بروز انواع بزه و جرم در چند قدمي مکان فرهنگي تئاتر شهر شده است و همين‌ها تردد شبانه را براي هنرمندان و تماشاگراني که اواخر شب نمايشي را به صحنه برده يا نظاره‌گر بودند، سخت مي‌کند. هرچند در طول روز هم چندان امنيتي وجود ندارد و شهرداري و پليس پارک خيلي تلاش خاصي براي شهروندان در اين منطقه انجام نمي‌دهند که يک نمونه‌ي عيني آن هنگام حضور خبرنگار ايسنا براي تهيه‌ي همين گزارش و پيش آمدن دو جدال فيزيکي در کمتر از 20 دقيقه بود.
يک روي ديگر اين بحث‌ها و ساختماني که کنار تئاتر شهر علم شده، ايمني و سرعت عمل در هنگام بروز حادثه است. مدتي قبل يک مانور سه روزه آتش‌نشاني در تئاتر شهر انجام شد که علاوه بر شناسايي راه‌هاي سريع دسترسي در زمان بروز حادثه، بساري از مشکلات و کمبودها و نقص‌هاي اين مجموعه و محيط اطراف آن را هم نمايان کرد.


خلاصه ماجرا...

در نهايت آنچه به طور خلاصه مي‌شود از اين ماجراي 10 – 15 ساله گفت اين است که روزي سنگ بنايي در يک محوطه‌ که پارکينگ تئاتر شهر بود به‌نام ساخت مسجد زده شد که امروز بر سر مسجد بودن يا نبودن آن حرف و حديث و ترديد زياد است و در شرايطي که حتي زمزمه‌هاي زيادي از واگذاري آن به دستگاهي ديگر شنيده مي‌شود فقط يک نفر علني و با سروصداي زياد که تا بي‌بي‌سي هم رسيده، براي ماليکت اين ساختمان ادعا و پيگيري مي‌کند که آن هم کسي نيست جز ميرحيدر جعفري؛ روحاني‌اي که اگرچه ابراز ناراحتي مي‌کند که چرا اينجا مسحد جامع نشده، اما حاضر است با هر وسيله‌اي شده اين ساختمان را به دست آورد. «اگر اينجا را با زبان و به‌ راحتي تحويل دادند که هيچ، وگرنه ما آماده‌ي مقابله هستيم، يعني افرادي آنجا هستند و من هم به عنوان امام جماعت، استقامت مي‌کنم؛ چون اين دستور امام است که بايد استقامت و مقابله کرد. اگر ما را ناديده بگيرند و به حساب نياورند، من به تنهايي با نيروهاي خودم و با خانم‌هايي که از آقايان جلوتر و تواناتر هستند، مقابله مي‌کنيم.»


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/78463/يک دعواي جدي بر سر يک ساختمان- مسجد, مجتمع تجاري, يا حوزه حضرت ولي عصر؟
بستن   چاپ