سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟
سه شنبه 7 شهريور 1396 - 8:07:10 AM
چه خبر - غذاهاي فرآوري شده در طبقه بندي مواد سرطان زا، هم رده با سيگار هستند

وقتي افراد، شخصي را مي بينند که سيگار مي کشد بلافاصله با خود فکر مي کنند که اين شخص چقدر به سلامتي خود ضربه مي زند، " آسيب زدن به خود " و چگونه با بلعيدن اين سموم خطر ابتلا به سرطان را در بدنش افزايش مي دهد.

مواد سمي موجود در سيگار: - آمونياک ammonia
- سفيد کننده bleach
- فرمالدئيد formaldehyde
- حشره کش pesticides
 مواد سمي موجود در سيگار باعث کدام سرطان ها مي شوند؟

سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟

همه اين مواد سمي، تکثير سلول هاي سرطاني را غير قابل کنترل کرده و اغلب منجر به سرطان مي شوند.

- سرطان ريه
- سرطان پانکراس
- سرطان پروستات
- نارسايي کليه

آيا تا به حال به افرادي که مشغول خوردن يک ساندويچ فرآوري شده (اغذيه فروشي) هستند نگاه کرده ايد؟

با دقت نگاه کنيد.

آيا مي دانيد که بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني World Health Organization مواد غذايي فرآوري شده به عنوان مواد سرطان زاي کلاس 1A براي انسان طبقه بندي شده اند؟ گوشت هاي فرآوري شده، هات داگ، سوسيس و اغلب بيکن ها باعث ايجاد سرطان روده بزرگ colorectal مي شوند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : غذاي فرآوري شده چيست؟

پس تکليف سيگاري هايي که ساندويچ هاي فرآوري شده و هات داگ مي خورند چيست؟

آيا باز هم يکي دو دهه روي زمين دوام مي آورند؟

بگذاريد نگاهي نزديک تر به غذاهايي که در کنار سيگار، *آزبزست asbestos، الکل و *آرسنيک arsenic جزو عوامل عمده سرطان شناخته شده اند، داشته باشيم. اشتباه نکنيد: گوشت هاي فرآوري شده در آمريکا عامل سرطان هستند و اين واقعيتي است که بر اساس شواهد کافي از مطالعات *اپيدميولوژيک epidemiological انسان ها بدست آمده است.

*آزبست يا پنبهٔ نسوز يا پنبهٔ کوهي Asbestos: الياف پنبهٔ کوهي مي‌تواند به ذرات بسيار ريز و نامريي تبديل شود. اين ذرات نامريي که قطر آن‌ها کمتر از 0٫5 ميکرون است، در هنگام تنفس به اعماق شش نفوذ مي‌کنند و براي هميشه در آن جا مي‌مانند. با گذشت زمان اين ذرات بر اثر تحريکات مداوم خود مي‌توانند سبب بيماري‌هاي آزبستوز (Asbestosis)، سرطان ريه و يا بيماري مزوتليوما (Mesothelioma) شوند که همه آن‌ها در نهايت به مرگ منتهي مي‌شوند.

*آرسنيک يا آرسينيکarsenic: آرسنيک و بسياري از ترکيبات آن سمي هستند. آرسنيک با مختل کردن وسيع سيستم گوارشي و ايجاد شوک منجر به مرگ مي‌شود وساير عوارض بلند مدت اين سم سرطان پوست و صدمات جدي به روده وکبد مي‌باشد. متأسفانه برخي شهرها به دليل مجاورت با مراکز صنعتي آلاينده ،مسموميت بالاي به آرسنيک دارند.

*همه‌گيرشناسي يا اِپيدميولوژي epidemiology: مطالعه نحوه انتشار بيماريها و عوامل بيماري‌زا ، توزيع بيماري ها در زمان ها ، مکان ها ، نژاد ها يا فرهنگ هاي خاص يا هر عاملي که به سلامت مربوط باشد است .

آيا نيازي هست که خودتان را در معرض بيماري هايي که امروزه قابل پيشگيري هستند قرار دهيد؟

شايد شما هم عادت هايي داشته باشيد که شما را به مرگ نزديک تر مي کند، درست مثل سيگاري هايي که وقتي مي بينيدشان در موردشان قضاوت مي کنيد.

غذاهاي فرآوري شده در طبقه بندي مواد سرطان زا ، هم رده با سيگار ، الکل و آزبست هستند

سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟

آژانس بين المللي تحقيقات سرطان The International Agency for Research on Cancer (IARC ) تحت نظر سازمان جهاني بهداشت World Health Organization (WHO ) در حال حاضر گوشت هاي فرآوري شده از قبيل گوشت خوک bacon، ژامبون ham، سوسيس sausages، را در کنار سيگار، آزبست، آرسنيک و الکل به عنوان عوامل اصلي سرطان در انسان طبقه بندي کرده است. حتي گوشت قرمز هم در گروه 2A " احتمال سرطان زايي براي انسان "قرار گرفته است و جالب تر اين که تاثير سموم علف کش گليفسات glyphosate herbicide بر سلامت انسان مانند گوشت قرمز است.

درست است، ما امروز فقط در مورد موش هاي آزمايشگاهي صحبت نمي کنيم. آمريکايي ها موش هاي آزمايشگاهي جديد هستند که به سرعت در حال حرکت به سمت فروشگاه هاي مواد غذايي؛ بازار داغ فست فود ها و غذاهاي آماده مي روند و حريصانه سرطان را مي بلعند و دود مي کنند و عوامل ايجاد سرطان را در بدنشان ذخيره مي کنند و خودشان را قرباني آزمايشگاه ها و شيمي درماني مي کنند و با ايجاد سرطان هاي جديد به سوي مرگ زودرس قدم بر مي دارند.

و شما فکر مي کنيد که سيگاري ها نسبت به بقيه به مرگ نزديک تر هستند؟

سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟

دوباره فکر کنيد.

خوردن همه اين مواد غذايي فرآوري شده منجر به سرطان روده مي شوند زيرا روده آخرين نقطه اي در بدن انسان است که سموم ساخته شده در بدن را بايد خارج کند ولي دقيقه به دقيقه اين محيط مسموم تر مي شود.

اگر با يک بازمانده شيمي درماني صحبت کنيد مطمئنا به شما مي گويد که ديگر اين کار را تکرار نمي کند. گاهي اوقات اراده خيلي زيادي براي ترک خوردن يک غذاي خاص که دوست داريد، نياز است ولي اگر بدانيد کدام نوع از خوراکي ها باعث ايجاد سرطان مي شوند مطمئنا هوشمندانه تر انتخاب خواهيد کرد و احتمالا خوراکي هايي که IARC در موردشان هشدار داده است و مانند سيگار کشنده اند را کنار خواهيد گذاشت.

به هر حال اگر در مورد عمق اين مطالعه کنجکاو هستيد بايد بدانيد که IARC ، 22 کارشناس از 10 کشور متفاوت را انتخاب نموده تا 800 مطالعه متفاوت در مورد سرطان و بيش از 400 مطالعه اپيدميولوژي که تمرکزشان روي گوشت هاي فرآوري شده بوده است را بررسي کنند.

اينجاست که بايد با حقايقي تلخ و سخت در مورد گوشت هاي فرآوري شده روبرو شويد. آمادگي آن را داريد؟ شايد عاشق بيکن، ژامبون،گوشت نمک سود شده و هات داگ باشيد ولي مطمئناً از سرطان متنفريد.

10 هشدار در مورد گوشت هاي فرآوري شده و گوشت قرمز که بايد بدانيد:

سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟

1. طبق گزارش کارشناسان IARC، خوردن 50 گرم گوشت فرآوري شده در روز، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را 18 درصد افزايش مي دهد.
2. اجتناب از گوشت قرمز يک راهکار محافظتي عليه سرطان نيست.
3. ارتباط بين گوشت فرآوري شده و سرطان روده با شواهد قابل توجهي تاييد شده است.
4. گوشت فرآوري شده به اين معناست که گوشت با استفاده مواد از بين برنده زخم و علايم بيماري، نمک، دودي کردن و تخمير تغيير پيدا کرده و ممکن است حاوي خون باشند.
5. گوشت هاي فرآوري شده با روش هايي با درجه حرارت بالا، مانند: کبابي کردن و سرخ کردن تهيه مي شوند که باعث افزايش خطر سرطان زايي آنها مي شود.
6. استعمال دخانيات و آزبست هر دو در طبقه بندي عوامل سرطان زا در کنار گوشت هاي فرآوري شده در گروه 1 قرار گرفته اند.
7. IARC همچنين سرطان معده را با خوردن گوشت هاي فرآوري شده مرتبط دانسته است.
8. پروژه بيماري هاي جهاني The Global Burden of Disease Project تخمين زده است که 3400 مرگي که سالانه در جهان رخ مي دهد مربوط به افرادي است که به طور معمول از گوشت هي فرآوري شده استفاده مي کنند.
9. هر چه گوشت فرآوري شده بيشتري بخوريد احتمال ابتلاي تان به سرطان را افزايش مي دهيد.
10. ترکيبات N-nitroso و polycyclic aromatic hydrocarbons فقط دو نمونه از مواد شيميايي خطرناک سرطان زا هستد که در طي روند فرآوري گوشت توليد مي شوند.

نتيجه گيري

زمان آن رسيده عاداتي که منجر به سرطان مي شوند را ترک کنيد و دست از اميدواري محافظت از سوي سازمان هاي نظارتي برداريد. سازمان هاي نظارتي قرار نيست از شما محافظت کنند چون نمي خواهند و حتي اگر بخواهند نمي توانند. بهترين راه کار اين است که خودتان به دنبال مصرف خوراکي هاي سالم و کاملا ارگانيک که عاري از سموم و علف کش ها و کودهاي شيميايي هستند، باشيد.
منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/78407/سيگار شما را زودتر مي کشد يا غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس؟
بستن   چاپ