غذاهاي مفيد براي زنان
دوشنبه 6 شهريور 1396 - 7:11:45 PM
چه خبر -

با غذاهاي مفيد براي زنان آشنا شويد

امروزه، متخصصان تغذيه بر اين عقيده هستند که پنج ماده غذايي کلم بروکلي، پياز، کلم پيچ، انواع آجيل و ماهي سالمون با تأمين مواد مغذي اي مانند آهن، کلسيم، منيزيم، ويتامين D، اسيدفوليک، ويتامين K و اسيد چرب امگا 3 در تأمين سلامت بانوان موثر هستند.
در ادامه به معرفي تعدادي از غذاهاي مفيد براي زنان مي پردازيم.

کلم بروکلي

کلم بروکلي يکي ديگر از غذاهاي مفيد براي زنان با دارا بودن آنزيم هاي خنثي کننده سموم بدن که منجر به ايجاد سرطان مي شوند دفع مي کند و در پيشگيري از سرطان سينه و رحم موثر است. همچنين کلم بروکلي به دليل دارا بودن مقادير بالايي از اسيد فوليک مي تواند از تولد نوزاد با نواقص لوله عصبي در مادران باردار جلوگيري نمايد.
جديدترين تحقيقات نشان مي دهند که مصرف مناسب کلم بروکلي از تنش هاي عصبي و ورم در دوران قاعدگي در خانم ها مي کاهد. ويتامين هاي موجود در کلم بروکلي با افزايش جذب آهن و کلسيم غذا منجر به پيشگيري از ابتلا به کم خوني فقر آهن و پوکي استخوان در خانم ها مي شود.

پياز

ماده غذايي مفيد ديگري براي بانوان است که تحقيقات علمي نشان داده اند از نظر خواص همانند داروهاي پيشگيري کننده از پوکي استخوان است. بنابراين در پيشگيري و درمان پوکي استخوان پيشرفته در زنان در دوران يائسگي موثر است. به علاوه اين که برخي تحقيقات جديد ديگر نشان داده اند که مصرف پياز مي تواند تا 73 درصد از ايجاد سرطان رحم و تا 25 درصد از سرطان سينه پيشگيري نمايد.

انواع آجيل

مصرف متعادل انواع مغزها و سويا به شکل روزانه سبب کنترل فشارخون و پيشگيري از سرطان سينه و ديابت نوع 2، تنظيم خواب و کنترل اشتها و پيشگيري از گرگرفتگي بعد از دوران بارداري در بانوان مي شود.

غذاهايي براي کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان

خطر ابتلا به سرطان تخمدان به چيزهايي که مي‌خوريد هم مربوط است. در واقع کارشناسان معتقدند يک سوم از تمام سرطان‌ها با روش تغديه ارتباط دارند. چند دهه است که دانشمندان بر غذاهايي که خطر ابتلا به سرطان را کاهش مي‌دهند مطالعه مي‌کنند. شواهدي وجود دارد که اين غذاهاي مفيد براي زنان مي‌توانند ريسک ابتلا به اين سرطان خطرناک را در شما کاهش دهند.

ماهي

ماهي يکي از غذاهاي مفيد براي زنان است. مجموعه‌اي از مطالعات انجام شده در ايتاليا نشان مي‌دهد خوردن ماهي خطر ابتلا به سرطان تخمدان را تا 30 درصد کاهش مي‌دهد. نوع ماهي واقعا مهم نيست. اسيدهاي چرب امگا 3 که در تمام ماهي‌ها موجود است علاوه بر اينکه براي قلب مفيد است و مي‌تواند از سکته‌ مغزي جلوگيري کند، در برابر سرطان‌ها هم از شما محافظت مي‌کند. بهترين روش طبخ ماهي، بخارپز و کباب‌کردن آن است. بهتر است زمان پخت ماهي کوتاه باشد.
براي استفاده از مزاياي بي‌شمار ماهي لازم است هفته‌اي دو يا سه بار يک تکه ماهي به اندازه کف دست مصرف کنيد.

کاهو چيني

اين کاهو را مي‌توانيد در سالاد استفاده کنيد. طعم ملايمي دارد و به راحتي با سبزيجات ديگر هماهنگ مي‌شود. آن را مي‌توانيد کمي تفت هم بدهيد يا به شکل دلمه درآوريد.
براي جلوگيري از سرطان تخمدان شما بايد حداقل دوبار در هفته نصف فنجان کاهو چيني را در برنامه‌ غذايي خود وارد کنيد.

گوجه‌فرنگي

مطالعه‌اي که روي 13 هزار زن در کاليفرنيا انجام شده نشان داده که خوردن نصف فنجان گوجه‌فرنگي، پنج بار يا بيشتر در هفته خطر ابتلا به سرطان تخمدان را در آنها تا 60 درصد کاهش داده است. علت آن وجود ماده‌اي به نام ليکوپن در گوجه‌فرنگي است.
روش طبخ مي‌تواند تا حد زيادي روي مقدار جذب ليکوپن تاثير بگذارد. بهترين روش پخت براي جذب ليکوپن حرارت دادن گوجه به مدت 20 دقيقه در درجه ملايم است. خوردن گوجه‌فرنگي پخته يا به شکل سس سالم‌تر از مصرف آن به شکل خام در سالاد است.

حفط تعادل هورمون ها با غذاهاي مفيد براي زنان

از مجموع علائم دردهاي قبل از دروه ماهانه، بايد با خوردن غذاهاي مفيد براي زنان در طي نيمه دوم دوره مراقبت کرد. به طوري که در هيچ يک از وعده هاي غذايي کالري مصرفي فراموش نشود. به مقدار فراواني از ميوه هاي تازه مخصوصاً مرکبات و سبزيجات بخوريد. کساني که از مجموع علائم قبل از دوره ماهانه رنج مي برند ميزان منيزيم آنها از حد متوسط کمتر است. از روغن هاي طبيعي مانند زيتون و روغن آفتاب گردان و همچنين آجيل، تخمه ها، آواکادو و ماهي تازه مصرف کنيد.

غذاهايي براي افزايش ميل جنسي خانم ها

مطالعات متعدد نشان داده اند که مواد غذايي مختلف هم مي‌توانند بر روي احساسات جنسي ما تاثير بگذارند. بر اساس مطالعه اي که در آمريکا انجام شده است، کمبود اسيد فوليک (يکي از ويتامين هاي گروه B) تمايل به برقراري رابطه جنسي را کاهش مي دهد. اين نکته به ويژه در ميان خانم ها مشاهده شده است زيرا اغلب آنها به ميزان کافي ويتامين هاي گروه B را دريافت نمي کنند.
اسيد فوليک که با نام فولات يا ويتامين B9 نيز شناخته مي شود در حبوبات به ويژه عدس، سويا، غلات سبوس دار و سبزيجات سبز تيره مانند اسفناج، جعفري، کلم بروکلي، نخود فرنگي و مارچوبه يافت مي شود.
يکي ديگر از غذاهاي مفيد براي زنان براي افزايش ميل جنسي خانم ها، ماده معدني آهن است. فقر آهن و کم خوني ناشي از آن، خلق و خوي زنان را به شدت تحت تاثير قرار مي دهد و موجب کاهش تمايلات جنسي آنها مي شود. جگر و انواع گوشت ها به ويژه گوشت قرمز، حبوبات، سبزيجات سبز و زرده تخم مرغ منابع غني آهن به شمار مي روند.


منبع: nabzema.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/78402/غذاهاي مفيد براي زنان
بستن   چاپ