بعد از جراحي کاهش وزن، چي بخوريم، چي نخوريم؟
جمعه 3 شهريور 1396 - 12:13:06 PM
چه خبر - رژيم غذايي بعد از جراحي کاهش وزنغذاهاي خوب بعد از جراحي کاهش وزن

خوردن پروتئين بدون چربي مثل مرغ يا ماهي در کنار انواع سبزي، قبل از مصرف برنج يا نان، مي‌تواند احساس سيري بيشتري ايجاد کند و دريافت مواد مغذي را افزايش دهد. اين افراد بايد روزانه حداقل 60 تا 80 گرم پروتئين بدون چربي مصرف کنند تا توده بدون چربي بدن‌شان بيشتر شود و در طول فرايند کاهش وزن سريع، سالم و پُر انرژي باقي بمانند.

بعضي افراد بعد از عمل جراحي کاهش وزن با عارضه جانبي خاصي مواجه مي‌شوند که آن‌ها را مجبور به انتخاب غذاهاي سالم مي‌کند. بدن اين افراد بعد از عمل جراحي، غذاهاي چرب و روغني مانند فست فود را به‌ سختي هضم مي‌کند که مي‌تواند به سندروم دامپينگ منجر شود. فرد دراين حالت با احساس تهوع، استفراغ، اسهال، سرگيجه و عرق زياد، مواجه مي‌شود که قطعا او را آزار خواهد داد. اين افراد در چنين شرايطي ديگر نمي‌توانند هات‌ داگ، همبرگر يا نوشابه‌هاي گازدار بخورند.
بعضي از اين افراد بايد زير نظر پزشک از مولتي‌ويتامين استفاده کنند. در واقع، عمل جراحي ممکن است جذب مواد مغذي را کاهش دهد و درنهايت به کمبود آهن، کلسيم، فولات و ويتامينD منجر شود. در ضمن به دليل اين‌که بيشتر مولتي‌ويتامين‌ها حاوي ويتامين D کمي است ، ممکن است پزشک به اين افراد توصيه کند تا در کنار مولتي‌ويتامين از مکمل ويتامين D هم استفاده کنند.

 

غذاهاي بد بعد از جراحي کاهش وزن

به گفته متخصصان بسته به نوع جراحي کاهش وزن، نوع غذاهاي مشکل‌ساز فرق مي کند. کساني که تحت عمل جراحي حلقه گذاري قابل تنظيم معده يا Lap-Band قرار گرفته اند، بايد از مصرف غذاهاي نرم، آبکي و مايعاتي که کالري زيادي دارد، بپرهيزند؛ يا کساني که عمل جراحي باي‌ پس (Bypass) انجام داده‌اند، نبايد خوراکي‌هايي بخورند که حجم زيادي از قندهاي مختلف دارد، مثل شير کامل، شيريني‌ها و انواع ميلک شيک‌ها.

در واقع، ورود ناگهاني اين مواد غذايي به روده کوچک باعث بروز سندروم دامپينگ مي شود. صرف نظر از اين‌که تحت کدام نوع عمل جراحي کاهش وزن قرار گرفته باشيد، احتمالا معده شما بعد از عمل نمي‌تواند غذاهاي جامد و مايع را همزمان تحمل کند. بنابراين بايد بين مصرف مايعات و غذاهاي جامد، حداقل 30 دقيقه فاصله بگذاريد و هيچ‌وقت اين دو نوع غذا را همزمان با هم نخوريد. بهتر است مايعات را جرعه جرعه بنوشيد و روزانه يک ونيم ليتر مايعاتي مثل آب، چاي و نوشيدني‌هاي طبيعي کم‌کالري را دريافت و تا 750 ميلي ليتر شير سويا، شير بدون چربي و شير کم چرب مصرف کنيد.

در ضمن متخصصان به اين افراد توصيه مي‌کنند که از غذاهاي پُرکالري و غذاهايي که مواد مغذي خيلي کمي دارد، استفاده نکنند يا مصرف آن را به حداقل برسانند. غذاهايي مثل مرغ سوخاري، سيب‌زميني سرخ‌کرده و انواع مختلف فست‌فود و کيک و کلوچه و بستني و آب نبات در اين گروه غذايي قرار مي‌گيرد. همچنين وعده هاي غذايي را با عجله ميل نکنيد و سعي کنيد غذا را به آهستگي بخوريد و هر لقمه را مزه مزه کنيد و خوب بجويد تا از پرخوري جلوگيري شود.

 

 



منبع : khorasannews.com

 

http://www.CheKhabar.ir/News/77155/بعد از جراحي کاهش وزن، چي بخوريم، چي نخوريم؟
بستن   چاپ