عوارض عدم درمان کبد چرب چيست؟
پنجشنبه 2 شهريور 1396 - 1:18:29 PM
چه خبر -

عدم درمان کبد چرب چه عوارضي ايجاد مي کند

محققان آلماني تحقيقاتي انجام داده اند که نشان مي دهد، بيماري کبد چرب با ترشح بعضي پروتئين‌ها و آزادسازي آنها در جريان خون مي‌تواند به ديگر اندام‌ها آسيب برساند.

اين بيماري نه تنها ميزان خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن کبد مانند سيروز و سرطان کبد را افزايش مي دهد، بلکه خطر مبتلا شدن به ديابت نوع دوم و بيماري هاي قلبي و عروقي را نيز افزايش مي دهد. دليل اين امر تغيير رفتار ترشحي کبد چرب است.

کبد چرب به شدت گلوکز، چربي ها و پروتئين هاي بد مانند هپاتوکين و فتوئين آ را توليد و در جريان خون آزاد مي کند. بنابراين مواد ناشي از ترشح کبد چرب وارد ديگر اندام هاي بدن شده و واکنش هاي بيشتري را در پي مي آورند. با وجود اين، محققان تاکنون از اين تداخل هاي اندامي و تخريب ناشي از هپاتوکين و فتوئين آ مطلع نبودند، تداخل هايي که اندام ها به شدت از آن متاثر هستند.

هانس اولريش هارينگ و گروه تحقيقاتي غدد درون ريز دانشگاه توبينگن آمان همراه با دانشمنداني از گروه راديولوژي اين دانشگاه، براي پي بردن به سازوکار معمول و تغييرات ناشي از کبد چرب، تاثير فتوئين آ را بر بافت چربي پانکراسي مطالعه کردند. تقريبا يک سوم از بافت چربي پانکراسي از سلول هاي چربي اوليه (نوعي سلول بنيادي) تشکيل شده اند، علاوه بر آنها سلول هاي بالغ چربي نيز وجود دارد.

افزون بر اين، محققان در يک نمونه آماري 200 نفره با احتمال بالاي ابتلا به بيماري ديابت نوع دوم، ميزان چربي پانکراسي را به وسيله ام آر اي سنجيده و با ديگر عوامل ديابت مقايسه کردند. همچنين دريافتند در افرادي که از قبل با مشکل افزايش گلوکز خون روبرو بوده اند، تباهي چربي پانکراسي با کاهش ترشح انسولين همراه است.

يافته هاي اين تحقيق که در دو نشريه ديابت و ديابت شناسي و تحقيقات و بازنگري هاي متابوليسم منتشر شده، نشان مي دهد که کبد چرب به همراه تخريب ناشي از چربي پانکراس، موجب نفوذ سلول هاي ايمني منطقه اي و التهاب مي شود که فرايند بيماري را تسريع مي کنند.

با وجود اين، بافت چربي به خودي خود مخرب و مضر نيست و مي تواند اثرهاي حمايت کننده اي داشته باشد. براي نمونه بافت چربي اطراف رگ هاي خوني يا کليه قابليت بازسازي کنندگي دارند.

دوروتآ سيگل اکسل، استاد دانشگاه توبينگن مي گويد: عامل موجب تغييرات پاتولوژيکي، فتوئين آ است که کبد چرب توليد مي کند. در نتيجه به جاي حمايت از بافت مانند قبل، عوامل التهاب زا را به خود جلب مي کند و اين امر موجب محدوديت عملکرد کليه مي شود. مطالعات انجام شده روي کليه و شريان ها، اين يافته را تاييد مي کند. اخيرا کارگروه بافت چربي و پيچيدگي هاي آن، در دانشگاه توبينگن، مطالعه اي در اين مورد را، در نشريه گزارش هاي علمي منتشر کرده اند.



منبع: hidoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/77098/عوارض عدم درمان کبد چرب چيست؟
بستن   چاپ