سرطاني‌ شدن غذا در مايکروويو درست است؟
پنجشنبه 2 شهريور 1396 - 11:12:57 AM
چه خبر - سرطاني‌ شدن غذا در مايکروويو پايه علمي ندارد

به گفته يک متخصص علوم و صنايع غذايي، بر خلاف آنچه درباره مضرات استفاده از دستگاه مايکرووِيو براي پخت و پز غذا گفته مي‌شود، تاکنون هيچ مدرک و سند علمي و معتبري مبني بر سرطانزا شدن غذا يا آسيب ژنتيک به مصرف‌کننده در اين زمينه ثبت و اثبات نشده است.

پرتوهاي مايکروويو غير يونيزان اند و خطر سرطانزايي براي آنها وجود ندارد؛ البته اگر مايکروويو در شرايط کنترل‌نشده مورد استفاده قرار گيرد و اين پرتوها مستقيما به بدن انسان تابيده شود، براي برخي از بافت ها يا سلول هاي بدن آسيب‌رسان خواهند بود، اما آسيب وارده از نوع سرطاني نيست.

او تصريح کرد: دستگاه مايکروويو با پرتوهاي مايکروويو يعني امواج کوتاه کار مي کند و اين پرتوها همان امواجي هستند که راديو، تلويزيون، رادار و موبايل هم با آن کار مي کند.

به گفته وي مصرف کنندگان بايد بدانند، شرايط توليد امواج در مايکروويو ‌به شرط صحيح کار کردن دستگاه، کاملا کنترل شده است و شايعاتي مبني بر سرطانزا شدن غذاهايي که در اين دستگاه قرار داده مي شوند يا از بين رفتن کامل ارزش غذايي غذاهاي گرم يا پخته شده با آن صحت ندارد.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي درباره شرايط استفاده صحيح از مايکروويو گفت: هنگام استفاده از دستگاه بايد درِ آن به بدنه کاملا چفت شده باشد و هنگام روشن بودن آن نيز دستکم يک متر از دستگاه فاصله داشته باشيم. همچنين لازم است براي ديدن داخل مايکروويو سر و يا چشمهايمان را به آن نچسبانيم، زيرا اين پرتوها ممکن است براي چشم، مضر باشند. به محض باز شدن در دستگاه نيز بايد قطع کن، جريان برق آن را به طور خودکار قطع کند. با قطع برق دستگاه، امواج مايکروويو هم به طور کامل متوقف مي شود.

دباغ مقدم با اشاره به اينکه دستگاه مايکروويو داراي وسيله مهمي به نام مگنترون است که باعث مي‌شود ملکول هاي آب در داخل غذا به حرکت سريع در بيايند و با اصطکاک شديد اين ملکول ها، غذا از درون گرم شود ادامه داد: به همين دليل است که مايعات در دستگاه هاي مايکروويو سريعتر از جامدات گرم مي شوند.

اين متخصص صنايع غذايي توصيه کرد: مادامي که از مايکروويو به صورت اصولي استفاده کنيم، جاي هيچ گونه نگراني درباره سلامت غذا و استفاده‌کنندگان از اين دستگاه وجود ندارد و براي تعمير آن نيز بايد از متخصصان کمک گرفت و از سپردن آن به دست افراد غير حرفه اي خودداري کرد. همچنين خود افراد هم نبايد با تصور جلوگيري از هزينه‌کرد به تعمير آن اقدام کنند.

 



منبع : salamatonline.ir

 

http://www.CheKhabar.ir/News/77089/سرطاني‌ شدن غذا در مايکروويو درست است؟
بستن   چاپ