متولدين قبل از 71 حتما واکسن هپاتيت B بزنند
چهارشنبه 1 شهريور 1396 - 11:13:04 AM
چه خبر - با واکسن هپاتيت B به سادگي از ابتلا به اين بيماري جلوگيري کنيد

دکتر آرش سيفي افزود: از سال 1371 واکس «هپاتيتB» از بدو تولد به صورت اجباري به نوزادان تزريق مي‌شود و در حال حاضر کساني که به اين بيماري مبتلا مي‌شوند بيشتر افراد 25 سال به بالا هستند

وي اظهار داشت: تزريق اين واکسن که در سه نوبت انجام مي‌شود و مي‌تواند فرد را براي هميشه از ابتلا به اين بيماري مصون بدارد. اين بيماري از طريق خون به بيمار منتقل مي‌شود، البته انتقال از طريق ارتباط جنسي از بيمار به فرد سالم و تزريق با سرنگ آلوده به ويژه در بين معتادان شايع‌ترين راه‌هاي انتقال آن است.

سيفي با بيان اين که اين بيماري از طريق پوست سالم و يا بزاق دهان به راحتي منتقل نمي‌شود، تصريح کرد: چناچه زخمي در فرد ايجاد شده باشد و وسيله‌اي آلوده به ويروس هپاتيت B با زخم بيمار تماس داشته باشد، ويروس آن مي‌تواند از اين طريق به فرد منتقل شود.

به گفته اين متخصص بيماري‌هاي عفوني ساير راه‌هاي انتقال اين بيماري از طريق مخاط چشم و دهان به واسطه ترشحات و بزاق آلوده نيز امکان انتقال در صورتي که به نحوي مستقيما ويروس آن وارد جريان خون شود، وجود خواهد داشت. همچنين جنين نيز از طريق مادر در خطر اين بيماري است.

وي با بيان اين که اگرچه با سه دوره واکسيناسيون، افراد براي هميشه در برابر هپاتيتB مصون خواهند شد، خاطرنشان کرد: اما در صورت لزوم يک ماه پس از سومين تزريق واکسن هپاتيت، تست آنتي‌بادي از فرد گرفته مي‌شود و در صورتي که نتيجه اين تست عدد بالاي 10 را نشان دهد، اين اطمينان به وجود خواهد آمد که در فرد ايمني لازم در برابري بيماري مذکور مادام الاعمر حاصل شده است.

سيفي با بيان اين‌که بسياري از افراد مبتلا به هپاتيت تنها ناقل اين بيماري هستند و علامت ظاهري ندارند، عنوان کرد: هپاتيت B به دو صورت حاد و مزمن در افراد ديده مي‌شود، که د ر نوع حاد آن علائمي مانند زردي عمومي بدن و بروز تب و لرز در مبتلايان به آن مشهود است، اين افراد در بسياري از موارد بهبودي کامل خواهند يافت، اما در درصدي از آنان اين بيماري به صورت مزمن مي‌شود.

اين متخصص بيماري‌هاي عفوني افزود: تعداد بيماراني که هپاتيت آنان مزمن شده است ، به مرور زمان ناقل بيماري خواهند شد، اگرچه به بدن آنان آسيبي نمي‌رسد، اما اين افراد مي‌توانند ديگران را در صورتي که شرايط انتقال هپاتيتB در آنان مهيا باشد ، به اين بيماري مبتلا کنند.

وي اظهار کرد: افرادي که بيماري مزمن دارند در صورتي که اقدام به درمان نکنند به تدريج دچار نارسايي کبد مي‌شوند و در مراحل پيشرفته شکم آب آورده و دچار خونريزي‌هاي گوارشي مي‌شوند و در نهايت به سيروز کبدي خواهد شد که در اين بيماران بايد پيوند کبد انجام شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اين‌که اگرچه تزريق واکسن هپاتيتB اجباري نيست اما يک طرح کشوري است، تاکيد کرد: بهتر است همه افرادي که تا کنون در برابر اين بيماري واکسينه نشده‌اند، هرچه زودتر در اين زمينه اقدام کنند، به ويژه افرادي که در خانواده خود فردي به اين بيماري مبتلا است و مخصوصا متاهلان که در مورد آنان اين امر الزامي است و در صورتي که يک از افراد به اين بيماري مبتلا شده‌اند هرچه زودتر همه افراد خانواده بايد آزمايشات لازم در مورد آنان انجام و در صورت لزوم اقدام به درمان کنند.



منبع: salamatonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/77019/متولدين قبل از 71 حتما واکسن هپاتيت B بزنند
بستن   چاپ