آيا وجود هر توده‌اي در پستان خطرناک است؟
چهارشنبه 1 شهريور 1396 - 10:15:08 AM
چه خبر - غده‌هاي پستاني لزوما خطرناکند؟

بدخيمي پستان در ميان ساير انواع سرطان بسيار شايع‌تر است و در بسياري نقاط جهان، اولين عامل بدخيمي در ميان زنان است. بعد از اين چند جمله نگران‌کننده، مي‌خواهم به دو موضوع خوشحال‌کننده بپردازم. اول اين که درمان بسيار خوب و مؤثري براي اين نوع سرطان وجود دارد و بيشتر موارد به خوبي و به طور کامل درمان مي‌شوند. دومين موضوع اين است که بيشتر توده‌هاي پستاني خوش‌خيم هستند و برخلاف تصور عامه، خطر چنداني ندارند و نبايد از داشتن آنها نگران شد.

اکنون به موارد اصلي توده‌هاي خوش خيم پستاني مي‌پردازم ولي ابتدا بايد گوشزد کنم که تشخيص توده‌هاي خوش خيم از بدخيم برعهده پزشک مجرب در زمينه پستان است.

1 ـ فيبروآدنوما

يکي از بيماري‌هاي شايع پستان، فيبروآدنوماست که مخصوص سنين پايين‌تر از 15 تا 35 سال است. اغلب به صورت يک توده نرم و متحرک لمس مي‌شود، اما مي‌تواند متعدد هم باشد که در سنين پايين (25 سالگي) يافت مي‌شوند و دردناک نيستند و معمولا از 3 سانتي‌متر بزرگ‌تر نمي‌شوند (انواعي هم وجود دارد که بسيار بزرگ مي‌شوند). اينها اغلب خود به خود بهبود مي‌يابند و نياز به درمان ندارند و تنها براي تشخيص سرطان‌هاي احتمالي پستان (که تنها در چهار درصد موارد چنين است) معاينه و سونوگرافي سالانه براي بررسي تغييرات اندازه توده لازم است. در موارد خاص، نمونه‌برداري از اين توده‌ها لازم مي‌شود.

2 ـ بيماري فيبروکيستيک پستان

اين بيماري که حاصل تغييرات طبيعي پستان‌ها در پاسخ هورمون‌هاست،‌ موجب نگراني بسياري از بانوان بخصوص در سنين 35 تا 55 سالگي مي‌شود، اما اين تغييرات، طبيعي است و بيماري مهمي محسوب نمي‌شود. اين مشکل در 10 درصد خانم‌ها ديده مي‌شود و مي‌تواند سابقه اين بيماري در بستگان نزديک وجود داشته باشد. علائم آن به صورت دردهاي دوره‌اي پستان‌ها بخصوص نزديک به شروع عادت ماهانه همراه با احساس بزرگ شدن پستان‌ها همراه است، مي‌تواند بدون درد باشد و تنها در معاينه با احساس توده‌هاي متعدد پستاني تشخيص داده مي‌شود. بيماري در سونوگرافي به صورت کيست‌هاي متعدد و دو طرفه پستان ديده مي‌شود. در برخي بيماران، ترشحات زرد مايل به سبز يا بي‌رنگ از نوک پستان‌ها ديده مي‌شود. اندازه اين کيست‌ها کمتر از سه سانتي‌متر است و اغلب در اندازه هاي 2 تا 10 ميلي‌متر وجود دارد. اين کيست‌ها هر چند وقت از بين مي‌رود و کيست‌هاي جديد تشکيل مي‌شود. برخلاف تصور عمومي، اين کيست‌ها بندرت منجر به سرطان پستان مي‌شوند.

بر اين نکته تاکيد مجدد مي‌کنم که اکثريت قريب به اتفاق توده‌هاي پستاني خوش خيم و درصد کمي بدخيم هستند ولي فقط با معاينه و بررسي دقيق و علمي مي‌توان انواع بدخيم را شناسايي کرد و خانم‌ها با مراجعه سالانه به متخصص مي‌توانند از سلامت خود مطمئن شوند.

دکتر رضا کريمي - متخصص داخلي و فوق‌تخصص غدد و متابوليسم



منبع: jamejamonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/77012/آيا وجود هر توده‌اي در پستان خطرناک است؟
بستن   چاپ