حذف پيشوند فرهنگي از نام استقلال و پرسپوليس بخاطر واگذاري!
سه شنبه 31 مرداد 1396 - 6:18:05 PM
چه خبر - استقلال و پرسپوليس آماده واگذاري مي شوند

ماجراي واگذاري استقلال و پرسپوليس به بخش خصوصي هر چند سال يک بار جدي مي شود و در حالي که هيچ اتفاقي نمي افتد، دوباره از يادها مي رود. اين روزها هم دقيقا وقتش شده بود که دوباره ماجراي واگذاري استقلال و پرسپوليس مطرح شود.
دو سال از آخرين باري که اين موضوع با جديت پيگيري مي شد گذشته و اگر همين روزها دوباره بحث اين ماجرا باز نمي شد، اهالي فوتبال تعجب مي کردند!

اين بار دولت تصميم گرفته که گامي موثر در جهت خصوصي کردن استقلال و پرسپوليس بردارد، درست مثل همان گام هايي که دولت هاي قبلي با جديت برداشته بودند و در نهايت هم به هيچ جا نرسيده بود.

امروز خبر آمد که با تصميم دولت، پيشوند "فرهنگي" از نام ثبت شده استقلال و پرسپوليس حذف شد تا اين دوباشگاه مشکلي براي واگذاري نداشته باشند. دليل اين موضوع، اولتيماتوم AFC است که با جديت اصرار دارد اين دو باشگاه حتما واگذار شوند.
حذف پيشوند "فرهنگي" از نام استقلال و پرسپوليس در شرايطي انجام مي شود که اين دو باشگاه در طول دو سال گذشته به صورت خودکفا اداره مي شدند و هزينه اي براي دولت نداشتند. حالا دوباره دولت مي خواهد ماجراي واگذاري اين دو باشگاه را به راه بيندازد، ماجرايي که تا به حال هيچ دفعه به سرانجام نرسيده است.

خرداد ماه دو سال قبل بود که رئيس سازمان خصوصي سازي پس از شکست چند باره مزايده دو باشگاه استقلال و پرسپوليس اعلام کرد در صورتي که دولت دو باشگاه استقلال و پرسپوليس را از ليست واگذاري ها خارج نکند، باز هم براي آن ها مزايده برگزار مي شود.

چند روز بعد، وزير اقتصاد اعلام کرد دو باشگاه استقلال و پرسپوليس از راه مزايده واگذار نخواهند شد. علي طيب نيا وزير وقت اقتصاد بعد از جلسه هيات وزيران درباره مزايده باشگاه هاي استقلال و پرسپوليس گفت: قانون بودجه 93 ما را مکلف کرده بود که اين دو باشگاه را از طريق مزايده به فروش برسانيم. 4 بار مزايده برگزار شد و به نتيجه نرسيد. به اين دليل که وضعيت اين دو باشگاه براي ما اهميت ويژه اي دارد. اين دو باشگاه ميليون ها طرفدار دارند که با پيروزي آن ها خوشحال مي شوند و با شکست شان نگران مي شوند. دولت نمي تواند نسبت به سرنوشت استقلال و پرسپوليس بدون حساسيت باشد. نمي خواستيم به هر قيمتي اين دو باشگاه را واگذار کنيم. هدف اين بود که مديريت دو باشگاه بهتر و کارآمدتر از گذشته انجام شود. منتظر نتيجه نظر جمعي از نمايندگان مجلس هستيم تا بر اساس آن تصميم گيري کنيم. واگذاري استقلال و پرسپوليس از طريق مزايده با توجه به نتايج 4 مرحله مزايده ، از دستور کار ما خارج شده است.

اين جملات وزير اقتصاد، پاياني بود بر روياي واگذاري استقلال و پرسپوليس که دو سال قبل به نظر مي رسيد واقعا در حال تعبير شدن است. اما وزارت اقتصاد به اين نتيجه رسيده بود که با وضعيت موجود، نمي تواند استقلال و پرسپوليس را خصوصي کند. اما شرايط آن موقع چه بود که دولت تصميم گرفت قيد واگذاري دو باشگاه را بزند و آيا با گذشت دو سال، چيزي حل شده که دولت دوباره مي خواهد اين دو باشگاه را خصوصي کند؟

واقعيت اين است که استقلال و پرسپوليس همچنان همان مشکلات دو سال قبل را دارند. دولت مجبور است اين دو باشگاه را به اشخاص حقيقي يا حقوقي واگذار کند که تشخيص اهليت آن ها برعهده مراجع قانوني است و عبور از فيلترهاي اين مراجع قانوني، کار هر کسي نيست. معمولا آن هايي که قصد هزينه کردن در استقلال و پرسپوليس را دارند، توان عبور از فيلترهاي تاييد صلاحيت را ندارند و آن هايي هم که مي توانند از اين فيلترها عبور کنند، قصد هزينه کردن در ورزش را ندارند!

در هر حال اين کلاف سردرگم دوباره مدتي سوژه رسانه ها خواهد شد و احتمالا دوباره دولت به اين نتيجه مي رسد که بهتر است فعلا قيد واگذاري استقلال را بزند، تا دوباره در فرصتي ديگر آن را امتحان کند. اين همان چرخه بي نتيجه اي است که سال هاست تکرار شده است.




منبع: khabaronline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/76984/حذف پيشوند فرهنگي از نام استقلال و پرسپوليس بخاطر واگذاري!
بستن   چاپ