سرنوشت متفاوت پسران هاشمي
يکشنبه 29 مرداد 1396 - 12:16:11 PM
چه خبر - سرنوشت پسران هاشمي پس از فوت پدر

محسن پسر بزرگ آيت‌الله هاشمي در زمان حيات مرحوم هاشمي معاونت عمراني دانشگاه آزاد را بر عهده داشت، مهدي براي گذراندن محکوميت خود در زندان اوين به سر مي‌برد و ياسر کوچک‌ترين پسر آيت‌الله هم عهده‌دار رياست دفتر هيئت امناي دانشگاه آزاد و رياست دفتر پدر در مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام بود. پس از فوت آيت‌الله هاشمي، محسن رييس شوراي شهر تهران شد، مهدي در زندان ماند و ياسر از سمت‌هاي خود برکنار شد.

رياست محسن بر بهشت

محسن هاشمي سال‌ها مديرعامل متروي تهران بود و هرچه مهدي بهانه‌اي براي حمله به آيت‌الله هاشمي‌ بود، محسن کمتر بهانه به مخالفان پدرش مي‌داد. پس از برگزاري انتخابات شوراي شهر چهارم تهران، دو گزينه براي شهرداري تهران از سوي اصولگرايان و اصلاح‌طلبان مطرح شد. اصولگرايان قاليباف و اصلاح‌طلبان محسن هاشمي را معرفي کردند. قاليباف در يک راي‌گيري پر حاشيه و با يک راي بيشتر شهردار تهران شد. آن يک راي را هم فردي به قاليباف داد که از ليست اصلاح‌طلبان وارد شوراي شهر شده بود.

اما اين پايان سرنوشت محسن نبود. چهار سال بعد و چند ماه پس از فوت پدر،  محسن در انتخابات شوراي شهر تهران شرکت کرد و نامش در صدر ليست اميد گنجانده شد. محسن  1 ميليون و 756 هزار و هشتاد و شش رأي بدست آورد و نفر اول تهران شد و در نهايت هم به عنوان رييس شوراي شهر تهران از سوي اعضا اين شورا برگزيده شد. با توجه به تعهد اعضاي شوراي شهر مبني بر نپذيرفتن مسئوليت ديگر در چهار سال پيش‌رو، او حالا چهارسال سکان بهشت خواهد بود.

اقامت مهدي در اوين

مخالفان مرحوم هاشمي همواره مهدي را بهترين گزينه براي حمله به پدرش مي‌دانستند و هرگاه از فساد خانواده هاشمي سخن مي‌گفتند، منظورشان عملکرد مهدي بود  و مهدي را به کل خانواده هاشمي تعميم مي‌دادند. پس از انتخابات سال 88 اين فشارها و هجمه‌ها بيشتر  و اتهامات مختلفي به مهدي هاشمي وارد شد.  با اين حال مهدي در شهريور همان سال از کشور خارج شد اما با توصيه‌هاي مرحوم هاشمي، در مهرماه سال 91 براي حضور در دادگاه از دوبي وارد ايران شد. دادگاه وي هم برگزار و در نهايت غلامحسين محسني اژه‌اي سخنگوي قوه قضائيه در 21 خرداد 94 حکم دادگاه را اعلام کرد و گفت:«با توجه به تائيد حکم دادگاه بدوي براي مهدي هاشمي و در نظر گرفتن اشد يکي از جرائم براساس ماده 134 مجازات اسلامي، وي به 10 سال حبس محکوم شد.»

سخنگوي قوه قضائيه اظهار کرد که«سه جرم اختلاس، ارتشا و مسائل امنيتي براي مهدي هاشمي تائيد شده اما در پرونده، 12 کيفرخواست وجود داشت که در تجديد نظر و ارائه کيفرخواست برخي از آنان در هم ادغام شد و در برخي موارد هاشمي از جرم تبرئه شد.»

مهدي براي اجراي حکم خود در روز 18 مرداد 94 وارد زندان اوين شد. وي در حال سپري کردن دوران محکوميت خود است.

و اما ياسر ...

ياسر در سال‌هاي اخير رياست دفتر هيئت امناي دانشگاه آزاد  و دفتر پدر در مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام را عهده‌دار بود اما فوت پدر شايد بيشترين تاثير را بر زندگي او داشت.

چند روز پس از فوت آيت‌الله هاشمي دفاتر مشاوران وي در مجمع تشخيص مصلحت نظام پلمب شد. الويري گفت که « دفاتر مشاوران هاشمي در همه حوزه‌ها پلمب شده است. دفاتر علي‌محمد بشارتي، رستگاري، عباسي‌فرد و ياسر هاشمي نيز پلمب شده است.» هرچند پس از آن اطلاع دقيقي از سرنوشت اين افراد در مجمع تشخيص مصلحت نبود اما با توجه به آغاز دوره جديد مجمع تشخيص مصلحت به رياست آيت‌الله هاشمي شاهرودي، به نظر مي‌رسد ياسر و مشاوران مرحوم هاشمي بايد دل از مجمع بکنند.

پس از فوت آيت الله هاشمي رفسنجاني رئيس هيأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامي، علي اکبر ولايتي جانشين وي در هيأت مؤسس دانشگاه آزاد شد. کمي بعد از آن تغييرات در دانشگاه آزاد آغاز شد که اين امر موجب دلخوري سيدحسن خميني و علي‌اکبر ناطق نوري نيز شد به گونه اي که هر دو اعلام کردند که نقشي در اتفاقات اخير دانشگاه آزاد ندارند. يکي از اين تغييرات برکناري ياسر هاشمي بود.

ياسر در گفت و گويي درباره برکناري اش از رياست دفتر هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي گفت:« با توجه به همه علاقه،‌ انگيزه و وظيفه‌اي که نسبت به دانشگاه آزاد اسلامي احساس مي‌کردم، علاقه‌مند بودم که کارم را در اين دانشگاه ادامه دهم چون اين دانشگاه را ميراث آيت‌الله هاشمي رفسنجاني براي مردم مي‌دانم. به اين حکم هيچ اعتراضي ندارم، چون هرگونه تصميم‌گيري درباره دانشگاه آزاد را حق دکتر ولايتي مي‌دانم. متأسفانه امکان همکاري براي من فراهم نشده و خوشحالم که حداقل در اين مورد اقدام قانوني انجام شده است.»

 



منبع: isna.ir

 

http://www.CheKhabar.ir/News/76804/سرنوشت متفاوت پسران هاشمي
بستن   چاپ