سيميت، نان مخصوص سريال لطيفه را درست کنيد
21 مهر 1394 - 01:58:51 ب.ظ
سيميت ،خوشمزه ترين نان استانبول را در خانه تان درست کنيد

سيميت نان معروف ترکيه‌اي است که بافت نسبتاً خشکي د ارد. د ر خيابان‌هاي استانبول آن را روي چرخ‌دستي‌ها مي‌فروشند و رهگذران براي يک ميان وعده سبک يا حتي وعده غذايي آن را مي‌خرند و گاهي با پنير مي‌خورند. روي اين نان يک نوع ملاس يا شيره غليظ مي‌مالند و سپس آن را در کنجد فرو مي‌برند و در تنور مي‌پزند. ما در ادامه براي‌تان دستور سيميت‌هايي نرم و مطبوع ذائقه ايراني را آورده‌ايم. اين نان براي صبحانه و عصرانه مناسب است.

مواد لازم براي تهيه سيميت :

شير : 200 گرم
شکر : 5 قاشق سوپخوري
مايه‌ خمير : 1 قاشق سوپخوري
روغن مايع : 100 گرم
نمک : 2 /1 قاشق چايخوري
آرد : 500 گرم

مواد لازم براي رومال :

شيره انگور يا شيره خرما : 2 قاشق سوپخوري
آب براي رقيق کردن شيره : 2 تا 3 قاشق
تخم کنجد و سياه‌ دانه : به ميزان لازم

طرز تهيه نان سيميت ترکيه اي :

دو قاشق شکر و مايه خمير را با هم مخلوط کنيد، سپس شير ولرم را روي آن بريزيد.
مواد را هم بزنيد و بگذاريد در جايي ثابت بماند. حدود 4 دقيقه براي عمل آمدن کافي است.
هر چقدر که مايه‌خمير بيشتر بماند، بيشتر عمل مي‌کند و کف روي ظرف زياد مي‌شود و به همان نسبت بوي ترشي و مخمري که به نان تان مي‌دهد هم افزايش پيدا مي‌کند.
در ظرف ديگري مقداري روغن مايع و مابقي شکر را با هم مخلوط کنيد.
خميرمايه‌تان را به آن اضافه کنيد. نيمي از آرد را‌ يک‌ باره روي مواد بريزيد و هم بزنيد و مابقي آرد را کم‌کم اضافه کنيد تا خمير لطيفي به دست آوريد.
خمير را روي ميز که آرد پاشي شده منتقل کنيد. آن را حدود 5 دقيقه ورز دهيد.حدود 4 قاشق روغن مايع را کف ظرفي که 3 برابر بزرگ‌تر از خميرتان است، بريزيد. خمير را در آن بچرخانيد تا همه‌جايش چرب شود، سپس روي آن سلفون بکشيد و حدود 50 دقيقه آن را در فضايي نسبتاً گرم و مرطوب قرار دهيد.
بعد از 50 دقيقه، خمير را روي ميز کارتان قرار دهيد. از خمير، چانه‌هايي به‌اندازه يک پرتقال درست کنيد.
مي‌توانيد نان را به همين شکل گرد بپزيد يا اينکه آن را شبيه يک‌رشته بلند دربياوريد، سپس آن را از وسط به دورهم تاب بدهيد (حالتي شبيه گيس بافت). حالا دو سر آن را به هم وصل کنيد و مانند يک چرخ روي سيني فر آرد پاشي شده بگذاريد.
براي رومال، شيره رقيق شده را با يک برس، روي نان‌ها بزنيد و دانه‌هاي کنجد و سياه‌دانه را روي آن بپاشيد. 20 تا 30 دقيقه ديگر به نان استراحت بدهيد.
براي اينکه نان‌ها خشک نشوند، از يک پارچه دولاي نم‌دار استفاده کنيد و آن را با احتياط روي نان‌ها بگذاريد.
فر را با دماي 200 درجه سانتي‌گراد روشن کنيد. در طبقه پايين فر يک سيني ديگر يا يک ماهيتابه پر از آب قرار دهيد تا داخل فر پر از بخار شود. سپس نان‌ها را حدود 15 دقيقه داخل فر قرار دهيد.



منبع : ashpazi.hmg.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/7573/سيميت، نان مخصوص سريال لطيفه را درست کنيد
بستن   چاپ