لوبياي سياه چيست؟ با خواص لوبيا سياه آشنا شويد
شنبه 28 مرداد 1396 - 12:02:51 PM
چه خبر - خواص لوبيا سياه

لوبيا سياه يکي از غني ترين انواع حبوبات در جهان است که مبدا آن به کشور هاي آمريکاي مرکزي و جنوبي همچون مکزيک و برزيل تعلق دارد که در تهيه و طبخ بسياري از غذا هاي بومي اين مناطق مورد استفاده قرار مي گيرد. اين نوع لوبيا به تازگي در ايران رواج يافته است.

خواص لوبيا سياهخواص لوبيا سياه

لوبياي سياه منبع غني پروتئين گياهي است

لوبياي سياه مانند ساير لوبياها، براي افرادي که گياهخوار هستند بسيار خوب است. اين رژيم هاي غذايي بر اساس گياهان بوده و معمولا پروتئين کافي براي بهترين عملکرد بدن را ندارند. اما اگر همراه با غلات سبوس دار مانند برنج قهوه اي و لوبياي سياه باشند، پروتئين کافي که اسيدهاي آمينه موردنياز بدنتان براي حفظ عضلات را تأمين مي کنند در اختيارتان مي گذارند. حفظ توده عضلاني، بخشي از سلامت عمومي است.

لوبياي سياه براي داشتن عضلات و مفاصل و استخوان هاي سالم مفيد است

پروتئين موجود در لوبياي سياه و ساير بنشن ها، براي ساختن توده عضلاني عالي بوده و به شما کمک مي کند بدون چربي اشباع و کالري اضافي گوشت، عضله بسازيد. لوبياي سياه براي استخوان هم مفيد است زيرا کلسيم بالايي دارد: با افزايش سن، داشتن تغذيه سرشار از کلسيم مي تواند از بيماري هايي چون پوکي استخوان پيشگيري نمايد. لوبياي سياه به دليل دارا بودن اسيدهاي چرب امگا 3، مي تواند به کاهش التهاب در سراسر بدن کمک کرده و براي بيماري هايي که سبب درد مفاصل و ناتواني در حرکت مي شوند، مانند آرتريت، مفيد است.

لوبياي سياه مي تواند گوارشتان را بهتر کند

سوزش سردل، ناراحتي معده و يبوست مشکلات متداول و شايع در کشورهايي هستند که بيشتر افراد از غذاهاي فرآوري شده که معمولاً فيبر پاييني دارند مصرف مي کنند. انواع لوبيا، منابع غني فيبر محسوب مي شوند. فيبر يکي از بهترين چيزها در سيستم گوارش است: بسياري از سموم يا ساير مواد مضر را از بدن دفع کرده و به بدنتان کمک مي کند غذا را در فرايند گوارش راحت تر حرکت دهد، در نتيجه احتمال يبوست بسيار کمتر مي شود.

معروف است که بنشن و انواع لوبيا باعث نفخ مي شوند. اما اگر آن ها را در طول شب به خوبي بخيسانيد و سپس آب آن را دور ريخته و در آب تازه بپزيد، تا حدود زيادي مي توانيد احتمال نفخ را کاهش دهيد.

لوبياي سياه ريسک سرطان را کاهش مي دهد

سرطان، علت مرگ و ميرهاي زيادي در سراسر دنياست. اما با انتخاب هاي درست تغذيه اي مي توان احتمال بروز اين بيماري را کاهش داد. لوبياها، بخش بزرگي از تغذيه ضدسرطان را تشکيل مي دهند؛ زيرا حاوي 8 نوع گوناگون از فلاوونيدها مي باشند. فلاوونيدها ترکيبات گياهي هستند که مطالعات نشان داده تشکيل راديکال هاي آزاد را که باعث تغييرات سلولي شده و ريسک سرطان را بالا مي برند، کاهش مي دهد. همچينن چون لوبياها فيبر بالايي دارند، مي توانند از ابتلا به سرطان روده بزرگ پيشگيري کنند.

لوبياي سياه، دوست قلب است

فيبر محلول موجود در لوبياي سياه که سبب کاهش کلسترول مي شود براي قلب مفيد است. کلسترول کمتر در عروق يعني ريسک کمتر حمله قلبي. تحقيقات نيز نشان داده که امگا 3 موجود در انواع لوبيا باعث افزايش کلسترول خوب يا همان HDL شده و حتي مي تواند فشارخون را کمي پايين بياورد. همه ي اين ها براي سلامت قلب و عروق فوق العاده اند.

لوبياي سياه براي زنان باردار مفيد است

لوبياي سياه به دلايل زيادي براي زنان باردار مفيد است و يک غذاي بسيار خوب محسوب مي شود. لوبياي سياه سرشار از اسيدفوليک بوده که زن باردار در دوران رشد جنينش بسيار به آن نياز دارد. دريافت مقدار کافي از اين ماده مغذي مهم، بهترين راه پيشگيري از بروز نقص در کانال عصبي (NTD) مانند اسپينا بيفيدا است که مي تواند پيامدهاي جدي براي جنين به همراه داشته باشد و به دليل اين که لوبيا فيبر بالايي دارد، مي تواند به کاهش مشکل يبوست که اغلب زنان باردار به خاطر تغييرات فيزيکي و هورموني با آن مواجهند کمک نمايد.

لوبيا کمبودهاي تغذيه اي را جبران مي کند

اگر شما هم مثل خيلي از افراد ديگر سرتان شلوغ است و به سختي مي توانيد به غذاهاي فرآوري شده و فست فودها " نه " بگوييد، درست است که در وقت صرفه جويي مي کنيد اما به احتمال زياد کمبودهايي در بسياري از مواد مغذي داريد. اين کمبودها نه تنها شامل فيبر و پروتئين است بلکه شامل مواد معدني چون منگنز و کلسيم، ترکيبات آنتي اکسيداني مانند آنتوسيانين (يکي از آنتي اکسيدان هايي که سبب شگفت انگيز بودن تمشک آبي مي شود)، و اسيدهاي چرب امگا 3 هم مي شود.

لوبياي سياه به ديابتي ها در کنترل قند خونشان کمک مي کند

اگر شما يا يکي از نزديکانتان مبتلا به ديابت هستيد، مي دانيد که کنترل قندخون مي تواند تا چه حد سخت باشد. تغذيه همراه با داروهاي مناسب مي تواند تفاوت هاي زيادي ايجاد کند و سازمان هايي چون انجمن ديابت آمريکا، توصيه هاي موکدي بر مصرف انواع لوبيا دارند. زيرا فيبرشان زياد است و گوارششان زمان زيادي مي برد. اين گوارش آهسته تر، باعث مي شود گلوکز به يکباره وارد جريان خون نشود و از افزايش قند خون پيشگيري مي شود.

لوبياي سياه دوست مغزتان هم هست

لوبياي سياه براي سلامت مغز و سيستم عصبي بسيار خوب است. زيرا منبع بزرگي از يک ماده معدني مي باشد که به آن موليبدنيوم مي گويند. به سختي مي توان از طريق تغذيه اين ماده معدني را به ميزان کافي دريافت کرد. اما ماده مغذي اي است که براي سلامت سيستم عصبي بسيار اهميت داشته و مطالعات نيز نشان مي دهند مي تواند ريسک بيماري هاي نورولوژيکي مانند پارکينسون و آلزايمر را کاهش دهد.

قيمت لوبيا سياه

با توجه به اينکه مصرف اين نوع لوبيا به تازگي در ايران رواج يافته است و همچنين طعم مطلوب لوبيا سياه، که طعمي بين گوشت قرمز و قارچ خوراکي است، لوبياي سياه طرفداران زيادي پيدا کرده است و بيشتر مردم از قيمت آن سوال مي کنند، قيمت لوبياي سياه در بازار ايران بين 10000 تا 20000 تومان مي باشد.



منبع: tebyan.net


http://www.CheKhabar.ir/News/75726/لوبياي سياه چيست؟ با خواص لوبيا سياه آشنا شويد
بستن   چاپ