خُرفه و خواص فوق العاده آن را بهتر بشناسيم
پنجشنبه 26 مرداد 1396 - 8:02:03 PM
چه خبر -

خُرفه، منبعي سرشار از امگا3

کارشناس ارشد تغذيه دانشکده تغذيه و علوم غذايي شيراز، با اشاره به اينکه خُرفه داراي بسياري از ترکيبات مغذي و خصوصيات آنتي اکسيداني است، گفت: ترکيبات شيميايي موجود در قسمت هاي مختلف اين گياه شامل کربوهيدرات، پروتئين، کلسيم، روي، پتاسيم، سديم، منگنز، آهن، فسفر، سلنيم و ويتامين A،E،C، فسفر، کوآنزيمQ10، اسيدهاي آمينه ضروري، آلفا توکوفرول، گلوتاتيون، کاروتن، پلي ساکاريدها، ساپونين ها، آلکالوئيدها، اسيدهاي چرب، ويتامين ها، استروئيدها، فلانوئيد، اسيدهاي آلي و پرو آنتوسيانيدين ها، سربروزيدها، کومارين ها، نوراپي نفرين و دوپامين است.

فاطمه شفيعي با توجه به مطالعاتي که در سال هاي گذشته انجام شده، افزود: خُرفه يکي از منابع گياهي سرشار از اسيدهاي چرب امگا سه، محسوب مي شود.

او اضافه کرد: بررسي ها نشان مي دهد در مناطقي که اين گياه مصرف مي شود شيوع پايين سرطان و بيماري قلبي گزارش شده است که شايد به دليل وجود اسيدهاي چرب امگا سه موجود در خُرفه باشد.

اين کارشناس ارشد تغذيه، ادامه داد: تخم و برگ خُرفه داراي درصد بالايي از آلفا لينولنيک اسيد است که بيشترين مقدار آن در تخم ها( 80-170 ميلي گرم به ازاي هر گرم)، برگ( 9/0 -6/0 ميلي گرم به ازاي هر گرم ) و ساقه آن وجود دارد.

شفيعي، در پايان خُرفه را به عنوان يک منبع قابل توجه از اسيدهاي چرب امگا سه معرفي کرد و گفت: اين گياه مي تواند در رژيم گياهخواري و يا ساير رژيم هايي که ماهي در آن جايگاهي ندارد، استفاده شود. روغن هاي استخراج شده از دانه هاي خُرفه داراي نسبتي از اسيدهاي چرب امگا 6 و امگا 3 است که در دامنه توصيه شده از سوي متخصصان تغذيه قرار دارد.


seemorgh.com/heath
منبع: behdashtnews.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/75628/خُرفه و خواص فوق العاده آن را بهتر بشناسيم
بستن   چاپ