بررسي صلاحيت وزير پيشنهادي امور خارجه/ دفاع جانانه زهرا ساعي از ظريف
چهارشنبه 25 مرداد 1396 - 1:15:18 PM
چه خبر - بررسي صلاحيت وزير پيشنهادي امورخارجه

 مجلس شوراي اسلامي پس از بررسي صلاحيت وزيران پيشنهادي آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوري اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادي و دارايي، وارد بررسي صلاحيت محمدجواد ظريف وزير پيشنهادي امور خارجه شد.

محمدجواد ظريف، 58 ساله داراي دکتراي حقوق و روابط بين‌الملل است، سفير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل متحد، معاون وزير امور خارجه و وزير امور خارجه سوابق کاري ظريف است.

در بررسي صلاحيت وزيران پيشنهادي ابتدا مخالفان و موافقان به بيان سخن مي‌پردازند سپس وزير پيشنهادي از خود دفاع مي‌کند.

نماينده بهار: مشکل روابط سازنده با برخي کشورهاي منطقه نيازمند تدبير ويژه‌تري است

نماينده بهار و کبودرآهنگ در مجلس شوراي اسلامي گفت: در سال‌هاي اخير سطح روابط با کشورهاي آمريکاي لاتين و آسياي ميانه و قدرت اثبات حقانيت ايران در برابر اقدامات ضد حقوق بشري آمريکا کاهش يافت.

محمدعلي پورمختار در مخالفت با وزير پيشنهادي امور خارجه تصريح کرد: عدم نظارت دقيق بر سفرا و ديپلمات‌هاي ايران در کشورهاي خارجي و مشکلات فعالان اقتصادي و اتباع در خارج از ايران از نواقص جدي وزارت امور خارجه است.

پورمختار ادامه داد: مشکل روابط سازنده با برخي کشورهاي منطقه اي و حاشيه خليج فارس نيازمند تدبير ويژه تري است. همچنين کشورهاي استقلال يافته از شوروي نيز از اولويت وزارت خارجه خارج شده است و اقدامات مناسبي در تعامل با آنها صورت نمي‌گيرد.

پورابراهيمي: اصلاح ساختار وزارت امور خارجه در بخش ديپلماسي اقتصادي يک ضرورت است

رئيس کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت: اصلاح ساختار وزارت امور خارجه در بخش ديپلماسي اقتصادي يک ضرورت است؛ چراکه برنامه‌هاي خوبي که آقاي ظريف ارائه کرده‌اند پس از ايشان و در دراز مدت در وزارت خارجه با ساختار کنوني رها مي‌شود.

محمدرضا پورابراهيمي در مخالفت با وزير پيشنهادي امور خارجه تصريح کرد: ديپلماسي اقتصادي موضوع مهمي است که در سال‌هاي اخير همواره مورد تاکيد ما بوده است و خوشحاليم که بعد از سوال از وزير و تاکيد رئيس مجلس اقداماتي در اين حوزه صورت گرفت.

وي افزود: اما اختلاف نظر بنده با وزيرامورخارجه در اين باره موضوع لزوم اصلاح ساختار ديپلماسي اقتصادي است که وزير خارجه معتقد به اين موضوع نيستند. اما اگر ساختار سفارتخانه‌ها و دفاتر جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور اصلاح نشود، در دراز مدت و با رفتن آقاي ظريف مشکلات حل مي‌شود.


رضازاده: گزينه‌اي بهتر از ظريف براي اداره دستگاه ديپلماسي کشور وجود ندارد

يک عضو فراکسيون اميد با بيان اين که فضاي همکاري خارجي با ايران در طول 4 سال گذشته، براي کشورهاي منطقه و بين المللي تبديل به يک فرصت و غنيمت شده است، گفت که اقدامات وزير خارجه در دولت يازدهم باعث گشايش در روابط خارجي شد.

حسين رضازاده به عنوان موافق وزير پيشنهادي امور خارجه  گفت: براي بررسي عملکرد آقاي ظريف کافي است تنها به وضعيت ايران قبل از دولت يازدهم در عرصه‌ي سياست خارجي نگاه کنيم. آقاي ظريف با ديپلماسي قوي توام با اخلاق و ادب بهترين نحو سياست خارجي کشور را در تعامل با دنيا به پيش برد. فردي که در مقابل استعمار ايستادگي و با اقتدار از منافع ملي دفاع کرد.

وي استفاده هميشگي از رهنمودهاي رهبري در سياست خارجي را يکي از نقاط مثبت ظريف دانست و افزود: مقام معظم رهبري درباره‌ي ايشان فرمودند: احساس قدرت و نشست در مقابل شش قدرت جهاني و دفاع از اهداف توام با داشتن تدين و شجاعت و ايستادگي و زير بار زور نرفتن و دلسوز انقلاب بودن از ويژگي‌هاي ظريف است که اين صحبت‌هاي رهبري بزرگترين نعمت براي آقاي ظريف بوده و دليل ما براي دفاع از ايشان است.

به گفته وي اولين آزمون موفق ظريف گفت و گوي هسته‌اي است و به سرانجام رساندن برجام بود او رويکردي منطقي در تعامل و گفت و گوي سازنده با کشورها اتخاذ کرد که باعث گشايش در روابط خارجي شد.

رضازاده در جمع بندي با بيان اين که ظريف اهل استفاده از ايده‌ها و ابتکارات نو است، گفت که او يک زن را به عنوان سخنگوي وزارت خارجه و سفير انتخاب کرد و از گزينه‌هاي قبلي در سفارت‌خانه‌ها استفاده نمود و از اقليت‌هاي مذهبي و قومي در سفارت‌خانه‌ها بهره گرفت.

 

 ساعي: ظريف نه تنها براي ايران که براي جهانيان نام آشنا است

 زهرا ساعي در موافقت با ظريف، وزير پيشنهادي امور خارجه گفت:
ظريف نه تنها براي ايران که براي جهانيان نام آشنا است. اما در اين ميان ناملايمت هايي هم ديد. با شروع مذاکرات در برابر شش قدرت جهاني توسط ايشان راه براي به نتجيه رساندن آن هموار شد.

ظريف به عنوان فردي کاملا حرفه اي در حوزه سياست خارجي است و در راستاي اعتلاي ايران بر مبناي حکمت و عزت و مصلحت عمل مي‌کند. همانطور که رهبر انقلاب در توصيف ايشان گفتند دکتر ظريف فردي امين، متدين و شجاع است.

من به عنوان دانش آموخته جغرافياي سياسي ميگوبم با توجه به اينکه دولت جديد امريکا پرخاشگر و بي منطق است، در ماه هاي آينده مذاکرات بايد با طرف هاي اروپايي و روسي بيشتر شود تا کفه مذاکرات متعادل تر  شود. در حوزه خليج فارس هم ما با مسائل عربستان، قطر و عراق مواجه هستيم که وزير شجاع و عملگرا در ميتواند در اين زمنيه به خوبي عمل کند.

دکتر ظريف بدون نگاه جنسيتي در تمام رده هاي شغلي که تا کنون مشغول بوده‌اند، در به کارگيري بانوان توانمند و جوانان اهتمام داشتند و اميدواريم در اين دوره هم شاهد هرچه بيشتر شدن اين موضوع باشيم.

در حوزه امور خارجه ما کسي را با صلاحيت تر از او نمي شناسيم. شاهد مثال هم اينکه به نقل از آقاي ميرزاده ميگويم که در ديدار دو ماه پيش آبه، نخست وزير ژاپن در کميسيون آموزش، ايشان گفتند که براي امنيت منطقه مواظب دکتر روحاني و دکتر ظريف باشيم./خبرآنلاين

 

وزير پيشنهادي امور خارجه:


در محيط پيراموني ايران گاه براي اداره يک شهر يا روستا ماه‌ها کشتار و خونريزي صورت مي‌گيرد

امام بزرگوار ما اين باور عميق را در مردم ايران نهادينه ساخت که قدر قدرتي در جهان جز خدا وجود ندارد و تمامي قدرتهاي جهان ناگزيرند در برابر اراده مردم سر تسليم فرود آورند.

بين حفظ ارزش‌ها و آرمان‌هاي انقلاب و سياست و عقلانيت رابطه‌اي منطقي و ماهوي وجود دارد.

امروز انحصار بازي از دست قدرت‌هاي غربي خارج شده است.

منطقه ما يکي از سخت‌ترين دوران‌هاي تاريخي خود را مي‌گذراند و برخي بازيگران با اتکاي فزاينده به قدرت ‌هاي فرامنطقه‌اي خشونت و افراط از همکاري پيش گرفته است.

جمهوري اسلامي مظهر مردمسالاري ديني است و اين از بزرگترين ذحاير قدرت کشور است.

به لطف خدا در دولت يازدهم گام‌هايي بلند و تاريخي برداشته شد که مهمترينش گذر از پرونده هسته‌اي و تحميل پذيرش حق مردم ايران از فناوري صلح‌آميز هسته‌اي بر قدرت‌هاي جهاني بود.

بهبود معيشت مردم به عنوان هدف اصلي وزارت خارجه از موانع تهي شد و شرايط بين‌المللي دگرگون شد.

بپذيريم که مردم بزرگ ايران تنها نمونه خروج از فصل هفتم منشور ملل متحد در تاريخ هفتاد ساله سازمان ملل بوده است.

مصوبه اخير مجلس در مقابله با اقدامات آمريکا تصوير مقتدرانه‌اي از همدلي و هم‌افزايي قواي سه‌گانه براي دفاع از منافع و حقوق مردم ايجاد کرد.

ما با هم‌افزايي هوشمندانه ساير نهادها بايد اين باور را در نخبگان سياسي ايالات متحده ايجاد کنيم که ايران‌هراسي از رونق افتاده است. اين مهم از طريق مقاومت در برابر زياده‌خواهي‌ها از يک‌سو و گسترش روابط سياسي و اقتصادي با جهان از سوي ديگر دست‌يافتني است و تاکنون نيز توفيقات بسيار خوبي داشته‌ايم.

برجام حاصل اعتماد به آمريکا نيست. جرعه جرعه برجام نشان‌دهنده بي‌ا‌عتمادي جدي ما به آمريکا بوده است. اجماع و انسجام داخلي، طراحي فراگير و استفاده هم‌افزا از تمام توان کشور يعني توان تمام نهادها و جامعه مدني، ضرورت غيرقابل انکار دستيابي به اين مهم است.

اکنون نه‌تنها به عنوان يک عضو برجام نمي‌تواند تعهدات خود را فراموش کند بلکه چنين سياستي باعث انزواي آن خواهد شد و دست ايران براي اقدامات خود باز است و اين اقدامات حتي در قالب برجام ديده شده است.

بهره‌برداري از ديپلماسي عمومي و روش‌هاي نوين اطلاع‌رساني براي تبيين ديدگاه‌هاي جمهوري اسلامي ضروري است.

 



منبع: isna.ir

 

 

http://www.CheKhabar.ir/News/75556/بررسي صلاحيت وزير پيشنهادي امور خارجه- دفاع جانانه زهرا ساعي از ظريف
بستن   چاپ