تبليغ 37 قلم کالاي مضر سلامت ممنوع شد
دکتر هدايت حسيني در آستانه روز جهاني غذا در نشستي خبري درباره ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه در زمينه تهيه فهرست کالاهاي آسيبرسان سلامت گفت: به اين منظور جلسات متعدد کارشناسي با حضور گروههاي مختلفي از مسئولان محصولات غذايي برگزار و کالاهاي مربوطه که داراي چربي، نمک و شکر زياد هستند، تدوين شد. هچنين اين کالاها جهت ممنوعيت در تبليغ از سوي وزير بهداشت به سازمان صدا و سيما ابلاغ شده است.
وي افزود: موضوع ديگر در بحث کالاهاي آسيبرسان سلامت، افزايش قيمت و عوارض اين کالاهاست که پيگيري ميشود.
مديرکل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني و آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره برنامه وزارت بهداشت براي کيفيت آبليمو نيز گفت: از سال گذشته برنامه ارتقاء کيفيت آبليمو را در دستور کار داريم. علت تقلب در آبليموها به علت تعدد نامهاي تجاري و همچنين توليدهاي قراردادي است. در اين راستا محدوديتهاي جدي برقرار کرديم و در سطح عرضه نيز نمونهبرداريهاي متعدد انجام شده است.
حسيني افزود: به دنبال بررسيهاي انجام شده مشخص شد که تعدادي از اين محصولات با استانداردهاي وزارت بهداشت مطابقت ندارند. براين اساس سه خط توليد آبليمو متوقف و 51 پرونده متخلف نيز به مراجع غذايي معرفي شدهاند.
وي همچنين به مردم توصيه کرد که به هيچ وجه از آبليموهاي فلهاي استفاده نکنند و گفت: سازمان غذا و دارو آبليموهاي فلهاي را به هيچ عنوان تاييد نميکند و هرجا هم که اين آبليموها عرضه شوند از سوي بهداشت محيط وزارت بهداشت برخوردهاي لازم صورت ميگيرد. در مجموع اکنون آبليموهاي صنعتي به شدت کنترل ميشوند. در توليد آبليموها يا بايد از کنسانتره استفاده شود يا از ليمويي تازه، غير از اين باشد مورد تاييد وزارت بهداشت نيست و با ضوابط ما منطبق نخواهد بود.
مديرکل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني و آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو در ادامه صحبتهايش در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره سرانجام روغن پالم در محصولات غذايي به ويژه لبنيات گفت: به دنبال سختگيريهايي که در اين زمينه صورت گرفته واردات روغن پالم از 750 هزار تن سال 92 به 420 هزار تن در سال 93 کاهش يافت و در سال 94 نيز همين سقف را متوقف کردهايم.
حسيني با بيان اينکه روغن پالم به دليل روغن اسيد اشباع از نظر تغذيهاي بايد با دقت مصرف شود، گفت: اين روغن در تمام دنيا مورد استفاده قرار ميگيرد؛ اما در مصرف آن بايد استانداردها را رعايت کرد. اکنون اين روغن در محصولات خاصي نظير روغن سرخکردني که نيازمند مقاومت حرارتي زيادي است، با استانداردهاي لازم اجازه مصرف دارد، اما پالم در لبنيات به جز روکش بستني ممنوع شده است. در اين زمينه آزمايشهاي متعدد نيز در سطح عرضه نيز انجام ميشود.
مديرکل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني و آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو با بيان اينکه در شهريور93 تعداد زيادي از محصولات لبني از اين روغن استفاده ميکردند، ادامه داد: پيگيريهاي قضايي لازم در اين زمينه انجام شده است و اکنون روغن پالم چه در محصولات لبني پرچرب و چه کم چرب وجود ندارد. انجمن لبنيات را نيز ملزم کردهايم که به روي روغني به عنوان جايگزين روغن پالم کار کنند.
منبع:isna.ir