براي هضم غذا چه گياه دارويي و مکملي بخوريم؟
يکشنبه 22 مرداد 1396 - 8:01:57 AM
چه خبر - هضم بهتر غذا با 5 گياه و مکمل که مي توانند گوارش شما را به طور جدي بهبود بخشند

به نظر مي رسد گياهان دارويي زيادي وجود دارد که مي توانند به دستگاه گوارش شما کمک کنند تا از مشکلاتي مانند گرفتگي عضلات شکم، حالت تهوع، گاز، اسهال و يبوست پيشگيري کنيد.

در اين مقاله 5 گزينه اصلي که مورد تاييد متخصصين هستند را به شما معرفي مي کنيم:

 

 

1. زنجبيل Ginger

بهبود هضم غذا با زنجبيلبهبود هضم غذا با زنجبيل

دستگاه گوارش شما از يک حرکت پمپاژ به نام پريستالسيس peristalsis براي حرکت مواد غذايي در روده ها استفاده مي کند. و اگر اين ريتم حرکتي به هم بريزد شما با مشکلات گوارشي روبرو مي شويد. به گفته دکتر علي ميلر Ali Miller, متخصص تغذيه و نويسنده کتاب  Naturally Nourished: Food-As-Medicine for Optimal Health : " اگر اين حرکات بيش از حد باشند مي توانند منجر به تهوع، استفراغ و اسهال شود در حاليکه کمبود اين حرکات باعث ايجاد يبوست مي شود. " اينجاست که زنجبيل وارد مي شود. اين ريشه تند و تيز حاوي جينجرول  gingerol و شوگول shogaol است که به ثبات اين حرکات پمپي کمک مي کنند بنابراين غذايتان به خوبي هضم مي شود.

نحوه مصرف زنجبيل:

به پيشنهاد ميلر، کمي از ريشه زنجبيل تازه را در آب داغ رنده کنيد و روي فنجان را براي مدت کوتاهي با درپوش بپوشانيد تا کمي بعد يک دمنوش زنجبيل طبيعي و درمانگر ميل کنيد و يا مقداري از آن را به عنوان چاشني به غذا، شيريني و يا اسموتي که آماده مي کنيد اضافه کنيد.

 

2. پوست درخت نارون آمريکايي Slippery elm bark

بهبود هضم غذا با پوست درخت نارون آمريکاييبهبود هضم غذا با پوست درخت نارون آمريکايي

پوست درخت نارون آمريکايي هم تسکين دهنده گلودرد است و هم به معده شما کمک ميکند. بافت نرم و ژل مانند آن به مناطق ملتهب روده چسبيده و با ايجاد يک مانع فيزيکي روي ديواره دستگاه گوارش از سايش ناشي از عبور خوراکي ها و مواد زائد از آن محافظت مي کند. به گفته دکتر مانيشا جي Manisha Ghei, بنيانگذار مجتمع و مرکز سلامت پرانا، " فکر کنيد يک پانسمان است که از داخل، ديواره روده را مي پوشاند تا شانس ترميم دوباره پيدا کند. "

نحوه مصرف پوست درخت نارون امريکايي:

پوست درخت نارون به خصوص براي مشکلات التهابي دستگاه گوارش مانند اسهال، ريفلاکس معده، بيماري روده التهابي، IBS (سندروم روده تحريک پذير) و بيماري کرون مورد استفاده قرار مي گيرد. خيلي راحت مي توانيد يک قاشق چايخوري از پودر پوست اين درخت را به يک ليوان آب هم دما با اتاق اضافه کرده و روزانه 3 بار مصرف کنيد. اين مخلوط در عرض 3 تا 4 دقيقه لعاب داده و ژله اي مي شود. يا اين که مي توانيد پودرش را به بلغور جو دوسر اضافه کرده و ميل نماييد.

 

3. دانه رازيانه Fennel seed

بهبود هضم غذا با دانه رازيانهبهبود هضم غذا با دانه رازيانه

در برخي از فرهنگ ها به طور سنتي بعد از يک وعده غذاي سنگين براي تحريک هضم دانه رازيانه مي جوند. و دليل خوبي هم دارد: به گفته ميلر، اين دانه ها حاوي روغن هاي فراري هستند که گاز معده، گرفتگي و نفخ را کاهش مي دهند.

ولي اگر از سوزش سر دل رنج مي بريد حواستان باشد: همين ترکيبات مي تواند باعث اتساع (گشاد شدن) مري شده و ريفلاکس شما را افزايش دهد.

نحوه مصرف دانه رازيانه:

دانه هاي رازيانه را در تابه اي برشته کنيد (مثل بو دادن تخمه ) تا عطرشان بلند شود و بعد از غذا مصرف نماييد. نصف قاشق چايخوري يا بيشتر بايد برايتان کافي باشد.

 

4. سرکه سيب Apple cider vinegar

معده شما از اسيد هيدروکلروريک hydrochloric acid براي تجزيه خوراکي ها به مولکول هاي کوچک استفاده مي کند تا مواد مغذي توسط روده کوچک جدب شوند. ولي اگر سطح اسيد معده خيلي پايين بيايد ( در اثر بالا رفتن سن، استرس يا مصرف آنتي اسيدها )، غذا به درستي هضم نمي شود. در شرايط بدتر، اسيد خيلي کم باعث مي شود دستگاه گوارش شما تبديل به محيطي مناسب براي رشد باکتري هاي بد باشد. سرکه سيب به دليل خاصيت اسيدي بالايي که دارد مي تواند از سلامت سطح اسيد معده حمايت کند.

نحوه مصرف سرکه سيب:

يک قاشق چايخوري سرکه سيب ارگانيک را با 1 اونس ( 28 ميلي ليتر ) آب هم دما با اتاق مخلوط کرده و صبح ناشتا ميل نماييد يا قبل از مصرف يک وعده غذايي سنگين براي تحريک اسيد معده، نوش جان کنيد.

 

5. بتائين هيدروکلرايد Betaine hydrochloride

مطمئنا نام اين مکمل شبيه چيزهايي است که در آزمايشگاه دانشمندان ديوانه پيدا مي کنيد. ولي بتائين هيدروکلرايد فقط فرم تکميلي اسيد هيدروکلريک است – اسيد گوارشي که در معده شما وجود دارد. اين مکمل مانند سرکه سيب با به تعادل رساندن سطح اسيديته معده به هضم سالم کمک مي کند.

نحوه مصرف بتائين هيدروکلرايد:

بتائين هيدروکلرايد يک مکمل قوي است و مي تواند باعث سوزش سر دل يا تخريب ديواره معده شود – به خصوص اگر زخم هاي گوارشي داشته باشيد. پس فقط بايد با تجويز و راهنمايي پزشک از آن استفاده کنيد. پزشکتان مي تواند تشخيص دهد که آيا اين مکمل مناسب شما هست يا نه و مقدار مناسب اين مکمل گوارشي را بدون اين که آسيبي به معده شما وارد کند برايتان تجويز نمايد.




منبع: سيمرغ



http://www.CheKhabar.ir/News/75269/براي هضم غذا چه گياه دارويي و مکملي بخوريم؟
بستن   چاپ