ادويه اصل و تقلبي را چگونه تشخيص دهيم؟
شنبه 21 مرداد 1396 - 1:14:12 PM
چه خبر - تشخيص ادويه اصل از تقلبي تشخصي دارچين تقلبي

دارچين کاسيا اغلب به جاي دارچين اصل فروخته مي شود. اين دو شباهت زيادي به هم دارند اما کاسيا عطر ضعيف تري نسبت به دارچين اصل دارد. به علاوه چوب کاسيا ضخيم تر و زبرتر است و از يک طرف پيچ خورده است. اصل و فرع بودن دارچين آسياب شده را خيلي راحت مي توان تشخيص داد. اگر چند قطره يد به دارچين کاسيا اضافه کنيد به رنگ آبي تغيير رنگ مي دهد.

 

تشخيص فلفل تقلبي

فلفل سياه اصل وقتي آسياب مي شود به قطعات درشتي تبديل مي شود و کمي هم چرب است. اما فلفل بي کيفيت بيش از حد خشک است و هنگام آسياب بيش از حد ريز مي شود. فلفل سياه اصل وقتي آسياب مي شود به قطعات درشتي تبديل مي شود و کمي هم چرب است. اما فلفل بي کيفيت بيش از حد خشک است و هنگام آسياب بيش از حد ريز مي شود.

 

تشخيص زنجبيل تقلبيتشخيص زنجبيل تقلبي

تشخيص زنجبيل تقلبي

ريشه گياه زنجبيل بايد صاف، سخت و بدون چروک باشد و پوست بسيار نازکي داشته باشد. اگر زنجبيل چروکيده باشد کهنه است. واقعيت اين است که اگر زنجبيل بيش از حد رشد کند داخل آن نخ هاي درشتي ايجاد مي شود.

 

تشخيص زردچوبه تقلبيتشخيص زردچوبه تقلبي

تشخيص زردچوبه تقلبي

آرد رنگي عطر داده شده را مي توان به جاي پودر زردچوبه جا زد. به راحتي مي توان زردچوبه اصل و تقلبي را از هم تشخيص داد. پودر را در آب حل کنيد اگر زردچوبه اصل باشد روي سطح آب لکه هاي سفيد ايجاد نمي شود. ريشه زردچوبه کاملا زرد يا نارنجي است. پوست آن نازک و نبايد نرم يا چروکيده باشد.

 

تشخيص باديان ستاره اي تقلبيتشخيص باديان ستاره اي تقلبي

تشخيص باديان ستاره اي تقلبي

عطر باديان ستاره اي شباهت زيادي به باديان دارد و رنگ آن قهوه اي متمايل به قرمز است. باديان اصل 8 گلبرگ با دانه هاي براق دارد و با ضربه زدن مايع چربي از آن خارج مي شود. اگر بيش از حد تيره يا شکننده باشند کهنه هستند.

 

تشخيص هل تقلبيتشخيص هل تقلبي

تشخيص هل تقلبي

دانه هاي هل بايد درشت و رنگ آن ها سبز زيتوني باشد. اگر رنگ آن سبز روشن باشد ممکن است به آن رنگ مصنوعي زده باشند. اگر رنگ آن متمايل به زرد باشد يا اشتباه خشک شده و يا کهنه هستند.

 

تشخيص جوز هندي تقلبيتشخيص جوز هندي تقلبي

تشخيص جوز هندي تقلبي

جوز هندي واقعي بزرگ، بيضي شکل و داخل آن پر از شيار است. گاهي اوقات نوعي گياه وحشي مشابه جوز هندي جايگزين آن به فروش مي رسانند که شکل کشيده تري دارد و داخل آن شيارهاي کمتري ديده مي شود.

 

تشخيص ميخک تقلبيتشخيص ميخک تقلبي

تشخيص ميخک تقلبي

ميخک هاي با کيفيت قهوه اي رنگ و سر آن کمي روشن تر است. اگر ميخک را بشکنيد کمي روغن پس مي دهد. اين گياه بوي تند و طعم تلخي دارد. براي امتحان کردن تازگي ميخک ها آن ها را داخل آب بيندازيد. ميخک هاي تازه عمودي در آب شناور مي شوند اما ميخک هاي کهنه کاملا روي سطح آب شناور مي شوند.

 

تشخيص وانيل تقلبيتشخيص وانيل تقلبي

تشخيص وانيل تقلبي

چوب وانيل سال ها بوي خود را حفظ مي کند. چوب وانيل با کيفيت رنگ شکلاتي دارد، انعطاف پذير است و انتهاي آن کمي حالت پيچ خورده دارد و اندازه آن 15 الي 25 سانتيمتر است.

 

تشخيص زعفران تقلبيتشخيص زعفران تقلبي

تشخيص زعفران تقلبي

زعفران طبيعي بسيار گران قيمت است. البته گاهي ممکن است پول زيادي بدهيد اما چيزي که خريده ايد زعفران نباشد بلکه يک زعفران تقلبي ساخته شده از زردچوبه، گل زعفران يا خشک شده ريشه چغندر باشد. زعفران اصل و با کيفيت در يک اندازه هستند و خرده ريزه ندارند. زعفران اصل به مدت 15 دقيقه رنگ آب را تغير مي دهد.

 

نکته : هنگام خريد ادويه به جاي پودر خود اصل ادويه را بخريد نه نوع پودري آن.

 

 



منبع : bedunim.ir

 

http://www.CheKhabar.ir/News/75234/ادويه اصل و تقلبي را چگونه تشخيص دهيم؟
بستن   چاپ