چگونه مغز تحت تاثير گيم هاي ويدئويي تخريب مي شود؟
پنجشنبه 19 مرداد 1396 - 12:00:14 PM
چه خبر -

تاثير انواع گيم هاي ويدئويي بر مغز انسان

محققان کانادايي عنوان مي کنند اين شرايط ممکن است براي برخي از بازيکنان بازي هاي ويدئويي پيش بيايد و براي ساير بازيکنان فايده هم داشته باشد. با اين حال محققاني که در اين تحقيق حضور نداشتند معتقدند هيچ مدرکي دال بر مضربودن گيم هاي ويدئويي براي مغز وجود ندارد.

نتايج نشان مي دهد فوايد بازي گيم هاي ويدئويي از نوع تيراندازي، نظير بهبود توجه و حافظه کوتاه مدت، ممکن است به بهاي از بين رفتن ماده مغزي براي برخي افراد باشد. به گفته محققان، تفاوت در فايده داشتن يا مضر بودن يک بازي به نوع بازي بستگي دارد.

محققان در اين مطالعه از تست واقعيت مجازي، MRI، و 90 ساعت بازي گيم با 100 شرکت کننده که هم بازيکن حرفه اي و هم غيرحرفه اي را شامل مي شد، استفاده کردند. آنها از MRI براي ارزيابي تاثير بازي بر هيپوکامپ، بخشي از مغز که به حافظه مکاني و دوره اي کمک مي کند، استفاده کردند.

نتايج نشان داد، ماده خاکستري در هيپوکامپ برخي بازيکنان که به اصطلاح براي يافتن مسيرشان در بازي ويدئويي اکشن از شيوه هاي مکاني استفاده مي کردند، افزايش يافت. اما ماده خاکستري مغز کساني که بواسطه واکنش آموخته طبق بازي هاي مشابه حرکت مي کردند کاهش يافت.

به گفته محققان، بازيکنان مکاني براي فهم جغرافياي جهان درون بازي، نقشه هايي را در ذهن شان ايجاد مي کنند، اما بازيکنان واکنشي، از شيوه شبيه يادگيري مسيري که هر روز آن را طي مي کنند استفاده مي کنند، بدين ترتيب فرد بدون تفکر و فقط براساس نقشه خودکار ذهني حرکت مي کند.

به عنوان مثال، کساني که بازي Super Mario را بازي مي کردند شاهد علائم رشد در هيپوکامپ يا بخش ديگري از مغز موسوم به قشر نفوذي مغز بودند. محققان تاکيد مي کنند، هرکسي که بازي ويدئويي انجام مي دهد مبتلا به بيماري رواني نمي شود.

ورونيک بوهوت، عضو تيم تحقيق از دانشگاه مک گيل کانادا، در اين باره مي گويد: «ما مي دانيم که افراد داراي ماده خاکستري کمتر در هيپوکامپ مغز، بيشتر در معرض ريسک ابتلا به مشکلاتي نظير شيزوفرني، اختلال استرس پس از حادثه، افسردگي و آلزايمر قرار دارند.»



منبع: mehrnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/75114/چگونه مغز تحت تاثير گيم هاي ويدئويي تخريب مي شود؟
بستن   چاپ