تسريع در بهبود زخم با تغذيه مناسب
سه شنبه 17 مرداد 1396 - 6:04:38 PM
چه خبر - نقش تغذيه در بهبود زخم ها

رعايت يک برنامه غذايي صحيح و مناسب به شما در التيام هر چه سريعتر زخم و جراحت کمک مي نمايد. يک برنامه غذايي متعادل بايد شامل تمام گروههاي غذايي باشد، يعني شما در برنامه غذايي روزانه خود به مقدار کافي از پروتئين ها، مغزها، ميوه ها و سبزيجات، محصولات لبني کم چرب و اسيد هاي چرب غير اشباع استفاده نماييد.

 

چرا براي ترميم زخم هايمان به تغذيه صحيح نياز داريم؟

وقتي جايي از بدن زخم مي شود و يا دچار آسيب و جراحتي مي گردد، بدن سيستم ايمني را براي مبارزه با عفونت تحريک مي کند. مواد مغذي موجود در غذاها به بازسازي بافت هاي آسيب ديده کمک مي نمايند و سيستم ايمني را براي مبارزه با عوامل ميکروبي تقويت مي نمايند. به طور حتم انتخاب غذاهاي مناسب در برنامه غذايي سرعت بهبود زخم را افزايش مي دهد.

 

کدام غذاها زخم هايمان را سريعتر ترميم مي نمايد؟

از برخي از مواد غذايي به دليل داشتن مواد مغذي خاصي غذاهاي بهبود دهنده نام برده مي شود. اين غذاها سرعت ترميم زخمها و جراحات را افزايش داده و روند درمان را تسهيل مي بخشند. اين مواد غذايي عبارتند از:

 

• مواد غذايي حاوي ويتامينC مناسب براي ترميم زخم ها

ويتامين سي براي سنتز ماتريکس بين سلولي بافت ها مانند استخوان، پوست، ديواره رگ هاي خوني و بافت پيوندي ضروري است، همچنين اين ويتامين اثرات آنتي اکسيداني دارد و از آسيب سلولها جلوگيري مي نمايد. مواد غذايي حاوي ويتامين سي عبارتند از: مرکبات، کيوي، خانواده کلم، گوجه فرنگي، خانواده کلم، انواع توت ها و ....

 

• مواد غذايي حاوي ويتامين A مناسب براي بهبود زخم ها

يکي از نقش هاي مهم ويتامين A در بدن کمک به ساخت گلبولهاي سفيد است که اين سلولها نقش مهمي در مبارزه با عفونت در اطراف زخم ها را دارد. همچنين اين ويتامين نقش مهمي در سلامت پوست بدن دارد. اين ويتامين نقش آنتي اکسيداني نيز دارد و راديکالهاي آزاد که عامل مهمي براي آسيب به سلولها هستند را خنثي مي نمايد. مواد غذايي حاوي ويتامين A عبارتند از: جگر، سبزيجات و ميوه هاي زرد و نارنجي مانند هويج، انبه، فلفل دلمه اي، سيب زميني شيرين.

 

• مواد غذايي حاوي اسيد چرب امگا3

اسيدهاي چرب امگا 3 با کاهش التهاب نقش مهمي در افزايش سرعت بهبود زخم و جراحات دارد. همچنين اين نوع از اسيد چرب با کاهش التهاب در مفاصل درد را نيز در اين مناطق کاهش مي دهد. مواد غذايي حاوي اسيد هاي چرب امگا 3 عبارتند از: ماهي سالمون، ماهي ساردين، ماهي قزل آلا، ماهي تن، تخم کتان، گردو، خرفه.

 

• ترميم زخم ها با مواد غذايي حاوي روي

يکي ديگر از مواد مغذي موثر در بهبود زخم روي يا همان زينک است. روي در تقويت سيستم ايمني، تقسيم سلولي، سنتز کلاژن موثر است و سرعت بهبود زخم و جراحات را افزايش مي دهد. مواد غذايي حاوي روي عبارتند از: گوشت قرمز، غذاهاي دريايي، مغزها و دانه ها مثل تخم کدو مي باشد.

 

• مواد غذايي حاوي عوامل ضد التهابي براي تسريع بهبود زخم ها

برخي مواد غذايي با داشتن عوامل ضد التهابي، التهاب را کاهش داده و از ايجاد عفونت جلوگيري مي کنند و روند بهبود زخم را افزايش مي دهند. اين مواد غذايي عبارتند از: عسل، آناناس و زرد چوبه. براي اينکه زخم هايتان به سرعت بهبود يابد ترکيب عسل و زرد چوبه را حتما امتحان نماييد. از ديرباز مصرف موضعي عسل نيز در التيام زخم ها و جراحات بسيار موثر بوده است.

 

• با مصرف پروتئين ها ترميم زخم ها را تسريع ببخشيد

براي ترميم زخم و جراحات بدن به پروتئين بيشتري نياز دارد، بي شک يک رژيم غذايي با مقدار ناکافي پروتئين سرعت و شدت التيام زخم را تحت تاثير قرار مي دهد و روند بهبود زخم را کند مي نمايد. سعي کنيد براي افزايش سرعت بهبود زخم هايتان يک رژيم غذايي پر پروتئين داشته باشيد.

 



منبع: avayesalamati.com


http://www.CheKhabar.ir/News/74926/تسريع در بهبود زخم با تغذيه مناسب
بستن   چاپ