با دلايل ترک پاشنه پا آشنا شويد
سه شنبه 17 مرداد 1396 - 6:04:03 PM
چه خبر - دليل ترک پاشنه پا

يکي از علت هاي شايع ترک پاشنه پا، راه رفتن مداوم روي فرش، موکت و سطح هاي زبر است. ترک هايي که کف پا ايجاد مي شود، پوست شکاف خورده اي است که سطح خارجي پوست (اپيدرميس) را تحت تاثير قرار مي دهد.

 

اضافه وزن

افرادي که مشکل اضافه وزن دارند و در دسته افراد چاق قرار مي گيرند به دليل فشاري که روي پوست کف پا تحميل مي شود پاشنه پاي شان مستعد به وجود آمدن ترک هاي عميق مي شود. به علاوه شغل هايي وجود دارند که به طريقي پوست کف پا در معرض خيسي و رطوبت يا مواد شوينده قرار مي گيرد، مانند مربيان شنا که بيشتر مستعد خشکي پاشنه يا کف پا هستند.

 

پسوريازيس

اين بيماري به طور نادر در کف دست يا کف پا مشاهده مي شود اما اگر ترک هاي پا همراه با پوست قرمز و ملتهب باشد، اين ترک ها ناشي از بيماري پسوريازيس است. پوست حالت چرمي شکل دارد و چون قابليت ارتجاعي خود را از دست مي دهد، پوست کف پا دچار ترک مي شود که همراه با درد است. اين دسته از ترک هاي پا درمان متفاوتي نسبت به ترک هاي معمولي کف پا دارند. يعني علاوه بر نرم کننده ها بايد از کرم هاي مخصوص براي درمان ضايعات پسوريازيس استفاده شود.

 

عفونت هاي قارچي

اين بيماري بيشتر در سنين بالا و افراد مسن ديده مي شود. در نگاه اول ممکن است فرد فکر کند به مشکل خشکي پوست ساده دچار شده است، اما اگر ترک ها با پوسته ريزي هاي چشمگير همراه باشد و علاوه بر کف پا ناخن و اطراف ناخن را هم درگير کند، آن زمان است که بايد به بيماري قارچ پا مشکوک شد. در اين مواقع يک بررسي آزمايشگاهي براي کشف علت انجام مي شود و اگر بيماري قارچي تاييد شود، آن وقت داروهاي مناسب تجويز و بعد از مصرف طي مدت کوتاهي فرد بهبود پيدا مي کند.

 

اگزما

در صورت وجود اگزما ابتدا بايد علت اصلي ريشه يابي شود و بعد از به دست آوردن نتيجه درمان درست را به کار برد. البته يکي از علت هاي ايجاد اگزما مي تواند ناشي از شغل فرد باشد. مثلا افرادي که پاهاي شان دائما داخل مواد شيميايي قرار دارد، در اين مواقع بايد پاها از اين مواد دور نگه داشته شوند.

 

کراتودرمي

يک بيماري مادرزادي است. راه رفتن افراد مبتلا به اين بيماري را مي توان به کساني که روي شيشه يا سنگلاخ راه مي روند تشبيه کرد. براي همين پياده روي و راه رفتن طولاني مدت براي اين افراد مناسب نيست، چراکه با درد زياد همراه است. اين بيماري هم جزو بيماري هايي است که نبايد با ترک هاي پاشنه پا عادي اشتباه گرفته شود. با اين حال چون اين يک بيماري ارثي است، نمي توان انتظار بهبودي کامل را داشت، اما با کمک داروهاي تجويزي مي توان اين بيماري را تحت کنترل گرفت.

 

کم آبي بدن

پوسته پوسته شدن کف پا مي تواند نشانه کم آبي بدن باشد. براي همين لازم است که به مقدار کافي آب بنوشيد. نوشيدن مقادير کافي آب و مايعات باعث حفظ آب بدن و دفع سموم از آن مي شود. الکل، نوشيدني هاي کافئين دار مثل قهوه و نوشابه هاي گازدار مصرف نکنيد.

 



منبع: avayesalamati.com


http://www.CheKhabar.ir/News/74925/با دلايل ترک پاشنه پا آشنا شويد
بستن   چاپ