مشکلات پوستي شايع در شناگران
جمعه 13 مرداد 1396 - 10:41:35 AM
چه خبر -

شايعترين مشکلات پوستي که در شناگران مشاهده مي‌‌شود

خشکي پوست شناگران

يکي از مشکلات مشاهده شده در شناگران خشکي پوست است. شبيه آنچه در فصل زمستان مشاهده مي‌‌شود.

بعلاوه اين مشکل در شناگراني که به مدت طولاني در استخرهاي آب گرم شنا مي‌‌کنند و يا پوست خود را پس از شنا با صابون معمولي شستشو مي‌‌دهد، خشکي پوست مضاعف خواهد شد.

پيشگيري و درمان خشکي پوست به وضوح به دليل از دست دادن سبوم پوست ايجاد مي‌‌شود. کوتاه کردن زمان حمام پس از شنا و شستشو با صابون با پايه روغني و آب ولرم دستورات ساده اي براي پيشگيري است.

کاربرد روغن‌هاي سنگين مثل وازلين قبل از ورود به آب مي‌‌تواند در حداقل کردن اتلاف آب از دست رفته پوست موثر باشد. استفاده از روغن حمام بلافاصله پس از استحمام قبل از اينکه پوست خشک شود موثر است.

استفاده مکرر از مرطوب کننده‌‌ها در فرم لوسيون يا کرم اگر به صورت افراطي نباشد، مفيد خواهد بود.

آکنه ناشي از آب

بر خلاف بعضي شناگران که دچار خشکي پوست مي‌‌شوند، عده اي ديگر از شناگران دچار افزايش چربي پوست مي‌‌شود که به نام شناگر براق معروف است که نوعي پديده متضاد بوده و غالباً با استفاده از صابون هاي پاک کننده چربي و تونيک‌‌هاي پوستي (astringents) باعث بروز سيکل معيوب شده و بدتر خواهد شد.

در درمان اين ضايعات بين پزشکان اختلاف نظر وجود دارد، صابون‌هاي سنگين، پاک کننده‌‌ها و يا تونيک‌ها که چربي بيشتري را از بين مي‌‌برد بايد استفاده نشود و از پاک کننده‌‌هاي لوسيوني ملايم‌تر استفاده شود.

کرم‌هاي آنتي بيوتيک ملايم يا لوسيون ضد آکنه در ابتدا مناسب است اگر پاسخ کافي نبود، درمان‌هاي خوراکي و موضعي قوي تر با نظر پزشک لازم است.

خطر بروز ملانوم در شناگران

بر خلاف تلاش متخصصان پوست و متخصصان در امر سلامت براي افزايش آگاهي در برابر آفتاب، درصد بالايي از افراد در کنار ساحل يا استخرها اين اخطار را توجه نمي‌کنند، به دنبال اين رفتار، افزايش بروز تومور پوستي ملانوم تازه تشخيص داده شده در دهه آخر قرن اخير دو برابر شده است.

شناگران به دليل تماس زياد با اشعه فرابنفش جزء افراد پرخطر هستند. خطرناکترين استعداد فرد، شخصي است که تماس نسبتاً شديدي در دوران کودکي قبل از 15 سال داشته است.

بعلاوه نشان داده شده که آبهاي آلوده ريسک بروز سرطان‌هاي پوستي را بالا مي‌‌برد از جمله کلرين وقتي در ترکيب با محصولات ارگانيک مثل موادي که جهت تصفيه نامناسب استفاده مي‌‌شود، مي‌‌تواند شانس سرطان را بالا مي‌‌برد. معمولاً آب تصفيه شده وارد رودخانه و کانالها شده و با آب کلرينه شده مخلوط مي‌‌شود.

اگرچه براي بررسي ريسک خطر شناگران به ملانوم نياز به مطالعات بيشتري است، ولي نکته حفاظت دقيق و مناسب از آفتاب است.

ضد آفتاب با حداقل SPF 15 بايد هميشه 30-20 دقيقه قبل از ورود به آب به کار رود. بعلاوه ضد آفتاب بايد از نظر ترکيبات کاملاً مقاوم باشد تا در آب شسته نشود.

در صورتيکه شناگر در حين شنا لباس داشته باشد، لباس‌ها مي‌‌تواند بيشتر ضد آفتاب‌ها را پاک کند و نياز به تمديد است.

پيشگيري از تماس با آفتاب در حدود ساعت 10 صبح تا 3 بعدازظهر بسيار ضروري است.

در نهايت ارزيابي و معاينه شخصي هر ضايعه رنگي و بررسي توسط متخصص در صورت افزايش رشد و بروز تغيير لازم و ضروري است.

مشکلات پوستي ناشي از عينک شنا

براي بسياري شناگران، عينک شنا جزء لوازم ضروري است، به اين جهت که ديد زير آب را بهبود بخشد و از ورود آلودگي به چشم جلوگيري مي‌‌کند.

ولي از مشکلات مهم ايجاد شده واکنش تحريک تماسي و بروز تروما است.

در صورت بروز تحريک تماسي اريتم اطراف چشم ايجاد شده و ممکن است خارش، تاول يا ترشح داده شود.

معمولاً، حساسيت آلرژيک به قاب مشکي دور عينک که از جنس «دي بوتيل تيواوره» است، باعث بروز اين واکنش مي‌‌شود.

عينک‌هاي بدون فوم نيز براي اين منظور مناسب است، که در صورتيکه سايز فرد باشد، مناسب بوده و نشت آب وجود ندارد.

شانه‌‌هاي شناگران

اين يافته منحصر به فرد در شناگراني که اصلاح مي‌کردند در شناي کرال مشاهده مي‌شود. اين ضايعات چند ساعت بعد خودبخود محو مي‌‌شوند اما مجدداً پس از تراشيدن آن محل ظاهر مي‌‌شدند.

اين مشکل هنگامي که شناگر بصورت کرال شنا مي‌‌کرد و چانه اصلاح شده او با چرخش سر با شانه اش اصطکاک پيدا مي‌‌کرد تشخيص داده شد.

شناگران دچار درماتيت تحريکي مکانيکي به وسيله اصطکاک خوبخودي در طي چند ساعت پس از شنا مي‌‌شدند که مقصر اصلي خودشان بودند، ساده ترين روش پيشگيري از اين درماتوز خود محدود شونده، اصلاح صورت قبل از شنا کردن است.

گوش شناگران

اوتيت خارجي به نام گوشي شناگران يک عفونت باکتريال بسيار شايع در ورزشکارات آبي است، تماس طولاني با آب باعث حل کردن چربي کانال گوش شده و اجازه ورود آب را مي‌‌دهد و همچنين اجازه ورود ميکروب‌ها خصوصاً گونه‌‌هاي پسودومونا را مي‌‌دهد.

درد مختصر و خارش شايعترين علائم آن هستند، اما در موراد شديدتر درد شديد، تب، ضعف عمومي بسيار اذيت کننده است.

پيشگيري از اين حالت با کاربرد ساکشن مناسب گوشي و تيز کردن کانال گوشي پس از شنا و کاربرد قطره‌‌هاي اسيدي پروفيلاکتيک در گوش انجام مي‌‌شود.

ضايعات ناشي از مايو

نوعي فوليکوليت باکتريال عميق در ناحيه تحتاني باسن يا زير نواحي خط مايو، در شناگران حرفه اي که به مدت طولاني از مايو شنا تنگ استفاده مي‌‌کنند، ديده مي‌‌شود.

فاکتورهاي فيزيکي ناشي از بسته شدن منافذ پوست و خيس شدن دليل اصلي است.

تفاوت ساختاري شناگران زن و مرد در ناحيه تحتاني کمر باعث شده که اين مشکل بيشتر در زنان ديده شود. اين مشکل در صورت عدم درمان مي‌‌تواند در نشستن فرد اشکال ايجاد کند.

درمان شامل آنتي بيوتيک خوراکي و نپوشيدن مايو تنگ يا ساير البسه تنگ براي حداقل 10 روز و تجويز آنتي‌بيوتيک موضعي براي درمان آکنه است.

موي سبز

يک تغيير رنگ سبز رنگ در موي شناگران حرفه‌اي است که فقط از نظر زيبايي حائز اهميت است. اين مشکل به دليل تماس طولاني مدت شناگر با آب استخر ايجاد مي‌شود.

اگرچه تمام شناگران گرفتار نمي‌شوند. اين رنگدانه در افرادي ديده مي‌‌شود که داراي موي بلوند طبيعي يا تيره، خاکستري يا سفيد هستند.

استعداد به اين تغيير به دليل اين واقعيت است که شناگران با موهاي بلوند طبيعي رنگ موي روشن تر در برابر اثرات سفيد کننده ترکيبات شيمايي استخر و نور خورشيد دارند و در شناگراني که در يک محل شنا با آب حاوي مقادير بالاي مس شنا مي‌‌کنند بيشتر شايع است.

کودکان بيش از بزرگسالان و زنان بيشتر از مردان درگير مي‌‌شوند. اين تغيير رنگ به دليل کلرين ايجاد نمي شود بلکه بيشتر به دليل يون‌هاي مس که تداخل مثبت با کلرين مي‌‌کنند ايجاد مي‌‌شود.

اين يون‌هاي مس مي‌‌تواند در منابع آبي بصورت طبيعي باشد يا از لوله‌‌هاي مسي به استخرهاي آب آزاد شود که بيشتر در استخرهاي قديمي وجود دارند.

حساسيت‌‌هاي فردي در بعضي افراد به علت تماس پوست با کلر موجود در آب باعث قرمزي، خشکي و در مواردي خارش بدن مي‌‌شود.

بيماراني‌که دچار اگزماي اتوپيک (سرشتي) هستند، چنان چه به طور مستمر از آب استخر استفاده کنند، دچار افزايش خستگي پوست و خارش شديد مي‌‌شوند.

يک سري نيز ضايعات پوستي ناشي از آفتاب هستند که در کنار استخرها به حداکثر مي‌‌رسد.

مضرات تابش آفتاب از طريق انعکاس آن در استخرها، درياچه‌‌ها و درياها چند برابر اثرات مستقيم تابش آن، مي‌‌باشد.



منبع: zendegionline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/74680/مشکلات پوستي شايع در شناگران
بستن   چاپ