درد هاي قاعدگي و ارتباطي که مي تواند با اندومتريوز داشته باشد
چهارشنبه 11 مرداد 1396 - 10:40:49 AM
چه خبر -

ارتباط اندومتريوز با درد هاي قاعدگي

گاهي اولين و تنها نشانه اندومتريوز، ايجاد مشکل در بچه دار شدن است .يک سوم زناني که ناباروري با علت ناشناخته دارند به اندومتريوز مبتلا هستند. ممکن است جوشگاهها و ايجاد چسبندگي در بافتها علت ناباروري باشد.خبر خوب اين است که درمان دارويي در درمان ناباروري ناشي از اندومتريوز موثر است و بارداري خودش مي تواند علايم اندومتريوز را بهبود بخشد. ولي معمولا آندومتريوز با درد هاي قاعدگي همراه و مرتبط مي باشد به همين جهت به شرح بيشتري از آندومتريوز و رابطه آن با کيفيت دوره هاي قاعدگي مي پردازيم.

چه عاملي باعث اندومتريوز مي شود؟

هنوز دانشمندان دقيقا نمي دانند که علت رشد خارج رحمي بافت اندومتر ( آستر رحم ) چيست. اما فرضيه هاي متعددي وجود دارند. ارث نقش مهمي در بروز اندومتر ايفا مي کند .مهاجرت سلولهاي اندومتر به محوطه لگن در زمان پريود از طريق برگشت خون قاعدگي و يا در طي عمل سزارين نيز ازفرضيه هاي ديگر است. اختلال در سيتم ايمني نيز مي تواند اين پديده را تشديد کند.

چه کساني در معرض اندومتريوز هستند؟

اندومتريوز در زنان زير شايعتر است:

زنان در دهه 30 و 40 زندگي

زنان بدون فرزند

زنان با پريودهاي طولاني تر از 7 روز

زنان با سيکلهاي کمتر از 28 روز

شروع پريود قبل از 12 سالگي

زناني که مادرو خوهرانشان مبتلا به اندومتريوز بوده اند.

تشخيص:

پزشک شما مي تواند با يک معاينه، لگن، تخمدانها، رحم و دهانه رحم را براي بررسي موارد غير طبيعي مورد بررسي قرار دهد. يک معاينه لگني مي تواند گاهي کيستهاي اندومتريوزي و چسبندگيهاي ناشي از اندومتريوز را تشخيص دهد . معاينه لگن توسط پزشک متخصص همچنين براي تشخيص اندومتريوز از ساير مواردي که علائم مشابه ايجاد مي کنند نيز مفيد است. سونوگرافي و تصوير برداري از طريق سي تي اسکن و MRI نيز مي تواند در تشخيص کمک کننده باشد. اما لاپراسکوپي (مشاهده احشاي شکمي از طريق دوربين) تنها راه قطعي و مطمئن تشخيصي اندومتريوز است. پزشک شما مي تواند پس از اتساع شکم شما با گاز از طريق يک برش کوچک شکمي وسيله اي را براي مشاهده وارد شکمتان کند و سپس از طريق نمونه برداري و بيوپسي به تشخيص قطعي دست پيدا کند.

درمان:

داروهاي مسکن و ضد التهابي غير استروئيدي مانند بروفن ناپروکسن، دردهاي همراه با اندومتريوز را بهبود مي بخشند، قرصهاي پيشگيري از بارداري ترکيبي نيز با تنظيم ميزان هورمونهاي استروژن و پروژسترون دوره پريود را کوتاهتر و منظم تر مي کنند و بدين ترتيب درد قاعدگي را بهبود مي بخشند، مصرف قرصهاي پيشگيري بدون توقف 7 روزه ميان دوره و يا قرصهاي پروژستروني، از رايجترين درمانهاي دارويي اندومتريوز هستند.

البته در بسياري از موارد اندومتريوز پس از توقف قرصها باز مي گردد.درمان جراحي از طريق لاپاراسکوپي و يا عمل باز براي برداشتن چسبندگيها نيز از ساير گزينه هاي درماني براي اندومتريوز است. لاپاراسکوپي امکان بارداري پس از اندومتريوز را بسيار بهبود مي بخشد. در صورت عدم موفقيت درمان، انجام تلقيح از طريق IVF از آخرين گزينه ها خواهد بود.



منبع: hidoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/74555/درد هاي قاعدگي و ارتباطي که مي تواند با اندومتريوز داشته باشد
بستن   چاپ