ترک سيگار و اتفاقاتي که پس از ترک در بدن مي افتد
چهارشنبه 11 مرداد 1396 - 12:38:46 AM
چه خبر -

اتفاقاتي که با ترک سيگار در بدن رخ مي‌دهد

به گزارش دويچه‌وله، سازمان غذا و داروي ‌آمريکا(FDA) قصد دارد، نيکوتين موجود در سيگارها را چنان کاهش دهد که منجر به اعتياد مصرف‌ کننده نشود. اين برنامه‌ جامع‌ترين تلاش‌هايي است که از زمان تصميم کنگره ‌آمريکا در سال 1965 مبني بر درج خطرات ناشي از استعمال دخانيات بر روي پاکت‌هاي سيگار در اين مسير انجام مي‌شود.

اسکات گوتليب، رئيس سازمان غذا و داروي آمريکا مي‌گويد: «دليل نرخ بسيار بالاي مرگ و مير و بيماري هاي حاصل از مصرف تنباکو، اعتياد به سيگار است. اين تنها محصول قانوني است که در مصرفي آگاهانه، نيمي از مصرف‌کنندگان باسابقه خود را مي‌کشد.»

صنعت 130 ميليارد دلاري دخانيات ممکن است با اجراي اين برنامه بسياري از مشتري‌هاي خود را از دست بدهد. بعد از اعلام اين برنامه توسط مقام‌هاي بهداشت و درمان ارزش سهام شرکت‌هاي بزرگ دخانيات سقوط کرد.

در اين راستا محققان با انجام پژوهشي نشان دادند که با ترک سيگار چه اتفاقي در بدن رخ مي‌دهد:

20 دقيقه بدون سيگار

20 دقيقه پس از آخرين سيگار، فشار خون و ضربان قلب به حال عادي بازمي‌گردد. نيکوتين موجود در سيگار اعصاب سمپاتيک را تحريک مي‌کند. اين اعصاب ضربان قلب و فشار خون را بالا مي‌برند و بدن را در حالت تحريک شده و آماده فرار قرار مي‌دهند.

12 ساعت بدون سيگار

با توقف 12 ساعته کشيدن سيگار، مونوکسيد کربن خون کاهش پيدا مي‌کند و به اندازه طبيعي مي‌رسد و در مقابل اکسيژن خون بالا مي‌رود. مونوکسيد کربن بخشي از دود سيگار است که وارد گردش خون مي‌شود و از جذب اکسيژن توسط سلول‌هاي خوني جلوگيري مي‌کند.

دو روز بدون سيگار

دو روز پس از آخرين سيگار، کارآيي حس چشايي و بويايي بهتر مي‌شود. زيرا دود سيگار اين دو حس را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

سه روز بدون سيگار

سه روز پس از آخرين سيگار، ريه‌ها آرامش پيدا مي‌کنند و نفس کشيدن راحت‌تر مي‌شود. حال ديگر نيکوتين در بدن نيست و در نتيجه نشانه‌هاي ترک سيگار شديد مي‌شوند. از جمله اين نشانه‌ها سردرد، تهوع يا گرفتگي عضلات است. بالا رفتن يک باره اشتها، افسردگي و ترس هم گاه از ديگر نشانه‌هاي ترک سيگار هستند.

چند ماه بدون سيگار

چند ماه پس از آخرين سيگار گردش خون بهبود پيدا مي‌کند. ظرفيت شش‌ها براي جذب اکسيژن تا 30 درصد بالاتر مي‌رود. سرفه‌هاي خشک کمتر مي‌شود. تحقيقات نشان مي‌دهند پرزهاي درون شش‌ها که مولکول‌هاي خارجي را جذب و دفع مي‌کنند دوباره رشد مي‌کنند.

يک سال، ده سال و 15 سال بدون سيگار

يک سال پس از ترک سيگار، ضريب خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلب و عروق تا 50 درصد کاهش پيدا مي‌کند. 10 سال بعد، احتمال مرگ در اثر سرطان ريه 50 درصد کمتر از افراد سيگاري خواهد شد و پس از 15 سال احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلب و عروق به اندازه فردي است که هرگز سيگار نکشيده است.



منبع: isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/74528/ترک سيگار و اتفاقاتي که پس از ترک در بدن مي افتد
بستن   چاپ