کاري که بايد براي يافتن بنيتا انجام مي‌شد که نشد!
شنبه 7 مرداد 1396 - 8:40:04 PM
چه خبر - چرا بنيتا قبل از مرگ پيدا نشد ؟

سيدمجتبي حسين‌پور بازپرس سابق دادسراي امور جنايي تهران گفت: حالا با گذشت چند روز از وقوع اين حادثه  اين پرسش به ذهن مي‌رسد که چرا کشف جرم  در اين پرونده تا اين حد طولاني شد؟ چرا پليس با وجود امکاناتي که در اختيار دارد زماني او را پيدا کرد که ديگر کار از کار گذشته بود؟ آنچه از صحبت‌هاي مقامات انتظامي بر مي‌آيد اين است که ما از وجود پليسي مقتدر برخوردار هستيم. بارها شنيده‌ايم که مثلا پليس مي‌تواند در طول چند ساعت يا چند روز همه معتادان شهر را جمع‌آوري کند. اين ادعا به اين معناست که پليس اشراف اطلاعاتي خوبي دارد اما اگر اين توانمندي واقعي باشد بايد در ساير حوزه‌ها نيز وجود داشته باشد.

يکي از دلايلي که مانع به نتيجه‌رسيدن سريع پرونده‌ها مي‌شود در دسترس نبودن اطلاعات شهروندي است. به اين معني که پليس بايد اطلاعات جامعي درخصوص شهروندان، مشاغل آنها، سوابق‌شان و آخرين جابه‌جايي‌ها داشته باشد تا در مواقع ضروري مأموران بتوانند آسان‌تر فرد مورد نظر را بيابند. در جرايم جنايي فرصتي به‌عنوان زمان طلايي وجود دارد که اگر بگذرد شايد هيچ‌وقت حقيقت کشف نشود يا اينکه براي کشف حقيقت دير شده باشد. درست مثل ماجراي تلخ بنيتا که شايد اگر در يکي دو روز اول او پيدا مي‌شد هيچ وقت شاهد مرگ او نبوديم.

نکته ديگر اينکه در شهر دوربين‌هاي متعددي نصب شده است که تعدادي از آنها براي حفظ امنيت است. اگر اينطور است پس چرا نمي‌شود از آنها به درستي استفاده کرد؟ اينکه گفته مي‌شود متهمان پرونده بنيتا از مقابل هيچ‌يک از دوربين‌هاي شهري عبور نکرده‌اند توجيه قابل‌قبولي نيست. از سوي ديگر حالا که معلوم شده متهم اصلي فردي سابقه‌دار بوده و چند روز قبل از زندان  آزاد شده مطالبه عمومي است که چرا چنين فردي آزاد شده بود؟ پاسخ اين پرسش را بايد در قانون جست. در قانون موضوعي به‌عنوان قرار‌هاي تأمين وجود دارد که براساس آن براي فرد با توجه به‌شدت جرمي که مرتکب شده قرار صادر مي‌شود. اگر اين قرار سبک باشد هيچ توجيهي ندارد و اگر سنگين باشد آزادي فرد را سلب کرده است.

حلقه مفقوده در اين بحث موضوع بازگشت يا عدم‌بازگشت فرد به ارتکاب جرم است. عدم‌ وجود ساز و کار بازپروري و نهادهاي متناسب با آن که با تحليل دقيق وضعيت متهم توسط کارشناسان، روش مناسبي را براي بازگشت افرادي که داراي رفتار پرخطر هستند به جامعه بررسي کرده و تدابير متناسبي را در اين خصوص اتخاذ کنند. مثلا فردي به اتهام سرقت با حکم دادگاه روانه زندان مي‌شود و بعد از پايان دوران محکوميت آزاد مي‌شود. بايد ديد چه سازوکاري وجود دارد که او دوباره وارد چرخه ارتکاب جرم نشود.

 



منبع: خبرآنلاين

 

 

http://www.CheKhabar.ir/News/74296/کاري که بايد براي يافتن بنيتا انجام مي‌شد که نشد!
بستن   چاپ