فوايد طناب زدن در بدنسازي و تناسب اندام
جمعه 6 مرداد 1396 - 10:40:32 AM
چه خبر -

طناب زدن ورزشي براي چربي سوزي

واقعا حيف است، چون طناب زدن همزمان ترکيبي از مزايا را براي استخوان ها، تعادل و عضلات دارد که بيشتر ورزش ها نمي توانند با آن برابري کنند.

اگر به تازگي طناب زدن انجام داده باشيدش حتما مي دانيد چقدر باعث افزايش ضربان قلب مي شود. يک چيز خوب درباره اين ورزش ميزان شدتش است که مي تواند به همان اندازه اي که مي خواهيد افزايش پيدا کند.

در حالي که طناب زدن با سرعت کم مي تواند تمرين خوبي براي گرم کردن باشد طناب زدن با سرعت بالا يا دوبار رد کردن طناب از زير پا قبل از فرود آمدن مي تواند در عرض يک يا دو دقيقه به نفس نفس زدن بيندازدتان.

هماهنگ سازي کامل بدن براي طناب زدني موفق نيز يکي ديگر از نقاط مثبت اين ورزش است. بوکسورها به اين دليل زياد طناب مي زنند که زمان بندي دقيق آن بين دست و پا به برقراري ارتباط بالا تنه و پايين تنه با مغز کمک مي کند.

مانند گروهي از نوازندها که بدون هماهنگي ممکن نيست بتوانند با هم چيزي بنوازند، مغز و عضلات اصلي بدن نيز بدون هماهنگي ممکن است نتوانند درست مرتبط شوند، مخصوصا با بالا رفتن سن. طناب زدن کمک مي کند عضلات بدن با يکديگر هماهنگ شوند و در واقع اين گروه موسيقي آماده اجراي کنسرت شود. اين يعني خطر زمين خوردن تا حدود زيادي کاهش مي يابد.

برخي از مربيان و متخصصان وقتي با کودکاني کار مي کنند که مشکل هماهنگ سازي يا انجام حرکات پيچيده را دارند از طناب زدن براي کمک به آنها استفاده مي کنند. در يک تحقيق که روي فوتباليست هاي جوان انجام گرفته بود مشخص شد کودکاني که در کنار تمرينات اصلي طناب مي زدند در مقايسه با کودکاني که فقط تمرينات مربوط به فوتبال را انجام مي دادند تعادل و هماهنگي بهتري دارند.

جالب است بدانيد طناب زندن همچنين ورزشي عالي براي فعال و متناسب کردن عضلات بالا تنه است. شايد به نظر بيايد تمام حرکات طناب زدن مربوط به دست و مچ دست باشد اما براي کنترل و ثابت نگه داشتن طناب مجموعه عضلاتي از بازوها و شانه ها گرفته تا کمر، بايد درگير شوند. در مقايسه با دويدن و يا ديگر ورزش هاي هوازي طناب زدن تمريني است براي کل بدن.

مزاياي اين ورزش تا استخوان ها نيز پيش مي رود. طناب زدن با وارد آوردن فشار و بار به استخوان ها به تراکم هرچه بيشتر آنها کمک مي کند. در يک تحقيق که در همين زمينه انجام شده بود مشخص شد خانم هايي که 3 بار در هفته به مدت 6 ماه 10 مرتبه تا جايي که مي توانند مي پرند، مي توانند تراکم مواد معدني را در پاها و نيمه پاييني ستون فقراتشان افزايش دهند.

يکي ديگر از خوبي هاي اين ورزش آن است که فشار به توپ هاي پا وارد مي شود نه پاشنه ي آن. فشار روي پاشنه پا مخصوصا براي کساني که مي دوند مشکلاتي به وجود مي آورد. طناب زدن بيشتر روي نوک انگشتان و توپ هاي پا انجام مي گيرد بنابراين احتمال آسيب ديدگي زانو و ران کاهش مي يابد.

اما حواستان باشد شايد طناب زدن به نظر ساده بيايد اما مي تواند ورزشي سخت باشد. بسته به ميزان شدتي که طناب مي زنيد اين ورزش مي تواند تبديل به تمريني با شدت بسيار بالا شود. اگر 25 کيلو اضافه وزن داشته باشيد و قبلا هم ورزش نکرده باشيد نبايد با اين شدت ورزش کنيد.

اما اگر فرم بدنتان مناسب است و اضافه وزن زيادي نداريد مي توانيد يک تمرين کوتاه طناب زني – مثلا 5 دقيقه – به روتين ورزشي خود اضافه کنيد. مي توانيد در هفته گاهي به مدت 30 دقيقه اين ورزش را انجام دهيد و آن را جايگزين ورزش هوازي کنيد، اما بهتر است در طول هفته و در بين ديگر تمرينات باشد.



منبع: kermany.com


http://www.CheKhabar.ir/News/74196/فوايد طناب زدن در بدنسازي و تناسب اندام
بستن   چاپ