انواع بلوغ در ازدواج را بشناسيد
پنجشنبه 5 مرداد 1396 - 10:40:56 AM
چه خبر -

براي ازدواج بايد به بلوغ رسيد

بلوغ يک جريان کاملاً طبيعي است که در زندگي همه دختران و پسران پيش مي آيد و محدود به جنس خاصي نيست. بلوغ مرحله اي است که انسان در آن دچار تغيير و تحولاتي مي شود و جسم و فيزيک بدني او تغيير مي کند. اين بلوغ معمولا با بلوغ جسمي و جنسي تعريف مي شود ولي ابعاد ديگري هم دارد که بايد به آنها توجه کامل داشت.

افراد بايد توجه کنند که براي داشتن يک ازدواج موفق فقط وجود غريزه جنسي و عشق کافي نيست، بلکه رشد عقلاني، عاطفي، اخلاقي، اقتصادي و .. نيز لازم است تا افراد بتوانند نسبت به ازدواج و مسئوليت جديد خود متعهد شوند، مسئوليتي که ابتدا زوجين و سپس فرزندان را هم شامل شود. براي آشنايي با مواردي که ذکر کرديم، به تعريف انواع بلوغ در ازدواج مي پردازيم.

بلوغ اجتماعي

بلوغ اجتماعي مرحله اي از رشد است که در آن يک جوان به توانايي ايجاد و مديريت يک خانواده و امکان ايجاد ارتباطات مهم کاري و اقتصادي و عاطفي دست يافته است و از طرف ديگر بتواند فرد موثر و فعالي در جمع خانواده و دوستان باشد.

بلوغ اقتصادي

به طور کلي بلوغ اقتصادي زماني رخ مي دهد که فرد از نظر اقتصادي و تامين مخارج و اداره امور زندگي مستقل شود و به اصطلاح بتواند از نظر اقتصادي روي پاي خود بايستد و به خود متکي شود. در چنين شرايطي مي توان گفت فرد بلوغ اقتصادي لازم براي ازدواج را دارد.

بلوغ رواني

منظور از بلوغ رواني اين است که، زندگي فرد با تغيير در عادت هاي پيش از بلوغ، مواجه مي شود. اين تغيير در عادت ها عبارتند از:

– تغيير در روابط

– تغيير در کارها

– ترک برخي از عادت ها مانند کنار گذاشتن برخي ناهنجاري‌ها

ضمن اينکه به طور خلاصه مي توان گفت وقتي يک فرد به بلوغ رواني لازم مي رسد که از لحاظ رواني دلبستگي خاصي به خانواده يا شخصي ( منظور اتکاء از لحاظ روحي و رواني به پدر و مادر يا فرد ديگر مي باشد ) ندارد.

بلوغ عاطفي

بلوغ عاطفي به اين معناست که فرد قادر به شناسايي و مديريت هيجانات خود باشد و توانايي درک احساسات ديگران را داشته باشد.

همچنين به اين معناست که فرد به مرحله اي از تکامل عاطفي رسيده باشد که بتواند به طور مناسب احساسات مثبت و منفي خود را در زمان مناسب و به شکلي مناسب بيان نمايد. در بيان کوتاه، کسي که به مرحله بلوغ عاطفي رسيده باشد از يک هوش هيجاني در حد بهينه برخوردار است.

بلوغ اخلاقي

منظور از بلوغ اخلاقي اين است که فرد بتواند رفتارهاى منصفانه‌‌‌‌ترى از خود نشان دهد. رشد رفتار اخلاقى به چند عامل عمده بستگى دارد:

– اول اينکه توجه به پيامد درازمدت اعمال داشته باشد يعنى فرد بتواند عواقب رفتار خود را پيش‌بينى کند و فقط به پاداش‌هاى فورى توجه ننمايد.

– دوم توانائى کنترل رفتار خود را داشته باشد(خودکنترلي).

– سومين عامل که از رشد اخلاقى نشات مي گيرد، توانائى همدلى با افراد ديگر است. يعنى اينکه شخص بتواند خود را به جاى ديگران بگذارد.

به طور خلاصه فردي که به بلوغ اخلاقي رسيده باشد، به اصول اخلاقي مانند صداقت، گذشت و يکرنگي پايبند است.

بلوغ جسماني و جنسي

منظور از بلوغ جنسي اين است که تغييرات فيزيولوژيک و به تبع آن رفتاري، تحت تاثير ترشح هورمون‌هاي جنسي استروژن و پروژسترون درخانم‌ها و تستسترون در آقايان ايجاد ‌شود. به تدريج با بالغ شدن فرد، همزمان جسم و روان او تحت تأثير عوامل هورموني قرار گرفته و هويت جنسي فرد را نيز شکل مي‌دهد.

علاوه بر بروز اين تغييرات جسماني، لازم است که فرد آمادگي برقراري رابطه جنسي سالم را داشته باشد و بتواند از رابطه جنسي لذت ببرد، ضمن اينکه بتواند پاسخگوي نياز جنسي همسرش نيز باشد. تنها با حصول به اين شرايط است که مي‌توان به سلامت جنسي يک زندگي مشترک اطمينان داشت.

به طور طبيعي براي جلوگيري از به وجود آمدن مشکلات فراوان بعد از ازدواج که معمولا در اثر عدم آگاهي و تصميم گيري نادرست بوجود مي آيد، قبل از ازدواج بررسي همه جانبه طرفين از يکديگر ضرورت جدي دارد.

بخشي از اين آگاهي و شناخت در جلسات صحبت و گفتگو و بخشي ديگر در اثر معاشرت طرفين و خانواده ها با يکديگر بدست مي‌آيد، اما علي رغم همه اين تلاش‌ها، نبايد مشورت با مشاوران متخصص در اين زمينه را از نظر دور داشت.

مشاوره قبل از ازدواج کمک مي کند تا زوجين نسبت به شناخت خانواده هاي طرفين، ابعاد مختلف بلوغ و عوامل مهم ديگري که در زندگي مشترک آنها دخيل است اقدام کنند و در نهايت زوجين با هماهنگي و تناسب بيشتري در زندگي مشترک قدم بنهند.



منبع: tebyan.net


http://www.CheKhabar.ir/News/74144/انواع بلوغ در ازدواج را بشناسيد
بستن   چاپ