معايب نفس کشيدن از دهان
دوشنبه 2 مرداد 1396 - 11:19:51 AM
چه خبر -

معايب نفس کشيدن از دهان

تنفس دهاني، مشکلي است که خيلي ‌ها به آن دچار هستند اما راحت از کنار آن مي ‌گذرند، در حالي که اين مشکل مي ‌تواند عوارض خطرناکي بدنبال داشته باشد و در طولاني‌ مدت، حتي بر چهره و زيبايي هم تاثير منفي بگذارد. تنفس از راه دهان محدود به گروه سني و جنسي خاصي نيست و تقريبا شامل همه افراد مي شود پس بهتر است اگر به اين مشکل دچار هستيم از همان ابتدا آن را درمان کنيم.

خشکي دهان

خشکي دهان و يا سندرم سوزش دهان مي تواند يکي از نتايج تنفس از راه دهان باشد. حتي ممکن است جزء اولين اثراتي باشد که متوجه مي شويد. تنفس از راه دهان سبب خشک شدن بزاق دهان مي شود. در اين حالت لب ها و دهان خشک شده و احساس سوزش در دهان ايجاد مي شود و حتي ممکن است منجر به تغيير حس چشايي شود.

بهترين توصيه و راه درمان پيشنهادي، تنفس از راه بيني است. نوشيدن آب کافي و همچنين ماندن در محيط مرطوب، از ديگر نکات کليدي به شمار مي آيد. اجتناب از ليسيدن لب ها و استفاده از پماد و يا مرهم هاي تجويزي مي تواند سبب افزايش رطوبت دهان شود.

عفونت دهان

خشکي دهان مي تواند منجر به بروز عفونت هاي دهان نيز گردد. افراد دچار مشکل تنفس از دهان هستند، بيشتر در معرض خطر ابتلا به التهاب لثه و برفک دهان قرار دارند. اين اختلالات مي توانند سبب ناراحتي زيادي در انجام اموري مانند صحبت کردن، غذا خوردن و حتي مسواک زدن شوند.

همه اينها هم به دليل عدم وجود بزاق کافي است. توجه داشته باشيد که بزاق مي تواند ميکروب هاي مضر دهان را کنترل کند اما هنگامي که تنفس از راه دهان انجام مي پذيرد، بزاق کافي براي اين کار وجود نخواهد داشت.

پوسيدگي دندان

وجود حفره هاي دنداني مشکل زاست و خشکي دهان مي تواند سبب بوجود آمدن و يا افزايش آنها شود. هنگامي که غذا مي خوريم، باکتري هاي موجود در دهان از قند موجود در غذاها تغذيه مي کنند. اين فرايند سبب توليد اسيد در دهان و در نتيجه ساييده شدن و فرسودگي دندان ها مي شود. بزاق مسئوليت خنثي کردن اسيد و جلوگيري از سايش دندان ها را بر عهده دارد. بدون بزاق کافي، پوسيدگي دندان ها اصلا بعيد نخواهد بود.

بوي بد دهان

خشکي ناشي از تنفس دهاني سبب مي شود تا باکتري هاي مضر، محيط مناسبي را براي رشد و گسترش خود فراهم سازند. ذرات غذايي نيز در صورت خشکي دهان و عدم توانايي بزاق براي تميز کردن محيط دهان ، در اطراف دهان و دندان باقي خواهند ماند که اين امر سبب رشد بيشتر باکتري هاي مذکور مي شود.

جلو آمدن فک و تاثير منفي بر زيبايي صورت

تنفس دهاني فشار زيادي به فک ها وارد مي کند. اين امر همچنين سبب به هم ريختن تعادل و کنترل عضلات صورت و همچنين عدم تناسب و زيبايي زبان، لب و گونه ها مي شود و معمولا خود را با کوچکتر شدن لب بالا نسبت به لب پايين نشان مي دهد. در کودکان اين نوع تنفس مي تواند سبب بروز مشکلات جدي در رشد بخش هاي صورت شده و موجب پيش آمدگي فک پايين و تاثير منفي بر زيبايي صورت شود. البته افراد بزرگسال نيز با تنش عضلاني مزمن ماهيچه هاي فک روبرو خواهند شد که بهتر است براي اجتناب از اين مشکلات ، تنفس از راه بيني را بيشتر جدي بگيريم.

مشکل در جويدن غذا

مشکلات عضلاني، سبب سخت شدن جويدن غذا خواهد شد. اين امر مي تواند سبب افزايش مدت زمان جويدن غذا و در عين حال کاهش ميزان جويدن و خرد کردن مواد غذايي گردد. دندان هاي انتهايي که در قسمت هاي آخر دهان قرار دارند ممکن است براي انجام مناسب وظايف خود با مشکل مواجه شوند.

فراتر از جويدن، تنفس دهاني منجر به بلع غيرطبيعي غذا مي شود. علاوه بر اين، هواي اضافي به صورت ناخواسته وارد بدن شده و مشکلاتي نظير نفخ شکم ، آروغ زدن و غيره بروز مي يابند.

آپنه خواب

اگر تنفس دهاني در شب نيز ادامه داشته باشد، بروز آپنه ي خواب چندان غير محتمل نخواهد بود. در اين حالت راه هوايي دچار سختي تنفس شده و اين امر موجب بروز وقفه هايي در نفس کشيدن و اختلالات خواب خواهد شد. پس از برخاستن از خواب نيز دچار سستي، خستگي و کاهش راندمان در طول روز خواهيد بود.

همانطور که ملاحظه کرديد، تنفس از راه بيني در حفظ سلامتي شما نقش بسيار مهم و ارزشمندي را ايفا مي کند. پس اگر با اين نوع تنفس دچار مشکل مي شويد، پيشنهاد مي شود از وجود يک پزشک و يا مشاور براي بهبود روند تنفس تان استفاده کنيد.


l
منبع: healthplus.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/72945/معايب نفس کشيدن از دهان
بستن   چاپ