چرا سرطان مريم ميرزاخاني درمان نشد؟ آيا بايد مبتلايان به سرطان پستان نگران باشند؟
شنبه 31 تير 1396 - 9:19:30 AM
چه خبر -

دليل فوت مريم ميزاخاني ابتلا به يکي از نادر ترين متاستازهاي سرطان پستان بود

همزمان با اين اندوه عميق ، چيز ديگري نيز مرا آزار ميدهد و آن نگراني براي روحيه لطيف بيمارانم است ، آنها که سختي بيماري مريم را چشيده اند و به لطف و ياري خدا درمان شده و به زندگي عادي برگشته اند اما با شنيدن اين خبر ممکن است اين سؤال را بارها از خود پرسيده باشند که علت عدم بهبود اين عزيز با وجود زندگي کردن در کشوري که از نظر علم پزشکي بسيار پيشرفته است چيست و مشکلي مشابه اين چقدر ممکن است در افراد مبتلا به اين بيماري تکرار شود؟

براي اين عزيزان ابتدا توضيح کوتاهي در مورد متاستاز سرطان ها مي دهم: سرطان پستان به خودي خود براي بيمار مشکل خاصي ايجاد نميکند و با برداشتن تومور يا در موارد کمتري با برداشتن کل پستان از بدن پاک ميشود اما آنچه اهميت بيشتري دارد و داروهاي ديگر مانند شيمي درماني براي چلوگيري يا درمان آن به کار ميروند ، انتشار تومور به اعضاي حياتي بدن و ايجاد اختلال در اين ارگانهاست که در صورت عدم درمان، آن عضو را از کار انداخته و مشکل اساسي براي بيمار ايجاد ميکند.

انتشار بيماري در بدن بيمار يا همان متاستازدر برخي از بيماران ممکن است ديده شود و علت آن جدا شدن چند سلول بدخيم ازتومور اوليه و انتقال به مناطق ديگر از طريق خون يا لنف است .هر چه تومور در موقع تشخيص و قبل از شروع درمان بزرگتر و پيشرفته تر باشد ، احتمال بروز متاستاز نيزبيشتر است.

متاستاز ممکن است در احشائي مانند کبد يا ريه يا مغز ديده شود که درمان آن معمولا با شيمي درماني و در مواردي با جراحي و خارج کردن تومور متاستاتيک صورت مي گيرد. در بين متاستاز هاي سرطان پستان، متاستاز استخواني شانس بسيار خوبي براي درمان ( حتي بدون شيمي درماني) دارد و معمولا براي بيمار خطر جدي ايجاد نميکند .البته گاهي استخوانهاي اصلي مانند مهره ها يا استخوان ران درگير ميشوند که براي احتراز از شکستگي نياز به اقدام جراحي يا پرتو درماني دارند اما حتي در اين نوع از متاستاز نيز دراغلب موارد، قسمتهاي خونساز استخوان درگير نشده و لذا براي بيمار مشکل جدي ايجاد نميشود.

در مورد مريم که از نوادر زمان خود بود، از شواهد چنين بر مي آيد که به يکي از نادر ترين متاستازهاي سرطان پستان مبتلا شده وآن درگيري مغز استخوان با سلولهاي توموراست که در اين متاستاز ، مغز استوان که مسئول ساختن مداوم سلولهاي خوني است با سلولهاي تومورال درگير شده و به عبارتي بيمار دچار نارسائي مغز استخوان ميشود. اين متاستاز در سرطان پستان بسيار نادر است و با متاستاز استخواني که به طور شايعتري ديده شده و فقط جسم استخوان را درگير ميکند متفاوت است.

در حال حاضر درمانهاي سرطان پستان پيشرفت بسيار خوبي داشته و حتي در موارد متاستاز ، با درمانهاي جديد ميتوان بيماران را به ادامه زندگي با کيفيت اميدوار کرد، اما چه ميتوان کرد که خواست خداوند بزرگ اين بود که اين اسطوره علمي با شکل نادري از اين بيماري و به طور غير منتظره اي از بين ما رخت بر بندد و او که در زمان حيات خود براي تمام بانوان کشور الگوي تلاش و موفقيت و فروتني بود، در پرواز ناگهانيش نيز به بانوان بياموزد که سلامتي آنها چقدر براي اجتماع و خانواده مهم و حياتي است. اميدوارم که روح بزرگ اين بانوي افتخار آفرين ايراني قرين والاترين رحمتهاي خداوند بزرگ باشد و فرزند عزيزش بتواند همانند مادر، جايگاه هاي هاي رفيع علم و معرفت را تسخير نمايد.

تهيه و تدوين - دکتر نسرين السادات علوي، جراح و متخصص بيماريهاي پستان

منبع: سيمرغ


http://www.CheKhabar.ir/News/72774/چرا سرطان مريم ميرزاخاني درمان نشد؟ آيا بايد مبتلايان به سرطان پستان نگران باشند؟
بستن   چاپ