با خطرات مصرف خودسرانه مکمل هاي مختلف آشنا شويد
جمعه 30 تير 1396 - 9:17:25 AM
چه خبر -

مکمل هاي غذايي و عوارض مصرف خودسرانه آنها

نوشين محمد حسيني، در ارتباط با عوارض مصرف نادرست مکمل هاي غذايي و خريدن آنها از مراکز معتبر و مورد تاييد وزارت بهداشت گفت: مکمل ها مي توانند موجب از دست رفتن کليه‌ها، عقيمي و ايجاد مشکلات حرکتي شوند، بنابراين نسخه پيچي يا مصرف خودسرانه اين مواد مي تواند شانس ابتلا به هر يک از اين عارضه را چندين برابر افزايش دهد.

وي با تاکيد به اينکه مکمل ها در گروه داروها طبقه بندي نمي شوند، افزود: اين فرآورده ها به شدت بر جذب و سوخت و ساز بدن تاثير مي گذارند، بگونه اي که بعد از مصرف، در بدن با ساير داروهاي مصرفي فرد، مي توانند ترکيب خطرناکي تشکيل دهند.

اين داروساز در ادامه به موارد مصرف مکمل امگا3 اشاره و بيان کرد: افرادي که سبزيجات نمي خورند يا غذاهاي دريايي به اندازه کافي مصرف نمي کنند، استفاده از مکمل امگا3 براي آنها ضروري است؛ اما ميزان آن بايد توسط پزشکي تعيين شود.

وي تصريح کرد: اين نوع مکمل بيشتر از محصولات دريايي، بخصوص ماهي تهيه مي شود و با توجه به وجود مقاديري از جيوه در بدن اين گروه از آبزيان، مصرف مکمل هاي تصفيه نشده و جيوه دار، بويژه در طولاني مدت، مي تواند منجر به مسموميت و ساير آسيب هاي جدي در فرد شود.

محمدحسيني با تاکيد بر اينکه مصرف روي و مکمل هاي آن در بانوان ضرورتي ندارد، گفت: مصرف بي رويه روي، منجر به تجمع اين فلز در بدن و بروز آثار آن در سطح پوست مي شود، بنابر اين مصرف خودسرانه اين گروه از مکمل ها نيز براي هيچ يک از خانم ها توصيه نمي شود.

وي در ادامه تاکيد کرد: علاوه بر آن، مکمل ها از جمله فرآورده هايي هستند که مصرف هر يک از آنها به تجويز پزشک براي هر فرد نياز دارد تا با اين روش از بروز عوارض احتمالي جلوگيري شود.

اين داروساز با بيان اينکه مصرف مکمل ويتامين B12 به علت اينکه معده افراد سالمند قادر به جذب اين ويتامين نيست، براي آنها توصيه نمي‌شود، گفت: ميزان مصرف اين مکمل نيز بايد با صلاحديد پزشک مشخص شود تا بتواند نيازهاي مورد نظر بدن فرد، به مواد مغذي و مورد نياز را تامين کند.

وي ادامه داد: علاوه بر آن، با توجه به اينکه کمبود ويتامين D3 در کشور ما وجود دارد، اما باز هم مصرف خودسرانه آن اشتباه است، زيرا در وهله اول بايد ميزان ويتامين D3در خون هر فرد مورد آزمايش قرار گيرد.

محمدحسيني در ادامه به نحوه مصرف مکمل کلسيم اشاره کرد و گفت: هنگام صبح، بهترين زمان مصرف مکمل کلسيم است، زيرا در صورت استفاده از لبنيات مانند شير، اين مکمل بهتر جذب مي شود. در حالي که مصرف توامان آن با گوشت و سبزيجات مي تواند به نوعي ميزان جذب کلسيم موجود در مکمل را کاهش دهد.

وي در خصوص مصرف مکمل پروتئيني (گلوتامين) بيان کرد: اين مورد به تاثير دارو بر کبد و ميزان مصرف دارو بستگي دارد، زيرا کبد مسئوليت دفع دارو را بر عهده دارد و کوچکترين کم توجهي در انتخاب محل خريد مکمل، يا استفاده نا به جا از مکمل پروتئيني، مي تواند به کبد آسيب برساند.

اين داروساز در پايان اظهارداشت: از سوي ديگر بسياري از مکمل ها جمع آوري شده از باشگاه هاي ورزشي، حاوي مواد دارويي، هورموني و کورتوني بوده که بشدت آسيب رسان به بدن هستند و به همين منظور علاوه بر راهنمايي هاي مربيان ورزشي، بايد اين گروه از مکمل ها با نظارت متخصصين تغذيه مصرف شوند.



منبع: salamati.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/72735/با خطرات مصرف خودسرانه مکمل هاي مختلف آشنا شويد
بستن   چاپ