مواد غذايي که بيشتر از گوشت قرمز آهن دارند
پنجشنبه 29 تير 1396 - 11:20:42 AM
چه خبر -

کاکائو بيشتر از گوشت قرمز آهن دارد

فقر آهن شايع ترين اختلال تغذيه اي، بخصوص در بين زنان است و البته تنها راه حل آن مصرف گوشت قرمز نيست، در اينجا 7 نوع ماده غذايي غني که به اندازه گوشت قرمز يا حتي بيشتر از آن آهن دارند، معرفي شده است.

لوبيا سفيد: خوردن يک فنجان و نيم کنسفر لوبيا سفيد، در هر وعده 4 ميلي گرم آهن به بدن مي رساند. لوبيا همچنين يک نيروگاه تغذيه اي براي رساندن پروتئين و فيبر به بدن است. مصرف اين ماده غذايي منجر به کاهش کلسترول و کنترل بهتر قند خون مي شود. به طور کلي دو نوع آهن هم و غير هم وجود دارد. هم در مواد غذايي گوشتي موجود بوده و جذب آن بيشتر از غير هم است که بيشتر در گياهان يافت مي شود. براي جذب آهن لوبيا سفيد، مي توانيد آن را با ويتامين ث مصرف کنيد.

اسفناج: يک فنجان اسفناج پخته شده چيزي حدود 3 و نيم ميلي گرم آهن به بدن مي رساند. اسفناج همچنين منبع خوبي از 20 ماده معدني و ويتامين ديگر است. اسفناج را نيز بايد به همراه مرکبات مصرف کرد تا ماده معدني آن بيشتر جذب بدن شود.

دانه هاي چيا: اين دانه ها سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 هستند و البته يک دليل ديگر براي مصرف آنها وجود دارد و اين که منبع خوبي از آهن نيز محسوب مي شوند. دانه هاي چيا در هر 1 اونس ( تقريبا 30 گرم )، حدود 2 ميلي گرم آهن دارند ضمن اين که منبع خوبي از فيبر محلول هستند و به فرايند هضم دستگاه گوارش نيز کمک مي کنند.

کاکائو و پودر کاکائو: فقط 3 اونس ( تفريبا 85 گرم )، کاکائو يا پودر آن، 7 ميلي گرم آهن به بدن مي رساند. اين مقدار البته غير هم است، اما کاکائو سرشار از فلاونوئيدها براي ترويج سلامت قلب نيز محسوب مي شود و منيزيم موجود در آن سلامت مغز را به همراه دارد.

زردچوبه: زردچوبه ادويه‌ اي سرشار از آهن است. در واقع در هر گرم زردچوبه 0٫6 ميلي گرم از اين ماده معدني وجود دارد.

عدس: در هر 100 گرم اين حبوبات 1٫5 و 3 ميلي گرم آهن وجود دارد. به علاوه بايد بدانيد که اين مواد غذايي سرشار از قندهاي پيچيده و فيبر است. عدس، چربي ندارد و اين يک مزيت بزرگ است. براي جذب آهن موجود در عدس، علاوه بر اضافه کردن ليمو ترش به آن مي توان از جعفري نيز استفاده کرد.

آويشن: اين گياه معطر و خوش طعم، سرشار از آهن است و در هر 10 گرم آن 12 ميلي گرم آهن وجود دارد. علاوه بر آويشن، جعفري نيز سرشار از اين ماده است. در هر 100 گرم جعفري حداقل 3٫8 ميلي گرم آهن وجود دارد.



منبع: avayesalamati.com


http://www.CheKhabar.ir/News/72701/مواد غذايي که بيشتر از گوشت قرمز آهن دارند
بستن   چاپ