سخنراني ظريف در نشست شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد
چهارشنبه 28 تير 1396 - 11:24:20 AM
چه خبر - سخنراني وزير امور خارجه در نشست شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد

محمد جواد ظريف بامداد روز چهارشنبه به وقت تهران در نشست شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد "اکوسوک" با محوريت «توسعه پايدار» در نيويورک گفت : تاکنون مسيري طولاني در مبارزه با فقر طي شده است ، مع الوصف فقر همچنان بزرگ ترين چالش دوران حاضر، تهديدي واقعي در پيش روي بشريت و مانعي عظيم در مقابل توسعه پايدار جوامع است.

متن  سخنراني وزير امور خارجه کشورمان به شرح زير است :

 بسم الله الرحمن الرحيم

آقاي رئيس

در ابتداي سخن، از رئيس محترم شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد (اکوسوک) و همکاران ايشان به واسطه تمهيد برگزاري نشست مقامات عاليرتبه، تشکر و قدرداني مي کنم . مسيري طولاني در مبارزه با فقر طي شده، مع الوصف فقر همچنان بزرگ ترين چالش دوران حاضر، تهديدي واقعي در پيش روي بشريت و مانعي عظيم در مقابل توسعه پايدار جوامع است.

از بدو پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، يک چارچوب مستحکم حقوقي و تقنيني در کشور بنانهاده شد که زيربنايي محکم را براي طراحي، اجرا و پيگيري راهبردهاي توسعه ملي و سياستگزاري، خصوصا براي ريشه کني فقر فراهم آورد. در پرتو اين سياست ها و برنامه ها، خوشحالم به اطلاع برسانم که عليرغم وجود چالش هاي بيروني، از جنگ تحميلي صدام گرفته تا تحريم هاي ايالات متحده آمريکا، دستاوردهاي قابل ملاحظه اي بدست آمده است.

 آقاي رييس

ارائه داوطلبانه گزارش ملي، فرصتي مغتنم براي تبادل نمونه هاي موفق، تجربيات و دستاوردها در زمينه پايه ريزي اقتصاد مقاومتي،  همراه با فقرزدايي، عدالت اجتماعي، امنيت غذايي، گسترش خدمات پايه شامل خدمات درماني، آموزش و بهداشت براي همه، توانمندسازي زنان و دختران، ابداع و فناوري و حفاظت از محيط زيست، منابع طبيعي، و گونه هاي زيستي. يک نمونه قابل توجه تلاش هاي ايران براي احياي موفقيت آميز درياچه اروميه در شمال غرب کشور است.

 تجربيات ما به مانند ساير کشورها، حاکي از اهميت و ضرورت وجود يک محيط مساعد خارجي است. در اختيار قراردادن ابزار اجرا، عاملي حياتي است و از کشورهاي توسعه يافته انتظار مي رود که به تعهدات خود در زمينه تامين منابع مالي، انتقال فناوري و ظرفيت سازي، بدون سياسي کردن اين فرآيند، عمل کنند. سازمان ملل متحد نقشي پيشرو در تقويت همکاري و مشارکت در سطوح منطقه اي و بين المللي دارد.

 آقاي رئيس

منطقه آسياي غربي کماکان گرفتار جنگ هاي تمام عيار و درگيري هاي داخلي است که ميليون ها انسان را به کام فقر مطلق مي کشاند. لذا پرداختن به مسئله فقر به عنوان يکي از آثار و نيز بطور همزمان، يکي از علل ناامني، ضرورتي اجتناب ناپذير براي ثبات و رفاه منطقه است.

 اشغال خارجي، جنگ، درگيري و سياست هاي مداخله جويانه قدرت هاي خارجي، ساکنان منطقه را نه تنها از ثروت و منابع طبيعي شان، بلکه از نعمت کرامت و آزادي محروم ساخته است. تروريست هاي افراطي با سوء استفاده از نااميدي مفرط کنوني، و با ايدئولوژي تکفيري خود و حمايت کنشگران منطقه اي و جهاني، منطقه ما و لاجرم جهان را با جنايات غيرقابل وصف آلوده اند. وضعيت در سوريه، عراق، افغانستان، ليبي و يمن از تلخ ترين نمونه هاي فاجعه آميز براي حيات بشري است که استمرار يافته و بر روي هم انباشته مي شود. وقت آن رسيده با خود بيانديشيم که در چنين شرايط اسفباري، چگونه مي توانيم به اهداف مشترک "بدون ناديده گرفتن حتي يک نفر" دست يابيم؟

 آقاي رئيس

به عنوان سخن پاياني، معتقدم که چالش هاي مشترک در خصوص توسعه، در عين حال توأم با فرصت هايي براي همکاري است. در اينجا براي تعامل با شرکايي که تمايل به همکاري براي مقابله با چالش هاي فوري و مشترک، شامل فقرزدايي و حفاظت از محيط زيست را دارند، اعلام آمادگي مي نمايم. از جمله دستاوردهاي سياست رئيس جمهور روحاني که بر پايه تعامل سازنده بناگرديده، حل و فصل يک بحران غيرضروري در سطح جهان، از طريق دستيابي به توافق تاريخي هسته اي است. اين موفقيت برجسته ديپلماسي و چندجانبه گرايي، افق هاي جديدي را براي گفتگو، تفاهم، احترام متقابل و همکاري در ساير زمينه ها و سطوح، از جمله در سطح منطقه اي، گشوده است.

 



منبع: isna.ir

 

http://www.CheKhabar.ir/News/72629/سخنراني ظريف در نشست شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد
بستن   چاپ