رواج عنوان مرخصي اجباري در روابط کار
سه شنبه 27 تير 1396 - 5:20:18 PM
چه خبر - اساسا چيزي به نام مرخصي تابستاني وجود ندارد

يک حقوقدان و وکيل دادگستري مي‌گويد اصطلاح مرخصي اجباري جعل عنوان است چرا که نه در قوانين استخدامي و نه در قوانين حمايتي چنين موضوعي وجود ندارد و از اين بابت اگر کارگري به صورت غير ارادي از حضور در محل کارش منع شود نبايد از مطالبات مزدي او هيچ مبلغي کسر شود.

مشکلات صنفي کارگران ديگر تنها به اخراج، پرداخت نشدن دستمزد، تعطيلي کارگاه و يا ناقص بودن سوابق بيمه‌اي محدود نمي‌شود، اکنون چند ماهي است که کارگران که براي بيان مشکلات صنفي خود با ايلنا تماس مي‌گيرند از دغدغه جديدي تحت عنوان مرخصي اجباري حرف مي‌زنند؛ اينکه به تصميم کارفرما درهاي کارگاه به روي آنها بسته شده و همگي براي مدت معيني راهي مرخصي اجباري شده‌اند و معلوم نيست کارفرما مطالبات مزدي اين ايام را چگونه با آنها حساب و کتاب کند؟!؟!

در همين رابطه «مسعود نجم الساداتي» حقوقدان و وکيل دادگستري ، اظهار داشت: اصطلاح مرخصي اجباري جعل عنواني است که نه در قوانين استخدامي و نه در قوانين حمايتي  همچون قانون کار به آن اشاره شده است.

وي با بيان اينکه در مبحث سوم از فصل سوم قانون کار با موضوع «تعطيلات و مرخصي‌ها» تنها دو نوع مرخصي «استحقاقي» و استعلاجي با حقوق داريم،  گفت: اصطلاح مرخصي اجباري از زماني وارد حيطه روابط کار شد که بحران اقتصادي گريبانگير حوزه توليد شد از اين رو هيچ ارتباطي ميان اين مفهوم جديد الورود و جعلي با قانون کار وجود ندارد.

اين حقوقدان در ادامه افزود: تعطيلي کارگاه بر اساس اراده کارفرما به هر دليلي که باشد جزء مرخصي‌هاي کارگران محسوب نمي‌شود و البته بايد گفت که تا خود کارگر درخواست مرخصي ندهد اين تعطيلي جزء مرخصي‌هاي وي محسوب نمي‌شود.

نجم الساداتي با بيان اينکه حتي در صورت تعطيلي کارگاه بايد حقوق کارگران اعم از مزد و سنوات پرداخت شود، تصريح کرد: از اين رو کارفما نمي تواند از اين بابت هيچ مبلغي از دستمزد کارگران کسر کندو اگر کارگر در اين رابطه شکايتي مراجع حل اختلاف ادارت کار ارائه دهد راي به نفع وي صادر مي‌شود و کارفرما مکلف زاست که کليه مطالبات وي را پرداخت کند.

وي افزود: کارفرما در اين شرايط تنها در صورت تعليق قرارداد کارگر مي‌تواند مزد و مزاياي وي را پرداخت نکند که موارد آن در ماده 14 تا 20 قانون کار آمده است.

اين حقوقدان در پايان با بيان اينکه اصطلاح مرخصي تابستاني هم ناشي از شناخته نشدن قانون کار است، افزود: اساسا چيزي به نام مرخصي تابستاني وجود ندارد  و کارفرما مجاز نيست که به اين عناوين کارگاه خود را تعطيل کند.

 



منبع: isna.ir

 

http://www.CheKhabar.ir/News/72587/رواج عنوان مرخصي اجباري در روابط کار
بستن   چاپ