فليبانسرين: وياگراي زنانه
18 مهر 1394 - 11:20:52 ق.ظ
درمان اختلالات جنسي زنانه

دارويي که با نام مصطلح وياگراي زنانه در بازار به فروش مي رسد، در واقع چيزي جز داروي «فليبانسرين» نيست. فليبانسرين دارويي با مجوز سازمان غذا و داروي آمريکا (FDA) است که البته هنوز هم اجازه تبليغات گسترده براي آن در کشورهاي اروپايي و آمريکايي وجود ندارد.

داروي وياگرا در سال 2004 براي درمان اختلال نعوظ در مردان پا به بازار دارو گذاشت و چندان طولي نکشيد که طرفداران بسيار زيادي هم بين مرداني که از اختلال نعوظ و ناتواني جنسي ناشي از آن رنج مي بردند، پيدا کرد.

حدود 8 سال بعد از توليد وياگراي مردانه، داروي جديدي با نام مصطلح وياگراي زنانه که فرمولي تقريبا مشابه با داروي قبلي داشت، وارد بازار شد که اما و اگرهاي فراواني هم با خود به همراه آورد. خيلي از افراد دوست دارند بدانند که وياگرا به چه صورت و با چه عملکردي باعث پيشگيري اختلال نعوظ و ناتواني جنسي ناشي از آن در مردان مي شود. واقعيت اين است که وياگرا با بلوک کردن نوعي آنزيم خاص که باعث پيشگيري از جريان مناسب خون مي شود، مي تواند مشکل اختلال نعوظ در آقايان را برطرف کند. به عبارت ساده تر، مصرف وياگرا با افزايش گردش خون و خونرساني به اندام هاي جنسي باعث ايجاد و حفظ مطلوب نعوظ خواهد شد. اين در حالي است که مشکلات جنسي خانم ها چيزي وراي ابتلا به اختلال هاي اينچنيني مردانه است.

دارويي که با نام مصطلح وياگراي زنانه در بازار به فروش مي رسد، در واقع چيزي جز داروي «فليبانسرين» نيست. فليبانسرين دارويي با مجوز سازمان غذا و داروي آمريکا (FDA) است که البته هنوز هم اجازه تبليغات گسترده براي آن در کشورهاي اروپايي و آمريکايي وجود ندارد. اين دارو تنها در برخي از کشورهاي جهان سوم که منع تبليغات دارويي چنداني در آنها وجود ندارد به صورت گسترده و اغراق آميز تبليغ مي شود و توقع زيادي در اذهان عمومي ايجاد مي کند. اين در حالي است که نوع اختلال هاي جنسي در خانم ها به گونه اي نيست که تنها بتوان با مصرف يک داروي خاص از پس آن برآمد.

به عبارت ساده تر، اين داروي زنانه تنها زماني موثر است که خانم ها از هيچ گونه مشکل جسمي خاص، رواني و عاطفي در زندگي زناشويي خود رنج نبرند و اختلال هاي جنسي آنها تنها محدود به خونرساني به اندام هاي جنسي آنها، مخصوصا کليتوريس شان شود. فليبانسرين گاهي مي تواند با افزايش خونرساني به کليتوريس خانم ها، افزايش ترشحات واژن و شل کردن عضلات آن، تحريک آنها و رسيدن به ارگاسم شان را ساده تر کند.

اختلالات جنسي زنان به 6 گروه تقسيم بندي مي شود

دکتر محمدرضا صفري نژاد، رييس انجمن علمي سلامت خانواده و درمانگر اختلالات جنسي در گفتگويي درباره اختلال هاي جنسي زنانه و راه هاي درمان دارويي آنها گفت: «اختلال هاي جنسي در خانم ها به 6 گروه تقسيم بندي مي شوند؛ اختلال برانگيختگي، اختلال در ميل جنسي، اختلال در رسيدن به ارگاسم، اختلال در لوبريکيشن (مرطوب شدن واژن)، اختلال جنسي درد و اختلال در ارضاي جنسي. ما براي درمان اختلال هاي جنسي در خانم ها، بايد بدانيم که آنها از کدام نوع اختلال جنسي رنج مي برند تا با رفع ريشه مشکل، درمان بهتري داشته باشيم.»

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران ضمن اشاره به اينکه خانم ها، برخلاف آقايان، تنها نياز به تحريک جسماني و فيزيکي براي برقراري رابطه زناشويي و رسيدن به اوج لذت جنسي ندارند، تاکيد کرد: «مسائل رواني و عاطفي در برقراري يک رابطه زناشويي براي خانم ها، از اهميت بسيار بالايي برخوردار است. يعني اگر خانمي نتواند از نظر رواني و عاطفي، رابطه مناسبي با همسرش برقرار کند يا همسر او نتواند نيازهاي رواني و عاطفي خانم را تامين کند، به طور حتم استفاده از هيچ دارويي براي بهبود رابطه زناشويي او، مفيد و موثر نخواهد بود.» اين جراح و متخصص کليه و مجاري ادراري خاطرنشان کرد که بيش از 80 درصد آقايان، حدود 2 دقيقه پس از دخول به انزال مي رسند و براي رسيدن به اين انزال به هيچ گونه تحريک شديد قبلي يا تامين آرامش رواني و عاطفي، نياز ندارند. اين در حالي است که انزال خانم ها به اين آساني ها صورت نمي گيرد.

وي صحبت هاي خود را اينطور ادامه داد: «خانم ها براي رسيدن به انزال، علاوه بر آرامش رواني و عاطفي به حداقل 10 تا 20 دقيقه تحريک کافي و مناسب هم نياز دارند. از اين رو، ما نمي توانيم صرفا با تجويز يک داروي خاص، چرخه اختلال جنسي را در آنها درمان کنيم.»

بر اساس اعلام هلث دي نيوز هم اگر دليل اوليه ابتلا به اختلال جنسي در خانمي تشخيص داده و درمان نشود، اگر زن و مرد نسبت به فيزيولوژي بدن و اندام هاي جنسي يکديگر آگاهي کافي نداشته باشند يا اگر منشأ درد و به ارگاسم نرسيدن در خانم ها شناسايي نشود، زن ها ميل جنسي خود را به مرور زمان و با احساس اينکه تنها تبديل به وسيله اي براي ارضاي ميل جنسي همسرشان شده اند، از دست مي دهند.»

عوامل رواني و جسماني موثر بر اختلالات جنسي

حدود 43 درصد از خانم ها از اختلال هاي جنسي ناشي از تحريک نشدن، برانگيخته نشدن و نرسيدن به ارگاسم رنج مي برند. متخصصان سلامت جنسي بر اين باورند که گروهي از مشکلات جسماني و رواني، بيشترين تاثير را بر ايجاد اختلال هاي جنسي در خانم ها مي گذارند و اگر زن و شوهرها نسبت به اين مشکلات و راه هاي درمان آنها آگاهي کافي داشته باشند، مي توانند با رفع اين مشکلات اوليه، درمان اختلال هاي جنسي زنانه را هم ساده تر کنند.

موارد منع مصرف فليبانسرين

اگر به هر دليلي در حال مصرف وياگراي زنانه هستيد و دچار علائم زير شديد، بلافاصله استفاده از اين دارو را قطع و سريعا به يک مرکز درماني مراجعه کنيد:

* علائم سکته قلبي مانند فشار شديد قفسه سينه، تهوع، تعريق و درد شديد کتف و شانه و تغييرهاي ناگهاني در بينايي يا از دست دادن ناگهاني قدرت ديد

* تحريک دردناک يا باقي ماندن بيش از 4 ساعت در حالت تحريک

* وزوز گوش

* اختلال در ضربان قلب

* درد دست، زانو و پاها

* تنگي نفس

* گُر گرفتگي

* سردرد

* دردهاي عضلاني

8 عامل رواني که مي توانند بر ايجاد اختلال جنسي در خانم ها نقش داشته باشند

1) مشکلات خانوادگي

2) مشکلات زناشويي

3) غم ناشي از بيماري يا از دست دادن عزيزان

4) استرس هاي شغلي و مالي

5) خستگي رواني ناشي از مراقبت از کودکان

6) داشتن سابقه سوءاستفاده جنسي

7) خستگي

8) افسردگي

8 عامل جسماني که مي توانند بر ايجاد اختلال جنسي در خانم ها نقش داشته باشند

1) فشار خون بالا

2) بيماري هاي قلبي

3) سرطان

4) ديابت نوع 1 و 2

5) اختلال هاي تيروييد

6) اختلال هاي عصبي

7) بيماري هاي خودايمني مانند لوپوس

8) مصرف داروهاي ضد افسردگي



منبع : هفته نامه سلامت

http://www.CheKhabar.ir/News/7257/فليبانسرين- وياگراي زنانه
بستن   چاپ