وکيل متهم پرونده نفتي: موکلين ما بچه‌هاي نظام‌اند/ قاضي: قرار نيست شعار دهيد
يکشنبه 25 تير 1396 - 3:21:40 PM
چه خبر - سومين جلسه رسيدگي به اتهامات دو متهم پرونده فساد نفتي

دادگاه با قرائت آياتي از کلام الله مجيد آغاز شد و در ابتدا قاضي مقيسه گفت: امروز سومين جلسه رسيدگي به اتهامات متهمين باند بزرگ اخلالگران نظام اقتصادي و کلاهبرداري از شرکت نفت و شرکاي بابک زنجاني در شعبه 28 دادگاه انقلاب به صورت علني آغاز مي شود.

وي افزود: نماينده دادستان، مهدي شمس و فلاح هروي متهمان پرونده، وکلاي مدافع متهمان، وکلاي شرکت نفت، وکيل بانک مسکن، وکيل سازمان تامين اجتماعي و کارشناسان بانک مرکز ي در جلسه دادگاه حضور دارند.

قاضي مقيسه با قرائت موادي از قانون آيين دادرسي کيفري بر رعايت نظم جلسه تاکيد و رسميت جلسه را اعلام کرد.

وي يادآور شد: در دو جلسه پيشين به اتهامات مهدي شمس پرداختيم. دفاعياتش را شنيديم که البته هنوز ادامه دارد. بر اساس کيفرخواست قرائت شده توسط نماينده دادستان، مهدي شمس در جايگاه حاضر شود و دفاع خود را ارائه دهد.

رييس شعبه 28 دادگاه انقلاب مجددا اتهامات مهدي شمس را به متهم تفهيم کرد و افزود: افساد في‌الارض از طريق مشارکت در اخلال در نظام اقتصادي کشور با علم به موثر بودن اقدامات در ضربه زدن به نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران، مشارکت عالمانه و عامدانه در تشکيل شبکه سازمان يافته براي جعل و استفاده از اسناد مجعول، کلاهبرداري و پولشويي اتهامات نامبرده است.

مهدي شمس متهم رديف دوم پرونده موسوم به فساد نفتي از رياست دادگاه خواست تا به يکي از وکلايش اجازه دهد تا چند دقيقه‌اي به جاي او دفاع کند.

فلاحتي وکيل متهم رديف دوم خطاب به رياست دادگاه گفت: منشاء مشکلات امروز تحريم دشمنان است. اگر تحريم نبود اين مشکلات هم نبود. معامله‌اي بين دو شرکت انجام مي‌شد، اگر پول ايران بر مي‌گشت آيا شاکي وجود داشت؟ آيا مدعي العموم مي توانست طرح دعوا کند؟ پس اگر جرمي واقع شده، عدم پرداخت پول است؛ آن هم به دولت اسلامي. اگر پول پرداخت مي شد جرمي نبود. اگر وزارت نفت که بنا به قوانين خاص خود عمل مي‌کند مي توانست در آن دوران عمل کند، نيازي به اصحاب اين پرونده نبود.

وي افزود: وزارت نفت قانون خاص خود را دارد، يک شخص نمي‌تواند با دولت معامله کند، بايد يک شرکت باشد. آن شرکت از وزارت نفت، نفت بخرد و وجه آن را به دولت بازگرداند. شرکتي از «اچ کي» نفت خريده و پولش را برنگردانده و موضوع فقط موضوع نفت نيست. پول نقدي هم هست که وزارت نفت به برخي متهمين داده يا مصرف جاي ديگر شده يا  نتوانسته‌اند ماموريت خود را انجام دهند. اين چه ربطي به موکلين ما دارد؟ موکلين ما بچه‌هاي اين نظام اند. باندي در ميان نيست که همه با هم دست به دست هم دهند و مال بيت المال را تصاحب کنند.

قاضي مقيسه در اين هنگام در واکنش به اين اظهارات وکيل مدافع مهدي شمس گفت: قرار نيست شعار بدهيد و رجزخواني کنيد، اينها حزب‌اللهي نيستند. مدعي‌العموم موارد را بررسي کرده و تشخيص داده که شبکه سازمان‌ يافته‌اي هستند. اين موارد بر اساس اظهارات مدعي العموم و کيفرخواست پرونده است. يک شبکه سازمان يافته در داخل کشور با تعدادي افراد که پرونده‌شان هم مطرح است بيت المال را غارت کردند.

رييس دادگاه گفت: آقاي شمس شما مي‌گوييد عافيت‌طلب‌ها گوشه‌اي نشسته‌اند، شما آنها را معرفي کنيد. اگر هم ما به افرادي رسيديم شما به ما معرفي نکرديد، دستگاه‌هاي امنيتي نظام و قوه قضاييه به اينها رسيد. اينگونه نيست و نمي‌شود که سه نفر اين همه اموال را به تنهايي ببرند. تعدادي از جمله مديرعامل وقت بانک مسکن، وزراي سابق و مدير شرکت ايکو دعوت شده‌اند و از آنها تحقيق شد. هر فردي کوچکترين کمکي در اين‌باره کرده باشد با آنها برخورد خواهد شد. نظام با کسي تعارف ندارد. شما جوري شعار مي‌دهيد و رجز مي‌خوانيد که اينها بچه حزب‌اللهي هستند. شعار ندهيد، رجز نخوانيد، قانوني و مستدل سخن بگوييد.

فلاحتي وکيل متهم رديف دوم در ميان سخنان قاضي پرسيد: اگر پول‌ها برمي‌گشت اينها متهم بودند؟

قاضي مقيسه هم پاسخ داد: در اينجا سئوال و جواب نکنيد، مستدل و قانوني صحبت کنيد.

در اين هنگام مهدوي وکيل مدافع شرکت نفت به منظور ارائه توضيحاتي از جاي برخواست و گفت: 1 ميليارد و 427 ميليون و 500 هزار يورو به بابک زنجاني پرداخت شده است. بابک زنجاني گفته بود من بانک دارم و مي‌توانم پول شما را به دلار و يورو تبديل کنم. دي‌ماه 1391 چندين ماه از پرداخت‌ها گذشته بود و تبديلي انجام نشده بود.آقايان با آن پول‌ها چيزهاي ديگري خريده‌اند.

وکلاي متهمين به اين اظهارات مهدوي انتقاد داشته و واکنش نشان دادند.

قاضي مقيسه اعلام کرد: وکلاي آقايان شمس و فلاح اجازه صحبت دهيد. با شلوغ‌کاري کار درست نمي‌شود. جواب‌تان را آقاي مهدوي داد. آقاي شمس وکلايي انتخاب کرديد که حرفي از قانون نزده‌اند، بلکه شعار داده‌اند و رجز خوانده‌اند.

متهم رديف دوم پرونده موسوم به فساد نفتي با دستور قاضي مقيسه در جايگاه قرار گرفت و در دفاع از خود اظهار کرد: 91 بار در کيفرخواست زنجاني دروغگو خوانده شده، اما حالا که نوبت من شده، او راستگو لحاظ شده است. من کسي را دروغگو نمي پندارم و قضاوت را بر عهده دادگاه مي‌گذارم.

شمس ادامه داد: بر اساس قانون، هر ادعاي بي اهميت يا کم اهميت بايد مستند به اسناد و ادله متقن باشد. از طرف ديگر، هر شراکتي بايد تعريف شود، من در هيچ يک از اينها نقشي نداشتم.

متهم رديف دوم پرونده موسوم به فساد نفتي گفت: يک سئوال از همه وکلاي حاضر دارم و آن اينکه يک بشکه نفت معادل چند ليتر است؟ اين سئوال را براي بزرگي اين عمليات مي پرسم. هر 7.5 دهم بشکه معادل يک تن است، حالا شما ببيند دو ميليون بشکه چه اقيانوسي است. ضمن اينکه من کاره اي نبودم و فقط نظارت داشتم. اين پرونده کيفري نيست و حقوقي است و موضوع بدهي و بدهکار مطرح است.

مهدي شمس بيان کرد: نستراداموس نبودم که به نيت زنجاني پي ببرم، بلکه نهادهاي امنيتي پس از کلي بررسي، به موضوع رسيدند. در اينجا يک فعلي انجام شده و بعدا من با نيت خير وارد شدم تا به دور زدن تحريم ها کمک کنم و به همين خاطر در انگلستان و آمريکا تحت تعقيب قرار گرفتم، البته هر آنچه براي مملکتم انجام دادم، ادعايي ندارم، اما غصه‌ام اين است که به من اتهام زدند.

اين متهم اضافه کرد: آقاي زنجاني همواره مي گفت با توکل بر خدا و براي کمک به ممکلت وارد اين ميدان شده است. نظام هم به زنجاني اعتبار داده بود و وقتي اعتبار مي دهند، حتما اعتبارسنجي شده است.

قاضي در اين ميان گفت: شما مي‌خواهيد باندي و تشکيلاتي بودن اقدامات را رفع کنيد، اما در دفاعيات تان اين وجود ندارد.

رييس دادگاه خاطرنشان کرد: اظهارات زنجاني را که چند روز گذشته به شعبه دعوت کردم مي خوانم تا ببيند چقدر نقش اصلي داشتيد. زنجاني گله داشت که ارز فروش نبوده در حالي که کارهاي اوليه وي ارزفروشي و کارهاي آرايشي بوده است. شخص فلاح و شما بوديد که زنجاني را به مسئولان معرفي کرديد و او را چهره‌اي داراي دو بانک مستعد در فروش نفت معرفي کرديد.

قاضي مقيسه گفت: زنجاني در اظهارات خود گفته که من از سال 88 با شمس و فلاح رفيق شدم و به اين نتيجه رسيدم که شمس مي‌تواند به من در قضيه اقتصادي و نفت کمک کند. در جريان نفت، شمس را از انگليس به مالزي دعوت کردم و فلاح هم حضور داشت. زنجاني ادامه داد که به همراه وکلاي خارجي به مالزي رفتيم و آبان ماه سال 91 به شمس گفتم نفت در حال متروکه شدن است و شمس گفت من آماده ام انبار کنم و بفروشم. بعدا زنجاني اعلام مي کند که وزير نفت گفته تحويل مي دهيم. شمس گفت که مي شود با انتقال نفت از مالزي به دبي تا سه ماه ديگر آن را به تاخير بياندازيم. من و شمس و فلاح و فردي که به تازگي دستگير شده، امضا کرديم، سپس به شارجه رفتيم. شرکت فال وضعيت خوبي نداشت، اما شمس گفت وضعيت فال خوب است. زنجاني گفته شمس به من اعتماد داد و گفت خيالت راحت باشد، وضعيت اين شرکت خوب است. آنجا دفتر گرفتيم و نيرو استخدام کرديم و شمس نفت را آنجا به فروش رساند.

متهم رديف دوم به قاضي گفت: در آن جلسه من و فلاح بوديم، اينها براي کار بانکي شان آمده بودند، زنجاني دروغ مي گويد.

قاضي از متهم سئوال کرد که آيا شما با زنجاني به فال نرفتيد؟ که متهم در پاسخ گفت: خود زنجاني با «ع. الف» صحبت کرد و از جلسه که بيرون آمد گفت که اينها قابل اعتماد هستند؛ من فقط امکان‌سنجي کردم.

مهدي شمس افزود: جلسه مالزي مربوط به سال 89 يا 90 است و آن موقع اصلا نفتي در کار نبود. به کرات در همين کيفرخواست گفتند اين فرد دروغگو است. اگر قرار باشد تمام اصل پرونده را که بر اساس اظهارات يک فرد که متهم است، بگذاريم که درست نيست. خود من ابتدا به وزارت اطلاعات نامه نوشتم که اينها دارند دزدي مي کنند و ديگر هم هيچ ارتباطي با فال ندارم.

در ادامه جلسه دادگاه، مهدي شمس به بيان ادامه دفاعيات خود پرداخت و گفت: يکي از ايرادات اصلي من آن است که بيش از وظيفه خودم را درگير کردم و بقيه خود را کنار کشيدند. از زمان بازداشت زنجاني براي کمک به کشور، 5 بار به ايران آمدم و گزارشاتي درباره اونر اير و فال دادم و فراتر از وظايف خود عمل کردم.

قاضي مقيسه خطاب به متهم گفت: در جلسه‌اي که در مالزي بود، اصلا بحث هواپيما مطرح نبوده و تصميم به انتقال نفت داشتيد.

متهم در پاسخ گفت: مرا با زنجاني رو به رو کنيد. اصلا اين اظهارات را نمي پذيرم و کذب است. من براي خريد هواپيما به مالزي رفتم.

شمس در ادامه دفاعيات خود گفت: در بارنامه فروشنده و خريدار و کسي که تحويل مي گيرد، وجود دارد. در اينجا فروشنده، بخش بين الملل نفت است و خريدار ندارد. يکي از مشکلات اين است که اصلا بارنامه اي در رابطه با اين محموله ها وجود ندارد.

قاضي مقيسه گفت: کدام گمرک بدون بارنامه مي‌پذيرد؟ اصلا امکان ندارد.

متهم با بيان اينکه امکان دارد؛ گفت که در اين خصوص توضيح مي‌دهد.

مهدي شمس افزود: در خيلي از موارد به ويژه اين مورد خاص پيش مي آيد که برگه اي را به عنوان رسيد مي دهند؛ زيرا شرکت نفت بارنامه ها را در خزانه نگهداري مي کند و اگر بارنامه تحويل بدهد امکان دارد توقيف شود. تمام بارها خارج از بندر و گمرک تحويل داده شده است. براي اينکه مالکيت کالا احراز شود، رسيد انبار گرفتم تا مشخص شود مالکيت مربوط به شرکت ايزو است.

قاضي سئوال کرد: يعني با رسيد انبار، کالا را از گمرک رد کرديد؟

متهم پاسخ داد: شرکت فال 700 هزار تن انبار ذخيره داشت که در منطقه آزاد قرار دارند و ما بارها را خارج از بندر تحويل داديم. هر شرکتي يک سيستمي دارد تا موقعيت کشتي در همه جا مشخص باشد. ما اين سيستم را خاموش مي کرديم و تمام عمليات شبانه انجام مي شد. يکي از دلايل اينکه حمل‌ها متوقف مي‌شد اين بود که کشتي‌هاي ايران را بيمه نمي‌کردند. قوانين بسياري هم در مورد آلودگي آب وجود داشت. مثلاً کشتي دماوند ايرادي پيدا کرده بود.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: اين کشتي مقداري از نفت را به دريا ريخته بود که همه تا صبح بيدار بوديم و با مواد شيميايي تميز مي‌کرديم و با مقداري رشوه و زيرميزي به گارد ساحلي مشکل را حل کرديم. در جرم من در انگلستان هم گفته شده قاچاقچي و دورزن تحريم؛ حمل اين نفت‌ها را قاچاق مي‌دانستند که خود مشکلاتي را به وجود مي‌آورد.

متهم تاکيد کرد: اعتباراتي را هم که شرکت نفت داده بود خودش ارجح‌تر از موضوع نفت است. من در موضوع نفت در مردادماه براي کمک وارد شدم. شما مي‌گوييد هر که هر جا کمک کرده مقصر است، خيلي‌ها به ايشان کمک کردند.

قاضي مقيسه در ميان سخنان متهم گفت: شما مي‌گوييد افراد امين او را به من معرفي کرده‌اند، آيا آقايان «و - د» و «م» امين هستند؟

شمس پاسخ داد: بله؛ «و- د» امين است.

قاضي مقيسه از مهدي شمس خواست که موضوع آشنايي‌اش را با اين دو نفر توضيح دهد که متهم گفت: آشنايي من با آقاي «و-د» مربوط به مسائل کاري و مربوط به مسائلي است که در دادگاه نمي‌توانم بگويم. آقاي فلاح هم امين من هستند، من پشت آقاي فلاح نماز مي‌خوانم.

رييس شعبه گفت: اينگونه نيست که افراد امين زنجاني را به شما معرفي کردند، شما بوديد که زنجاني را به افراد امين نظام به گونه‌اي نشان داديد که گويي اين فرد،‌ فردي امين است. شما بابک زنجاني را به «و-د» معرفي کرديد.

قاضي خطاب به متهم گفت: «و - د» مي‌گويد بابک زنجاني را مهدي شمس به من معرفي کرد.

شمس در پاسخ گفت: من اين کار را نکردم؛ نمي‌شود هر که هرچه مي‌گويد همان باشد. با اين حساب تمام بانک‌ها و شرکت‌ها و چهار وزير که در اين‌باره کمک کردند شريک حساب مي‌شوند. من در شرايط اضطرار و تمام کساني که در اين‌باره کمک کردند با نيت خير وارد شديم.

قاضي مقيسه خطاب به وي گفت: درباره همان بانک کنت و بانکي که در مالزي بود شما به گونه‌اي جلوه داديد که بابک زنجاني دو بانک دارد؛ واقعيت را بگوييد.

متهم در حالي که جو دادگاه برايش نااميد کننده شده بود به قاضي گفت: شما گوش به حرف واقعيت نمي‌دهيد.

مهدي شمس در ادامه بيان کرد: نکو  8 محموله داشت. شما تاريخ تقدم و تأخرها را نگاه کنيد و بعد قضاوت کنيد. شما به گونه‌اي نسبت به من قضاوت داريد که من احساس مي‌کنم از قبل محکوم هستم و بي‌جهت دفاع مي‌کنم. اگر معرفي در تجارت جرم است که نصف مردم دنيا را بايد دستگير کنند. آقاي «و - د» براي منافع خود کار مي‌کند و به خاطر اعتماد به من کاري نمي‌کند.

 



منبع: isna.ir

 

http://www.CheKhabar.ir/News/72411/وکيل متهم پرونده نفتي- موکلين ما بچه‌هاي نظام‌اند- قاضي- قرار نيست شعار دهيد
بستن   چاپ