خاله ها و عموها لطفا به کودکان آموزش ايمني جنسي در تلويزيون بدهند!
يکشنبه 25 تير 1396 - 1:19:06 PM
چه خبر - نامه اي خطاب به رئيس صدا و سيما درباره لزوم آموزش ايمني جنسي به کودکان

البته که شنيدن اخبار تجاوز به کودکان براي ما تازگي ندارد و به سال‌هاي اخير هم محدود نمي‌شود، اما ظهور و حضور فعالانه شبکه‌هاي مجازي در اتفاقات مهم جامعه در سال‌هاي اخير، باعث شده تا چنين خبرهايي سريع‌تر و در سطح گسترده‌تري در جامعه بازتاب پيدا کند و مطالبات مردم نيز با صدايي رساتر شنيده شود.

بحث لزوم آموزش‌هاي ايمني جنسي به کودکان نيز از جمله موضوعاتي است که در پي سرنوشت تلخ «آنتا» و «ستايش» که تنها نمونه‌اي از کودکان مظلوم جامعه ما هستند، اين روزها به يک مطالبه عمومي تبديل شده است.

بر اين اساس، مانيا عاله‌پور (دانشجوي دکتراي ارتباطات) با نوشتن نامه‌اي خطاب به رييس سازمان صداوسيما خواستار توليد برنامه‌هاي آموزشي ايمني جنسي به کودکان شده است؛ نامه‌اي که در چند روز گذشته بيش از سه هزار امضا جمع کرده است.

اين کارشناس رسانه و کودک در گفت‌وگويي با خبرنگار رسانه ايسنا در اين باره توضيح داد:
هميشه سوءتفاهمي ميان آموزش و تربيت جنسي وجود دارد. اغلب پدر و مادرها تصور مي‌کنند وقتي ما از تربيت جنسي صحبت مي‌کنيم، يعني مي‌خواهيم به کودکان آموزش رابطه جنسي بدهيم، در حالي که تربيت جنسي يک موضوع کاملا متفاوت و به اين معني است که يک کودک بتواند اندام‌هاي خصوصي خود را بشناسد، از خودش مراقبت کند و در واقع از همين آزارهاي جنسي که بسياري تجربه آن را در سن کودکي داشته و در بزرگسالي به اين تجربه فکر مي‌کنند، مصون نگه داشته شوند.

او با اشاره به نامه‌اي که خطاب به رييس سازمان صداوسيما نوشته است، گفت:
در واقع مخاطب اصلي اين نامه مردم و دکتر علي‌عسکري هستند؛ چراکه اين آموزش‌ها بايد از صداوسيما شروع شود. بايد به اين نکته توجه کرد که قشري از جامعه ما به فضاي مجازي دسترسي ندارد و اين درحالي است که موضوعاتي مثل آزار جنسي کودکان در چند سال اخير به واسطه همين شبکه‌هاي مجازي تا اين اندازه در جامعه مطرح شده است. شايد آن قشر از جامعه که به فضاي مجازي دسترسي ندارند تنها مي‌توانند از طريق صداوسيما نسبت به اين موضوعات آگاهي پيدا کنند.

متن اين نامه به شرح زير است:

«بسمه تعالي
جناب آقاي علي‌عسکري
رياست محترم صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران

ما مي‌دانيم «آتنا» عمو پورنگ را مي شناخت و با شعرهاي او بارها خنديده بود. ما مي‌دانيم «ستايش» شبکه پويا را نگاه مي‌کرد و همه‌ي عموها و خاله‌هاي شبکه‌هاي کودک را حفظ بود. ما اين را هم مي‌دانيم اگر دقايقي از همين برنامه‌ها به آموزش کودکان درباره ايمني جنسي پرداخته مي‌شد شايد «آتنا» و «ستايش» هنوز نفس مي‌کشيدند و قلب‌هاي ما براي چندمين بار از خبر آنچه بر آنها رفته است ريش نمي‌شد!

ما مي‌دانيم اکنون اغلب قربانيان جنايت‌هاي جنسي خانواده‌هايي هستند که از نظر دسترسي به اطلاعات و در نتيجه دريافت اطلاعات مفيد براي فرزندپروري، نسبت به ديگر افراد جامعه ضعيف‌تر هستند. به همين دليل است که براي آموزش کودکان اين قشر به سازوکاري فراگير مانند صداوسيما و آموزش‌وپرورش نياز است. ما به همه‌ي افراد جامعه دسترسي نداريم تا بتوانيم آنها را نسبت به ضرورت آموزش ايمني جنسي کودکان آگاه کنيم. بنابراين اين وظيفه‌ي صداوسيماست که تربيت جنسي کويکان و نوجوانان را به صورت علمي و اصولي به فراخور سن آنان آغاز کند.

جناب آقاي علي‌عسکري! تربيت جنسي با آموزش جنسي فرق دارد. درخواست ما آموزش جنسي به کودکان نيست بلکه آموزش کودکان براي حفظ خود از آزارهاي جنسي است. ما از شما خواهش مي‌کنيم نسبت به اين مساله احساس مسؤوليت کنيد. تعلل شما و سازمان زيرمجموعه‌تان مساوي است با قرباني شدن کودکاني که در صورت آموزش‌هاي چند دقيقه‌اي مي‌توانند از آسيب روحي و جسمي در امان بمانند. ما از شما مي‌خواهيم به زودي خبر خوب توليد و ساخت برنامه‌هاي آموزشي ايمني جنسي به کودکان را به ما بدهيد.



منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/72401/خاله ها و عموها لطفا به کودکان آموزش ايمني جنسي در تلويزيون بدهند!
بستن   چاپ