در زمان شستن مرغ مراقب اين اشتباه خطرناک باشيد
يکشنبه 25 تير 1396 - 9:17:47 AM
چه خبر - نکاتي درمورد بهداشت غذا

شايد شما هم خودتان را يک فرد کاملا تميز و پاکيزه بدانيد، و واقعا هم قواعد بهداشتي مختلف را در طول روز رعايت کنيد. با اين‌حال، اشتباهات رايجي در زمينه بهداشت غذايي وجود دارند که سلامت غذاها را به خطر مي‌اندازند و مي‌توانند مشکلات مختلفي را براي بسياري از افراد به‌وجود بياورند. در ادامه با 5 مورد از اين اشتباهات رايج آشنا مي‌شويم:

اگر طعم و بوي غذا جذاب به نظر برسد، شروع به خوردن مي‌کنيد

اين طرز فکر، يکي از خطرناک‌ترين رفتارها و بدترين اشتباهات در زمينه بهداشت غذايي است. بسياري از افراد فکر مي‌کنند که اگر بوي خوبي از غذا بلند شود و غذا طعم خوبي به خودش بگيرد، ديگر هيچ پاتوژن خطرناکي در ماده غذايي وجود ندارد و مي‌توانند شروع به خوردن غذا کنند. با اين‌حال، متخصصان ايمني مواد غذايي مي‌گويند که چنين تصوراتي نمي‌توانند از شاخص‌هاي بهداشت غذايي باشند. باکتري‌هاي مضر مي‌توانند هنوز روي غذا وجود داشته باشند، حتي اگر هيچ مشکل خاصي در ظاهر غذا به چشم نخورد يا بوي بدي از غذا بلند نشود.

فقط از يک انبر براي کباب‌پزي يا کار با باربيکيو استفاده مي‌کنيد

افرادي که تا حدود زيادي به اصول بهداشتي موقع کباب کردن مواد غذايي دقت مي‌کنند، معمولا يک دغدغه واضح دارند: ‌گوشت‌ها حالت سوخته پيدا نکنند و برگرها نيز کاملا مغزپخت شوند. با اين‌حال، مشکل مهم ديگري هم وجود دارد که غالبا ناديده گرفته مي‌شود. اگر فقط از يک انبر براي جابه‌جايي انواع مواد غذايي خام و بعضا زغال استفاده کنيد، شانس انتقال آلودگي را بين مواد غذايي افزايش مي‌دهيد و خطر ابتلا به مسموميت غذايي را بيشتر مي‌کنيد.

مواد غذايي خام را از غذاهاي آماده جدا نمي‌کنيد

وقتي که گوشت خام با غذاهاي آماده مصرف تماس پيدا مي‌کند، خطر ابتلا به مسموميت غذايي شديدا بالا مي‌رود. مراکز فروش غذا با اين قاعده آشنايي دارند، ‌اما مردم عادي که خودشان اقدام به تهيه انواع کباب‌ها مي‌کنند، اين قاعده مهم را نمي‌دانند يا آن را بي‌اهميت تلقي مي‌کنند. بنابراين، همواره مواد غذايي خام را از غذاهاي آماده مصرف جدا کنيد و اين قاعده را در مصرف گوشت‌هاي کبابي جدي بگيريد.

مرغ‌هاي خام را مي‌شوييد

حدود 60 درصد از مرغ‌هايي که به فروش مي‌روند، ‌حاوي کامپيلوباکتر هستند. با اين‌حال،‌ باکتري کامپيلوباکتر به‌واسطه تماس با حرارت زياد در فرآيند پخت‌وپز از بين مي‌رود. متاسفانه، يکي از اشتباهات رايجي که مي‌تواند مشکل‌ساز شود، همين شستن مرغ‌هاي خام قبل از پخت‌وپز است. دليلش هم اين است که همراه با شستن مرغ خام، کامپيلوباکتر مي‌تواند به قسمت‌هاي مختلف آشپزخانه منتقل شود. براي پيشگيري از انتشار آلودگي پس از شستن مرغ، حتما از تخته، چاقو و دستکش جداگانه براي اين کار کمک بگيريد و وسايل مخصوص پاک کردن و شستن مرغ را پس از اتمام کار، به خوبي بشوييد.

راه دادن حيوانات خانگي به آشپزخانه

اين اتفاق در زندگي افرادي که صاحب حيوان خانگي هستند، غيرعادي نيست، اما متخصصان همواره تاکيد مي‌کنند که حضور حيوان خانگي در آشپزخانه واقعا خطرناک است و مي‌تواند خطر انتقال پاتوژن‌ها به مواد غذايي را افزايش بدهد.




منبع:salamatism.com



http://www.CheKhabar.ir/News/72363/در زمان شستن مرغ مراقب اين اشتباه خطرناک باشيد
بستن   چاپ