حمل کدئين، شيرين‌بيان و متادون در حج جرم دارد
شنبه 24 تير 1396 - 6:20:23 PM
چه خبر - توصيه‌هاي مهم به زائران درباره اقلام ممنوعه

 با نزديک شدن زمان اعزام زائران ايراني به عربستان، پليس فرودگاه‌ها درباره‌ي حمل مواد مخدر و جرائم تعيين شده براي آن در خاک ايران، توصيه‌هايي را مطرح کرد و از زائران خواست «به نبود روابط سياسي ميان دو کشور و نداشتن سفارتخانه و کنسولگري جمهوري اسلامي ايران در کشور عربستان که حمايت از افراد خاطي را بسيار مشکل و زمان‌بر خواهد کرد، توجه نشان دهند.»

«پليس مبارزه با مواد مخدر در تمام فرودگاه‌هاي کشور حضور فعال دارد و با توجه به تجارب و بهره‌گيري از دستگاه‌هاي بادي اسکنر به طور دقيق به رصد و بازرسي محموله‌هاي همراه زائران مي‌پردازد و با جديت از خروج مواد مخدر جلوگيري خواهد کرد.

توصيه مي‌شود از جاسازي مواد مخدر به هر ميزان و روشي براي همراه بردن آن به عربستان پرهيز شود، زيرا پليس مبارزه با مخدر براي حفظ عزت و شأن شهروندان ايراني و احتمال دستگيري آن‌ها در کشور عربستان تمام توان خود را براي پيشگيري از اين امر به کار خواهد بست.

پليس مبارزه با مواد مخدر در طول زمان عمليات پروازهاي حج تمتع با تمام امکانات از جمله سگ‌هاي موادياب حاضر بوده و انتظار مي‌رود زائران نيز نهايت همکاري را با اين پليس داشته باشند.

چنانچه از زائري در کشور عربستان و توسط پليس آن کشور مواد مخدر کشف شود، مجازات بسيار سخت با حبس‌هاي طولاني در زندان‌هاي آن کشور در انتظار خاطيان خواهد بود.

بازداشت هر يک از مرتکبين جرائم ذکر شده در عربستان سعودي تابع کهولت سن و بيماري نيستند.

همراه داشتن قرص‌هاي کدئين، متادون و ترامادول نيز جرم محسوب مي‌شود و در صورت کشف، ضمن ممانعت از سفر زائر، پرونده قضايي تشکيل و زائر به مراجع قضائي معرفي خواهد شد.

به استناد ماده 17 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مصوبه 1395/5/9 مجمع تشخيص مصلحت نظام، اگر از زائري انواع مواد مخدر و روانگردان به هر ميزان کشف شود، ضمن جلوگيري از ادامه سفر و توقيف گذرنامه، وي در مرحله اول به مدت يک تا پنج سال و در مرحله دوم پنج تا 15 سال ممنوع‌الخروج از کشور مي‌شود.

بر اساس قوانين جاري در کشور عربستان علاوه بر موارد ذکر شده حمل داروهاي کدئين‌دار شامل ديازپام، فلورازپام، کلونازپام، اگزازپام و لورازپام نيز جرم محسوب مي‌شود.

حمل هرگونه داروي گياهي مانند شيرين‌بيان و ... که شباهت زيادي به مواد مخدر دارد و ممکن است در کشور مقصد شناخته نشده باشد و براي شما مشکل ايجاد کند، ممنوع است.

با توجه به اين توصيه‌ها، چنانچه زائري با خود مواد مخدر يا قرص روانگردان مانند متادون و ترامادول به همراه داشه باشد، در صورت کشف توسط پليس در گيت‌هاي بازرسي از ادامه سفر وي جلوگيري خواهد شد و در اين خصوص هيچگونه عذري پذيرفته نيست.

به دليل سهولت و سرعت بخشيدن در امر بازرسي نياز است زائراني که احتياج به مصرف داروهاي خاص دارند مراتب را قبل از حضور در فرودگاه با پزشکان مرکز پزشکي حج و زيات هماهنگ کرده و تاييديه مربوطه را به همراه داشته باشند.

زائران مدارک مسافرتي خود شامل گذرنامه، بليط و کارت پرواز را از خود دور نکنند و يا در کيف مسافرتي و چمدان قرار ندهند.

به هيچ عنوان باري را به صورت امانت از کسي قبول نکنيد و به گيت بازرسي پليس نياوريد. همچنين وسايل خود را امانت نزد کسي نگذاريد.

به طور کلي در اين سفر چه قبل و چه بعد از گيت بازرسي پليس دقت کنيد وسائل و کيف ديگران را به دليل شباهت برنداريد.

حمل مواد اسيدي مانند ترشيجات، آبليمو، آبغوره، انواع اسپري، کپسول گاز، مواد محترقه و آتش‌زا، اشياء برنده، اسباب بازي‌هايي به شکل سلاح براي ايمني سفر به داخل هواپيما ممنوع است.

حمل اقلامي مانند آجيل و تنقلات موجب کُندي بازرسي پليس مي‌شود، به زائران توصيه مي‌شود حتي الامکان از حمل اين اقلام خودداري کنند. همچنين حمل مايعات (آب و عرقيجات) ممنوع است.

مديران کاروان‌ها به گونه‌اي برنامه‌ريزي کنند تا مراسم بدرقه زائرين در محل هايي خارج از فرودگاه انجام شود و تنها زائران با اتوبوس به فرودگاه منتقل شوند.»

 



منبع: isna.ir

 

http://www.CheKhabar.ir/News/72348/حمل کدئين، شيرين‌بيان و متادون در حج جرم دارد
بستن   چاپ