زونا چيست و دليل ابتلاي بزرگسالان مضطرب به زونا
جمعه 23 تير 1396 - 12:16:28 PM
چه خبر - زونا چيست و اضطراب با زونا چه رابطه اي دارد

دکتر محمدجواد ناظمي افزود: براي ابتلا به زونا بايد زمينه اين بيماري از قبل در فرد وجود داشته باشد، در غير اين صورت، ابتلا به آن از طريق يک فرد به فرد ديگر تقريبا غيرممکن خواهد بود. چنانچه در زمان کودکي فردي به آبله مرغان مبتلا شود، ويروس آن در غده‌هاي لنفاوي که در سراسر بدن وجود دارد مخفي خواهد شد، سپس بعد از سن بلوغ و در شرايطي نامعلوم که بيشتر احتمال مي‌رود، به دليل پايين آمدن سيستم ايمني بدن باشد به صورت دانه‌هايي در يک قسمت از بدن بروز مي‌کند.

وي تشريح کرد: اين دانه‌ها قرمز رنگ در آبله مرغان به صورت تک تک در کل بدن پراکنده مي‌شود، از سر تا نوک پا، اما در زونا به صورت يک طرفه و تجمع يافته است.

اين متخصص پوست و مو و ليز گفت: در بسياري از کتب قديمي نوشته شده است، کسي که زونا دارد در تماس نزديک با فردي که تا کنون آبله مرغان نگرفته باشد، ايجاد آبله مرغان مي‌کند، اما واقعيت اين است که خود بيماري زونا به هيچ وجه قابل انتقال نيست، اما امکان ابتلا به اين بيماري از مادر به جنين به صورت آبله مرغان وجود دارد و نه به شکل بيماري زونا.

ناظمي افزود: بروز بيماري زونا در افراد، بيشتر در يک قسمت از بدن شانه يا پهلوها و کمر به صورت يک طرفه به عرض7 الي 10سانت ديده مي‌شود و چون در مسير عصب است همراه با درد خواهد بود. اما در مبتلايان به بيماري HIV به علت پايين بودن سيستم ايمني، امکان وجود دانه‌هاي جمعي در چند قسمت از بدن وجود دارد.

وي اظهار داشت: اين تاول‌ها ممکن است در صورت دستکاري شدن عفوني نيز شده و جاي آن بر روي پوست بماند،علاوه بر آن اين بيماري هر چه در سنين بالاتر اتفاق بيفتد سخت‌تر مي‌شود و معمولا در طول 10 الي 15 روز بهبودي حاصل مي شود.

اين متخصص پوست و مو و ليز عنوان کرد: پزشک با تجويز داروهاي ضد ويروسي، پمادهاي موضعي، در صورت داشتن عفونت، با تجويز آنتي‌بيوتيک و همچنين کورتون خوراکي در صورت داشتن درد به بهبود اين بيماران کمک خواهد کرد.

وي اظهار کرد: بسياري از موارد آبله مرغان علامت ندارد يا خفيف است و به همين دليل بسياري به اشتباه مي گويند قبل از بلوغ و در بچگي تا به حال آبله نگرفته‌اند، در حالي که آبله گرفته اند، اما خودشان خبر ندارند.

 

وقتي درد زونا طولاني مي شود

همچنين دکتر غلامحسين غفارپور گفت: زونا در حقيقت دوباره فعال شدن ويروس آبله مرغان است. همانطور که اگر فردي در سن بلوغ به آبله مرغان مبتلا شود ، فرآيند بهبودش سخت‌تر مي‌شود، زونا هم در سنين بالاتر، درمان طولاني تر و درد بيشتري خواهد داشت و معمولا اين بيماري در افراد بزرگسال مضطرب، بيشتر مشاهده مي شود.

وي افزود: درد زونا ممکن است است در 50 سال به بالا اتفاق بيفتد و حتي بعد از ابتلا به آن تا دوسال فرد را کلافه کند و حتي بسياري از اوقات قبل از مشاهده شدن دانه‌هاي پوستي در مسير عصب و علائم ديگر، ابتدا درد ناحيه‌اي که ويروس در آن نهفته است، شروع شود و فرد آن را با بيماري‌هاي ديگر اشتباه بگيرد.

غفارپور اظهار داشت: در سنين پايين‌تر هم ممکن است با عوارض کمتري اين بيماري مشاهده شود. يعني بدون درد، خارش و سوزش که اگرچه ممکن است، نقاهت اين بيماري تا يک‌ماه در نهايت طول بکشد اما دردهاي خنجري و شديد آن، در بسياري از مواقع در سنين بالا، ممکن است تا دوسال ادامه داشته باشد. چنان‌چه بعد از يکسال درد کلافه کننده باشد از طريق اشعه‌ و ليزرهايي مخصوص، پزشک مجبور به تخريب عصب آن ناحيه مي‌ شود تا فرد از درد رهايي يابد.

استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران توصيه کرد: اگر چه راهي براي جلوگيري از ابتلا به اين بيماري وجود ندارد ولي افراد براي اينکه در بزرگسالي به آن مبتلا نشوند بايد سعي کنند از استرس‌ به دور باشند، زيرا پايين آمدن سيستم ايمني بدن از عوامل ابتلا به زونا است و استرس هم در پايين آوردن ايمني بدن تاثير جدي دارد.

 



منبع: samatonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/72258/زونا چيست و دليل ابتلاي بزرگسالان مضطرب به زونا
بستن   چاپ