خبر باورنکردني: ابتلاء مريم ميرزاخاني به سرطان!
پنجشنبه 22 تير 1396 - 10:16:50 AM
چه خبر - دعا براي مريم ميرزاخاني، اولين زن برنده نوبل رياضيات

برخي رسانه‌ها گزارش داده‌اند که مريم ميرزاخاني،نابغه ايراني رياضيات و اولين زني که برنده مدال فيلدز شده در بستري بيماري است و با سرطان مي‌جنگد. اين نابغه اما چه خصوصياتي دارد که جهان همواره او را تحسين کرده است؟

«چيره‌دست در گستره‌ قابل توجهي از تکنيک‌ها و حوزه‌هاي متفاوت رياضي، او تجسم ترکيبي کمياب است از توانايي تکنيکي، بلندپروازي جسورانه، بينش وسيع و کنجکاوي ژرف.» اين توصيف رسمي کميته مدال فيلدز از مريم ميرزاخاني است؛ رياضيدان ايراني و استاد دانشگاه استنفورد که اين جايزه مهم، مشهور به نوبل رياضيات را برده است.

حسن روحاني رئيس جمهوري ايران در آن زمان طي پيامي که در وب سايت رسمي نهاد رياست جمهوري منتشر شد، موفقيت مريم ميرزاخاني را تبريک گفت و در اين پيام خود گفت: کسب برترين جايزه رياضيات در جهان را به شما تبريک مي‌گويم. امروز ايرانيان مي‌توانند به خود ببالند که اولين زن برنده جايزه "فيلدز" هموطن آنان است؛ آري بايد که شايستگان بر صدر نشينند و قدر ببينند. همه ايرانيان در هر کجاي جهان سرمايه هاي ملي اين مرز و بوم هستند و من به نمايندگي از ملت ايران تلاش هاي علمي شما را ارج مي‌نهم.

کلمه نابغه برازنده اين دانشمند ايراني است. مدال فيلدز بالاترين جايزه‌اي است که يک رياضيدان مي‌تواند دريافت کند. اهميت تعلق آن به مريم ميرزاخاني از آنجا بيشتر مي‌شود که او نخستين زني است که از آغاز اهداي مدال فيلدز و تاريخ ٧٨ ساله آن، به اين مدال دست يافته است. از مريم ميرزاخاني به عنوان يکي از ده ذهنِ جوان برگزيدهٔ سال 2005 از سوي نشريه پاپيولار ساينس در آمريکا و ذهن برتر در رشتهٔ رياضيات تجليل شده است. اما کار به اينجا ختم نمي‌شود. ميرزاخاني برنده جوايزي چون جايزه ستر از انجمن رياضي آمريکا در سال 2013، جايزه کلي در کنار مدال فيلدز در سال 2014 است. او از اول سپتامبر 2008) در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشتهٔ رياضيات است. پيش از اين، او استاد دانشگاه پرينستون بود. او همچنين اولين زن جهان است که عضو آکادمي ملي علوم آمريکا شده است. مريم ميرزاخاني در دوران تحصيل در دبيرستان فرزانگان تهران، برنده مدال طلاي المپياد جهاني رياضي در سال‌هاي 1994 (هنگ‌کنگ) و 1995 (کانادا) شد و در اين سال به عنوان نخستين دانش‌آموز ايراني جايزه نمرهٔ کامل شد. وي نخستين دختري بود که به تيم المپياد رياضي ايران راه يافت؛ نخستين دختري بود که در المپياد رياضي ايران طلا گرفت؛ نخستين کسي بود که دو سال مدال طلا گرفت و نخستين فردي بود که در آزمون المپياد رياضي جهاني نمرهٔ کامل گرفت. سپس در سال 1999 کارشناسي خود را در رشته رياضي از دانشگاه شريف و دکتراي خود را در سال 2004 از دانشگاه هاروارد به سرپرستي کورتيس مک‌مولن از برندگان مدال فيلدز گرفت.

مريم ميرزاخاني در ٣١ سالگي و در دانشگاه استنفورد به عاليترين جايگاه دانشگاهي و مقام استادي رسيد. نه فقط مسائلي که مريم ميرزاخاني حل کرده مسائل مهمي هستند، بلکه روش‌هايي که براي حل آنها ابداع کرده به ديگر رياضيدان‌ها ابزار و ديدگاه‌هاي خوبي براي حل مسائل ديگر مي‌دهد.
مريم ميرزاخاني در مصاحبه‌اي چند ساب قبل گفته بود: بدون علاقه داشتن به رياضي ممکن است آن را سرد و بيهوده بيابيد. اما زيبايي رياضيات خود را تنها به شاگردان صبور نشان مي‌دهد."پرارزشترين بخش [مطالعه رياضي] لحظه‌اي است که مي‌گويي آها!`. ذوق کشف و لذت فهميدن چيزي جديد. احساس ايستادن بالاي يک بلندي و رسيدن به ديدي شفاف و واضح.




منبع: khabaronline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/72187/خبر باورنکردني- ابتلاء مريم ميرزاخاني به سرطان!
بستن   چاپ