روزنامه اصولگرا: آقاي روحاني موشک‌هاي من يا ما؟
چهارشنبه 21 تير 1396 - 10:16:20 AM
چه خبر - موشک هاي ايران را کي درست کرد؟

حسن رشوند در روزنامه اصولگراي جوان نوشت: بار ديگر رئيس‌جمهور از فرصت سخن گفتن استفاده کرد و در يک جشنواره غيرمرتبط با موضوع امنيت ملي و شليک موشک به ديرالزور، مطالبي را گفت که بيش از اهميت اين مطالب، چرايي و حواشي طرح اين موضوع حائز اهميت بود.
 
آقاي روحاني در اين جشنواره بار ديگر گفت: «آنها که از خاک‌مان با موشک يک مرکزي تروريستي را هدف قرار دادند، فداکاري کردند، اما موشک را کي درست کرد؟ سازنده اين موشک دولت و وزارت دفاع است و پول آن را بخش اقتصادي تأمين مي‌کند.»

اگر کسي خالي از ذهن باشد و براي اولين بار با اين سخنان مواجه شود و از پيشينه اين موضوع هيچ اطلاعي نداشته باشد، يقيناً اين تصور در ذهنش نقش مي‌بندد که اتفاق خاصي افتاده يا مرجعي به رئيس‌جمهور متذکر شده که موشک‌هاي شليک شده با اعتبار تخصيص يافته از فلان دستگاه نظامي صورت گرفته و دولت و وزارت دفاع هيچ نقشي در آن نداشته است. آنچه در زمان شليک موشک‌ها توسط سپاه مطرح شد اين بود که شليک و باز تأکيد مي‌شود صرفاً شليک موشک‌ها در سلسله مراتب فرماندهي که شوراي عالي امنيت ملي نيز در فرآيند اين سلسله مراتب تعريف مي‌شود، صورت گرفته است، ولي چرا رئيس‌جمهور در دو يا سه سخنراني اخير خود اصرار دارد بگويد ما دستور داديم يا ما اعتبار ساخت اين موشک‌ها را تأمين کرديم، حاکي از چند نکته است که بايد به آن توجه کرد:

1- اولين نکته که رئيس‌جمهور از آن غافل است يا حداقل نمي‌خواهد در فرآيند سلسله مراتب نظامي به آن توجه داشته باشد، جايگاه نيروهاي مسلح به عنوان نيروهاي عمل‌کننده براساس ظرفيت‌ها و نيازمندي‌هاي آنها و همچنين جايگاه دولت به طور عام به عنوان تأمين‌کننده اعتبارات مورد نياز و وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح به طور خاص در تأمين تجهيزات نيروهاي مسلح است. بدان مفهوم که در اين سلسله مراتب تأمين نيازمندي‌هاي نيروهاي مسلح، ابتدا بخش‌هاي مختلف نيروهاي مسلح اعم از سپاه پاسداران، ارتش جمهوري اسلامي ايران و حتي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي، نيازهاي تجهيزات نظامي خود اعم از سلاح‌هاي سبک و سنگين، موشک، ناوچه، زيردريايي، پهپاد و... حتي در جنگ‌هاي شهري، تجهيزات مورد نياز اين بخش که نيروي انتظامي براي مقابله با بحران‌ها بدان نياز دارد را به ستاد کل نيروهاي مسلح اعلام کرده و ستاد کل نيز براساس نظرات کارشناسي و ارزيابي از ظرفيت‌هاي موجود در توليد اين تجهيزات در بخش‌هاي مختلف دفاعي کشور همچون سازمان صنايع دفاعي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، صنايع خودکفايي و تجهيزات دفاعي، سپاه پاسداران، صنايع خودکفايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، سفارشات بخش‌هاي مختلف نيروهاي مسلح را به مراکز توليدي تجهيزات دفاعي با پيش‌بيني اعتبارات مورد نياز اعلام و از آنجا که وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، وظيفه پشتيباني نيروهاي مسلح را برعهده دارد، بخش اعتباري آن را تأمين و مراکز در اختيار آن، نسبت به توليد آن صنعت نظامي که مي‌تواند موشک، زيردريايي، ناوچه و دهها نوع از تجهيزات مدرن سنگين و نيمه‌سنگين باشد، اقدام کند. طبيعي است همين ظرفيت در صنايع خودکفايي نظامي سپاه و ارتش به فراخور زيرساخت‌هاي موجود وجود دارد که با نظارت ستاد کل نيروهاي مسلح و واگذاري مستقيم يا باواسطه اعتبارات صورت مي‌پذيرد.

در اين معادله کاملاً مشخص و تعريف شده، جناب آقاي روحاني در جايگاه رئيس‌جمهور يک وظيفه کلان و مهم دارد که آن تأمين اعتبارات است، ولي طبيعي است که ايشان و نه هيچ رئيس‌جمهور ديگري نمي‌تواند مرجع بررسي و اعلام نيازمندي‌هاي نظامي و دفاعي کشور باشند. اينکه آقاي روحاني مکرر در چند سخنراني اظهار مي‌کنند که پول موشک‌ها را ما داديم و وزارت دفاع ساخته است، دليل بر مصادره و مسئوليت ايشان در اين بخش نيست، بلکه صرفاً دولت وظيفه تأمين اعتبار و کمک به توليد اين تجهيزات را دارد و در صورتي که حتي ظرفيت توليد اين تجهيزات که نيازمندي‌ آن توسط نيروهاي مسلح اعلام شده است، در داخل نباشد دولت با مديريت بخش سفارشات وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح موظف است براي تأمين آن از خارج اقدام کند که نمونه بارز و اخير آن سامانه S300 بود که انجام شد. حالا چه منتي رئيس‌جمهور بر بخش‌هاي نظامي و دفاعي مي‌تواند بگذارد وقتي وظيفه ذاتي خود را انجام مي‌دهد که اگر به درستي و کامل انجام دهد تازه کار مالايطاقي انجام نداده است.

2- جالب آنکه در اين فرازهاي مکرر بيان شده رئيس‌جمهور محترم، مرجع انجام‌دهنده آنچه وزارت دفاع باشد يا بخش‌هاي صنايع سپاه يا ارتش، کوچک‌ترين واکنشي را انجام نداده‌اند، چراکه کاملاً با اين تقسيم وظايف آشنا هستند و بدون هيچ چالشي سفارشات داده شده را انجام مي‌دهند و هر روز بر ظرفيت دفاعي کشور بدون هيچ چشمداشتي از تقدير و تمجيدها مي‌افزايند. اينکه رئيس‌جمهور محترم تلاش دارد از اتفاق مبارک شليک موشک‌ها، ماهي مقصود خود را صيد کند، کمي ابهام‌‌آميز است. اگر وي مي‌خواهد با گذشت دو ماه از انتخابات، خاطره تلخ مناظره‌هاي تبليغاتي که معترض به نمايش شهرهاي زيرزميني موشکي و نوشتن شعار روي موشک‌ها بود را از ذهن مردم پاک کند که برعکس، چنين اظهاراتي مخالفت رئيس‌جمهور با برنامه موشکي را تداعي مي‌کند و اين اقدام رئيس‌جمهور،‌ مجدداً آن اظهارات زمان انتخابات را زنده مي‌کند و آورده‌اي هم براي رئيس‌جمهور نخواهد داشت، اما اگر رئيس‌جمهور قصد آن دارد که از قافله همراهي مردم با اقدام موشکي سپاه عقب نماند، تنها راه اختصاص اعتبار مورد نياز نيروهاي مسلح براي ساخت و توليد موشک‌هاي بيشتر و نمايش شهرهاي زيرزميني بيشتري از موشک‌هاست که هم موجب باورپذيري مردم از حقانيت دفاع آقاي روحاني از صنعت موشکي کشور مي‌شود و هم نيروهاي مسلح با دغدغه کمتر و آرامش بيشتري به دنبال رفع نيازهاي دفاعي خود مي‌روند. پذيرفتني نيست رئيس‌جمهور محترم ادعاي مالکيت موشکي کشور را داشته باشد، ولي در تخصيص اعتبارات نيروهاي مسلح عنايت کمتري کند.

صنعت موشکي کشور که امروز افتخار آن را داريم نه صرفاً از آن سپاه يا وزارت دفاع است و نه رئيس‌جمهور مي‌تواند با گفتن اين جمله که پول ساخت موشک را ما مي‌دهيم، با اين افتخار بزرگ بازي سياسي کند، پس اين افتخار از آن ماست، بلکه بيش از همه اين افتخار از آن مرداني همچون شهيد حسن تهراني‌مقدم است که بي‌ادعا جان خويش را در پاي آن گذاشتند و کوچک‌ترين منيتي را در خود راه ندادند. رئيس‌جمهور محترم لطفاً تلاش کنيد از جنس تهراني‌مقدم باشيد.

 



منبع: isna.ir

 

http://www.CheKhabar.ir/News/72103/روزنامه اصولگرا- آقاي روحاني موشک‌هاي من يا ما؟
بستن   چاپ