زنان بايد با افزايش سن اين غذاها را بيشتر مصرف کنند
جمعه 16 تير 1396 - 2:20:43 PM
چه خبر - تغيير در رژيم غذايي زنان با افزايش سن

به دليل تغييرات ناشي از افزايش سن، در بدن زنان، مصرف برخي از املاح و مواد مغذي براي اين گروه سني بيشتر توصيه مي شود که مهمترين آنها از اين قرارند:

شير غني شده با ويتامين دي

همانطور که سن افزايش مي يابد، توانايي پوست براي جذب ويتامين دي از طريق نور خورشيد کاهش مي يابد. همين روند، مشکلات جذب کلسيم و در نهايت ابتلا به پوکي استخوان را تشديد ميکند. بسياري از زنان در سنين پايين به دليل عدم دريافت کافي نور خورشيد و يا عدم نوشيدن شير کافي، دچار فقر ويتامين دي هستند. اين در حالي است که نوشيدن حداقل يک فنجان شير غني شده با ويتامين دي به تمام زنان توصيه مي شود. اين ميزان شير 10 درصد ميزان نياز روزانه به ويتامين دي را تامين مي کند. ديگر منابع غذايي حاوي ويتامين دي، از قبيل آب پرتقال غني شده، غلات غني شده و … نيز نبايد فراموش شوند.

غلات غني شده با ويتامين ب 12

ويتامين ب 12 يک ويتامين ضروري براي حفظ سلامت سيستم عصبي و سلول هاي قرمز خون است. اين ويتامين به طور طبيعي در غذاهاي حيواني مانند گوشت، مرغ، و ماهي يافت مي شود. حتي اگر شما مقادير زيادي از اين غذاها را دريافت کنيد، باز ممکن است دچار فقر ويتامين ب 12 باشيد. اينطور مشخص شده که 30 درصد از زنان در سنين ميانسالي به دليل کاهش ترشح اسيد هيدروکلريک در معده، که منجر به جذب ويتامين ب 12 مي شود، دچار فقر اين ويتامين هستند. خبر خوب اين است که برخي از منابع غذايي مانند غلات سبوس دار با ويتامين ب 12 غني شده اند و جذب ويتامين ب 12 موجود در آنها به اسيد معده بستگي ندارد.

ماهي قزل آلا

بيماري هاي قلبي علت شماره 1 مرگ زنان بعد از يائسگي است. براي کاهش اين خطر، مصرف حداقل دو وعده ماهي در هفته توصيه مي شود. ماهي هاي چرب بخصوص ماهي قزل آلا، ماهي ساردين، ماهي سالمون سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 هستند و مصرف آنها بهترين راه براي کاهش چربي هاي مضر خون و محافظت از سلامت قلب است.

سيب زميني پخته

سيب زميني يک منبع مقرون به صرفه و غني از پتاسيم است که مصرف آن منجر به کنترل فشار خون بالاي مرتبط با سن مي شود. به طور کلي اضافه کردن مواد غذايي غني از پتاسيم به جلوگيري از فشار خون بالا و در نهايت سکته مغزي که عامل مرگ و مير زنان ميانسال است، منجر مي شود.

کلم پيچ

اگر شما به عنوان يک زن ميانسال نمي خواهيد آب مرواريد مرتبط با افزايش سن را تجربه کنيد، مصرف روزانه کلم پيچ را نبايد فراموش کنيد. آب مرواريد يک مشکل شايع چشمي بخصوص در ميان زنان است. با اين حال محصولاتي مانند کلم پيچ حاوي مواد شيميايي گياهي از جمله لوتئين و زيگزانتين هستند که خطر ابتلا به اين عارضه چمي را کاهش مي دهند. البته سبزيجات تيره رنگي مانند اسفناج و کاهو نيز از منابع خوب ديگر اين مواد شيميايي گياهي هستند



منبع: behdashtnews.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/71708/زنان بايد با افزايش سن اين غذاها را بيشتر مصرف کنند
بستن   چاپ