اشتباهات اخير تلويزيون که صميمانه مورد پذيرش قرار گرفتند!
پنجشنبه 15 تير 1396 - 1:19:43 PM
چه خبر - گفت و گو با مرتضي ميرباقري معاونت سيما

پس از اين اتفاق معاون سيما در گفت‌وگويي اعلام کرد که اگر اين اشتباه متعلق به بخش سيما باشد، سريعا با آن برخورد مي‌کنيم و اگر مربوط به حوزه خبر باشد قطعا بايد آن را پيگيري کنند.

پس از اين اتفاق، صبح امروز اين پرسش را از مرتضي ميرباقري پرسيده شد:

که فرهنگ عذرخواهي ميان مديران و برنامه‌سازان صداوسيما تا چه اندازه به بهتر شدن تعامل ميان مخاطبان و رسانه ملي مي‌انجامد که معاون سيما پاسخ داد:
بايد همه مجموعه‌ها و مديران بالغ اين ويژگي را در همه ساحت‌ها و حوزه‌ها داشته باشند که اگر کار خوبي در جايي اتفاق مي‌افتاد تشويق کنند و اگر خطايي صورت مي‌گيرد خطا را شجاعانه و صميمانه مطرح کنند. در صداوسيما بر اين قضيه‌ تاکيد جدي شده است. با توجه به شرايطي که بعد از انتخابات رياست جمهوري داريم، بايد از تمامي يا حداقل بخش عمده‌اي از مسائلي که در دوره‌هيا گذشته انتخابات‌ رخ داده است، چشم‌پوشي کنيم. تلويزيون جمهوري اسلامي و رسانه‌ ملي به دليل استقلالي که داشت، توانست در اين انتخابات رياست جمهوري فرصت برابر به همه‌ي جريان‌ها بدهد؛ چراکه امکان داشت که برخي جريان‌ها سهم بيشتري از آنچه که بايد به دست آورند و آنگاه سوء تفاهمي ميان آنها و رسانه ملي به وجود مي‌آمد.

همه تلاش ما آن بود که سوء‌تفاهم‌ها از نظر زمان و تصاويري که به کانديداها اختصاص مي‌داديم و همچنين جملاتي که بيان مي‌کرديم، به حداقل برسد. به هر صورت اين يک کار دست بشري بود که در آن امکان هر خطايي هم مي‌توانست وجود داشته باشد. براي همين هم مي‌توانيم بگوييم که تقريبا تمام جريانات سياسي، رسانه ملي را نواختند و هر کدام از زاويه خود دلخوري‌هايشان را مطرح کردند. ما هم به اين دليل که حوزه فرابخشي هستيم، تحمل کرديم. از امروز به بعد هم با تمام قواي کشور بخصوص قوه مجريه که بار زيادي به دوش دارند، همکاري خواهيم کرد و بايد پشتيباني موثري از اين قوه شود تا ماموريت‌هاي خود را به انجام برساند. ما با همه وجود با آن‌ها همکاري مي‌کنيم.

معاون سيما در پاسخ به اين پرسش که آيا کار مرکز طرح و برنامه با سازمان سيمافيلم در تداخل نيست؟ بيان کرد:
مرکز طرح و برنامه براي تمامي ساختارهاي برنامه‌سازي است. ما يک ساختار برنامه سازي نداريم يعني ساختارهاي ترکيبي و گفتگو محور، انيميشن و مستند داريم . در واقع در مرکز طرح و برنامه حوزه‌هاي مختلف مطرح و نظارت انجام مي‌شود وبخشي که مربوط به فيلم و سريال است در حد ايده پردازي، تحقيق و مطالعه دراين مرکز انجام مي‌گيرد اما قسمت عمده که بعد از اين است به دليل اهميت حوزه نمايش در سيما فيلم شکل مي‌گيرد. در حوزه نمايش ما صرفا کار پژوهشي نداريم و عمده‌ترين کار ما ساخت است. 100 در100 توليدات ما در حوزه سيما فيلم انجام مي‌گيرد. در قسمت‌هاي مطالعه و تحقيق حوزه طرح و برنامه را به صورت کمکي فعال کرديم . در واقع مرکز طرح و برنامه وارد ساخت نمي‌شود.

معاون سيما در پاسخ به اين پرسش که چه شبکه‌هاي جديدي در دست تاسيس است؟ بيان کرد:‌
شبکه‌ اميد تنها شبکه جديد ماست و در واقع مرزبندي جدي شبکه‌ها مد نظر ماست. هر شبکه بايد سه برند اساسي داشته باشد؛ يعني برنامه‌هاي کاملا پربيننده‌اي که شبکه‌ها با آن شناخته شوند. ما در اين مدت به خصوص تابستان اين مسير را طي کرديم و خواهيم کر و بر اساس شاکله‌اي که اين شبکه‌ها پيدا مي‌کنند به اميد خدا برنامه پنج ساله‌مان را طراحي مي‌کنيم .

مرتضي ميرباقري در پاسخ به اين پرسش که سبک تلويزيون ما در ساخت سريال‌ها به سمت تحليل رفته است و اين اتفاق از کجا ناشي مي‌شود؟ گفت:
اين تحليل و اتفاقات بايد در فيلمنامه ظهور پيدا کند و حتما جهت‌گيري‌ها و ظرفيت فکري و فرهنگي مديريت رسانه در اين قضيه تاثيرگذار است. در تلويزيون وقتي همکاران ما مي‌خواهند کاري را انجام دهند بايد بدانند که ارزش ‌دغدغه‌ خاطرهاي ما را دارد. در واقع دغدغه‌ها بايد مورد توجه قرار گيرد. ما هم جزو آن دسته از مديراني هستيم که سعي مي‌کنيم که دغدغه خاطرمان را به صورت تفصيلي‌تر با همکارانمان در ميان بگذاريم و صرفا به سفارش و توصيه کلان بسنده نکنيم و اصطلاحا مشايعت و پيگيري داشته باشيم تا ببينيم کار ما انجام مي‌شود و از طرفي هم بايد ظرفيت‌ها را به دوستناني که اين کارها را انجام مي‌دهند متصل کنيم و يا به دست مراکز تحقيقاتي بسپاريم در اين صورت مي توانيم آثارش را ببينيم. برنامه ما اين است که به نسل جوان و پرانرژي اهميت دهيم .

ما جوانان را به هر ميزان، به رسميت مي‌شناسيم و بايد باورشان کنيم، همچنين با آنها ديالوگ برقرار کنيم. خوشبختانه در حال حاضر باب گفتگو در خانواده‌ها فراهم شده است. اگر در گذشته پدر و مادر تصميم‌گيرنده بودند اما امروزه فرزندان هم نظر مي‌دهند. اين باب گفتگو و تضارب آراء در عرصه‌هاي مختلف اتفاق افتاده است و جلوه آن در تلويزيون ديده مي‌شود. ما جزو حوزه‌هايي هستيم که بخاطر موقعيت کاري با اعماق آن چيزي که درجامعه اتفاق مي‌افتاد متصل هستيم و مي توانيم آدرس‌هاي دقيق‌تري بدهيم. و کساني که سريال مي‌سازند مي‌توانند مطمئن باشند که آدرس‌هاي ما اگر در کارهايشان بيايد موثر خواهد بود. ما در دهه قبل که بحث جوانان را وارد کرديم هيچ تابستاني نبود که درباره جوانان سريال نداشته باشيم .

ميرباقري با اشاره به نقد سريال‌ها بعد از اتمام پخش‌شان گفت:
ما با مديريت دانشگاه صدا و سيما صحبت کرده‌ايم که اين مبحث نقد و بررسي سريال‌ها ايجاد شود و همچنين در هر شبکه‌اي که سريال پخش مي‌شود اين راه ‌را احيا خواهيم کرد. در واقع بهترين هديه به کساني که سريال را مي‌سازند اين است که در انتها کارشناسان و منقدان اين حوزه نظراتشان را درباره سريال بگويند. تکامل کار تلويوزيون هم در اين مساله است و ما نيز بشترين بهره را خواهيم برد همين سريال‌هاي ماه رمضان مي‌تواند باب اين امر را باز کند.

معاون سيما در پاسخ به اين پرسش که آيا صداوسيما در بودجه سريال‌ها مشکلي ندارد؟ اظهار کرد:
ما زماني که نام سريال را مي‌بريم يعني بايد متن قابل قبولي وجود داشته باشد و در شوراي طرح و برنامه رفته باشد و اگر تصويب شد هزينه‌هاي آن برآورد شود. برآورد يک بحث کارشناسي در مورد هزينه‌ي آن سريال است که شاخص‌ها و متخصصاني دارد و کسي نمي‌ تواند بگويد که هزينه‌اي که من مي‌گويم درست است واين در تخصص قاعده نيست. زماني که برآورد انجام مي‌گيرد هيچ مشکلي براي ساخت سريال و مجموعه نمايشي وجود ندارد. شما خبرنگاراني که با من پنج شش سريال را آمده‌ايد مي‌دانيد که من مي‌گويم در هيچ سريالي مشکل مالي نداريم و هيچ کدام از دوستان که با ما کار مي‌کنند از ما طلب پول ندارند. و همه دوستان هم شهادت مي دهند که چنين چيزي است و بايد اين امر منعکس شود. چرا بايد اين اتفاق بيفتد که زماني که من مي‌گويم مشکل مالي در آثار نمايشي نداريم، يکي از دوستان ما در يکي از روزنامه‌ها بگويد يکي از عجايب اين است که فلاني گفته ما مشکل مالي نداريم. در صورتي که من گفته‌ام که سريال‌ها و آثار نمايشي. من تا به امروز از در دسترس‌ترين مديران صدا و سيما بوده‌ام. فضا را بايد به صورت طبيعي منعکس کرد و نبايد تغييراتي را در آن به وجود آورد زيرا توهين به همکاران ماست.

ميرباقري در پايان درباره برنامه «هفت» و حواشي آن عنوان کرد:
آنچه که در برنامه «هفت» به صورت نهايي ذکر مي شود توسط من به عنوان معاون سازمان بيان مي شود و هرآنچه که ضرورت بدانم به مدير شبکه و يا مدير گروه اجتماعي شبکه سه بيان مي کنم و در نهايت هر نامي که از طريقي غير از من به عنوان مجري مطرح شود، درست نيست

مرتضي ميرباقري معاون سيما امروز 14 تيرماه در بازديد از پشت صحنه سريال «‌در جستجوي آرامش» به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.



منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/71671/اشتباهات اخير تلويزيون که صميمانه مورد پذيرش قرار گرفتند!
بستن   چاپ