تشخيص اختلال استرس پس از سانحه از روي صداي افراد
سه شنبه 13 تير 1396 - 12:54:37 AM
چه خبر - تشخيص اختلال و بيماري پس از حادثه

محققان به دنبال اين هستند که از گوشي‌هاي هوشمند و يادگيري ماشيني(الگوريتم) براي پيدا کردن الگوهاي آوايي در جهت تشخيص اختلال استرس پس از سانحه(PTSD) و يا حتي بيماري قلبي کمک بگيرند.چارلز مرمر به مدت 40 سال روانپزشک بوده اما با استفاده از روش‌هاي قديمي هنوز هم نمي‌تواند اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) را با دقت 100 درصد تشخيص دهد.

وي اظهار کرد که اگر يک رزمنده جنگي به دفتر من مراجعه کند و به دليل خجالت و يا هر دليل ديگري از گفتن حقايقي در مورد مشکلاتPTSD خودداري کند، تشخيص وضعيت و مشکل او مطمئنا سخت خواهد بود.

اين روانپزشک که رئيس بخش روانپزشکي در مرکز پزشکي لانگون دانشگاه نيويورک است، اميدوار است که بتواند پاسخ سوالات خود را از صحبت و صداي شخص مراجعه کننده دريابد.

نمونه صداي يک منبع غني از اطلاعات در مورد سلامتي فرد بوده و محققان بر اين باورند که نشانه‌هاي صوتي ظريف مي‌تواند زمينه‌اي از بيماري‌ها و يا خطر ابتلا به بيماري را نشان دهند.

آنها اميدوارند که بتوان در چند سال آينده، از راه دور و با استفاده از گوشي‌هاي هوشمند و ديگر ابزارهاي پوشيدني بر وضعيت سلامتي فرد نظارت کرد.

اين کار را مي‌توان از طريق ضبط نمونه‌هاي گفتار کوتاه مدت و تجزيه و تحليل آنها براي نشانگرهاي زيستي بيماري انجام داد.

براي اختلالات رواني مانند PTSDهيچ آزمايش خوني وجود نداشته و مردم اغلب از صحبت کردن در مورد وضعيت خود خجالت مي‌کشند. بنابراين اين شرايط اغلب غيرقابل تشخيص باقي مي‌ماند.

بنابراين در اين مورد آزمون‌هاي آوايي مي‌تواند مفيد واقع شود.

به عنوان بخشي از يک مطالعه پنج ساله، مرمر نمونه‌هاي صوتي جانبازان را جمع آوري کرده و نشانه‌هاي صوتي مانند تن صدا، زير و بمي صدا، ريتم، سرعت و حجم آن را براي يافتن نشانه‌هايي از آسيب‌هاي نامرئي مانند PTSD، آسيب هاي مغزي (TBI) و افسردگي مورد بررسي قرار داد.

وي از فناوري يادگيري ماشيني براي يافتن ويژگي‌هايي در صدا و يک الگوريتم براي انتخاب کردن الگوهاي آوايي در افراد مبتلا به اين شرايط و مقايسه آنها با نمونه‌هاي صوتي افراد سالم استفاده کرد.

به عنوان مثال، افراد مبتلا به مشکلات رواني يا شناختي صداهاي خاصي را به صورت کشيده و طولاني ادا کرده يا در تلفظ عباراتي که نياز به حرکات ماهيچه‌هاي صورت دارد دچار مشکل مي‌شوند.

مرمر با همکاري محققان در کمپاني تحقيقاتي SRI International ( يک موسسه تحقيقاتي غيرانتفاعي در شمال کاليفرنيا)، قادر به يافتن مجموعه‌اي از 30 ويژگي آوايي شد که به نظر مي‌رسد از ميان 40 هزار ويژگي که از صداي جانبازان گرفته شده بود، در ابتلا به PTSD و TBI در ارتباط است.

در نتايج اوليه که در سال 2015 ارائه شده، يک آزمايش آوايي که توسط مرمر و تيمش توسعه يافته با موفقيت 77 درصدي توانست با دقت بين افراد مبتلا به PTSD و افراد سالم در يک پژوهش 39 نفره تمايز قائل شود.

از آن پس مرمر به جمع آوري صداهاي بيشتري پرداخت و با همکارانش به شناسايي الگوهاي گفتاري که مي‌تواند بين PTSD و TBI تمايز قائل شود نزديک‌تر شدند.

به باور اين دانشمند تشخيص‌هاي پزشکي و روانپزشکي زماني دقيق‌تر خواهد بود که ما به مقادير زيادي از داده‌هاي بيولوژيکي و رواني، از جمله ويژگي هاي گفتاري دسترسي داشته باشيم.

اميد است که يک روز بتوان با استفاده از اين فناوري بيماري افراد را از راه دور و تنها با استفاده از نمونه‌هاي صداي آنها درمان کرد.

منبع: ايسنا

http://www.CheKhabar.ir/News/71458/تشخيص اختلال استرس پس از سانحه از روي صداي افراد
بستن   چاپ