چرا حشرات ناهار آنجلينا جولي شدند؟/ از پروتئين کرم تا کلوچه زنبور؛ غذاي نسل آينده بشر!
سه شنبه 13 تير 1396 - 12:47:41 AM
چه خبر - از پروتئين کرم تا کلوچه زنبور؛ غذاي نسل آينده بشر!

شرکت‌ها و نهادهاي مختلفي در جهان مي‌گويند به زودي خوردن حشرات براي مردم جهان عادي خواهد شد. تا سال 2050 جمعيت جهان احتمالا به 11 ميليارد نفر مي‌رسد و اين مسأله مي‌تواند به يک بحران غذايي تبديل شود. به همين خاطر شرکت و نهادهاي زيادي در حال بررسي استفاده از حشرات به عنوان منبع غذايي انسان‌ها هستند. افزايش جمعيت تا سال 2050 به معناي نياز به افزايش 70 درصدي توليد مواد غذايي و سالانه توليد 200 ميليون تن گوشت بيشتر است. با افزايش جمعيت بايد براي تامين غذا به خصوص پروتئين بايد منابع جديد را جايگزين منابع سنتي مثل گوشت و ماهي کرد. خوردن حشرات يکي از راه‌هاست، منابع طبيعي را تخليه نمي‌کند بنابراين به محيط زيست آسيب نمي‌زند، مغذي است و در شرايط مناسب پرورش حشرات راحت و ارزان است.

چندي پيش يک شرکت غذايي در حاشيه يک نشست در وين دانشمندان را به سفره‌اي عجيب دعوت کرد تا نشان دهد احتمالاً در آينده‌اي نزديک بايد عادت‌هاي غذايي مردم جهان عوض شود. در ميزباني شرکت غذايي سپايزپلن به جاي استفاده از گوشت گاو و مرغ در تهيه غذاها از سوسک، ملخ و کرم استفاده شده بود.
کريستف تومن، رئيس سپايزپلن در اين باره مي‌گويد: ما مي‌خواهيم به مردم نشان دهيم که چگونه مي‌توانند حشرات را مانند غذاهاي ديگر بخورند. مي‌خواهيم به آن‌ها نشان دهيم که حشرات جايگزين بسيار خوبي براي آينده خواهند بود. مي‌خواهيم سطح آگاهي از اين موضوع را افزايش دهيم.
کارشناسان تخمين مي‌زنند تا سال 2050 جمعيت جهان به بالاي 11 ميليارد نفر برسد و تامين موادغذايي براي اين تعداد انسان، امري غيرممکن به نظر مي‌رسد.
رئيس سپايزپلن مي‌گويد: براي بسياري از مردم خوردن حشرات براي بار اول خنده‌دار است، اما ما مي‌خواهيم به آن‌ها نشان دهيم که اين تنها يک امر سرگرم‌کننده نيست. ما معتقديم که خوردن حشرات در طي سال‌هاي آينده به امري عادي تبديل خواهد شد.

به گفته شامي راديا يکي از بنيانگذاران شرکتي که حشرات خوردني مي‌فروشد هم حشرات را مي‌توان سوپرغذا دانست: "آنها سرشار از پروتئين، مواد معدني و اسيدهاي آمينه هستند."

پرورش آنها براي محيط زيست بهتر از پرورش دام و طيور است. حشرات مي‌توانند از ضايعات طبيعي تغذيه کنند، گازهاي گلخانه‌اي کمتري توليد مي‌کنند و زمين کمتري را قياس با دام و طيور اشغال مي‌کنند.خيلي‌ها مي‌دانند که به ويژه در کشورهاي شرق و جنوب شرقي آسيا خوردن حشرات براي مردم عادي است و حتي در خيابان‌ها به عنوان يک غذاي خوشمزه فروش اين غذاها رونق دارد.

سازمان خوار‌وبار و کشاورزي ملل متحد(فائو)، هم سال 2013 در گزارشي به بيش از 2 ميليارد انسان درسرتاسر جهان اشاره کرده که درحال حاضر از حشرات به عنوان مکمل غذايي خود استفاده مي‌کنند.

به گفته فائو 1900 نوع حشره به عنوان خورده مي‌شوند. رايج‌ترين حشراتي که خورده مي‌شوند عبارتند از: سوسک‌ها، زنبورها، زنبورمورچه‌ها (wasp)، ملخها، ملخ آفت، جيرجيرک‌ها، موريانه‌ها ،سنجاقک‌ها و مگس‌ها.

در اين گزارش آمده‌است که سوسک‌ها، زنبورها و ديگر انواع حشرات به عنوان غذ مورد استفاده انسان‌ها قرار دارند و پرورش حشرات يکي از متعدد راه‌هاي ايجاد امنيت غذايي در جهان است.

براساس اين گزارش، حشرات همه‌جا حضور دارند و به سرعت توليد مثل مي‌کنند، رشد و انطباق‌پذيري بالايي دارند و ميزان آلودگي که براي محيط زيست ايجاد مي‌کنند نامحسوس است. همچنين بر اساس اين گزارش حشرات در تبديل خوراک به غذاي قابل مصرف بسيار مقرون به صرفه هستند،‌ براي مثال جيرجيرک‌ها نسبت به گاو براي توليد ميزان يکساني پروتئين به 12 برابر غذاي کمتري نياز دارند. در گزارش سازمان ملل پيشنهاد شده که رستوران‌ها حشرات را به منوي غذايي خود اضافه کنند.



خبرگزاري فرانسه گزارش داده که دو محقق به تازگي دستگاهي براي پرورش کرم خوراکي در آشپزخانه درست کرده‌اند. اين دستگاه مي‌تواند در هفته 200 تا 500 گرم کرم پرورش دهد تا به مصرف خوراکي برسد. کاترينا آنجر و جوليا کايسينگر که اين دستگاه را ساخته‌اند مي‌گويند نسل آينده به پرورش حشرات احتياج پيدا خواهد کرد. به گفته آن‌ها کرم‌هاي پرورش يافته توسط آن‌ها شامل مواد مغذي لازم هستند و کرم‌ها بيشتر از يک تکه استيک پروتئين،بيشتر از تخم مرغ ويتامين ب 12 و بيشتر از کلم بروکلي فيبر دارند. جوليا کايسينگر مي‌گويد: در آينده‌اي نزديک همه مردم يا اکثر آن‌ها حشرات را خواهند خورد. اولش شايد از لحاظ رواني مشکل باشد اما به تدريج با آن کنار خواهند آمد.

منبع: خبرآنلاين

http://www.CheKhabar.ir/News/71428/چرا حشرات ناهار آنجلينا جولي شدند؟- از پروتئين کرم تا کلوچه زنبور؛ غذاي نسل آينده بشر!
بستن   چاپ