عکس: همه چيز درباره دو ايراني پيشتاز که دومين اسکار فرهادي را دريافت کردند
سه شنبه 13 تير 1396 - 12:45:49 AM
چه خبر - چرا فرهادي اين دو ايراني را براي دريافت جايزه خود انتخاب کرد؟

انوشه انصاري که متن ارسال شده توسط فرهادي را در موقع دريافت جايزه بهترين فيلم خارجي خواند اولين زن ايراني است که در سال 2006 به فضا رفته است. او همچنين چهارمين نفري است که هزينه سفر به فضا را خود پرداخت کرده است. انصاري که متولد مشهد است کاوشگر و رئيس انجمن گردانندگان شرکت فناوري ارتباط از راه دور (TTI) است. انصاري مدرک کارشناسي خود را در رشتهٔ مهندسي الکترونيک و علوم رايانه (EECS) از دانشگاه جورج ميسون و مدرک کارشناسي ارشد خود را در زمينهٔ مهندسي الکترونيک از دانشگاه جورج واشنگتن اخذ کرده‌است.

او در سال 2000 ازسوي مجلهٔ زن شاغل به‌عنوان کارآفرين برتر شناخته شده‌است. او از بنيان‌گذاران يک شرکت مخابراتي در آمريکا به نام تي.تي. آي (TTI) بوده که اکنون تحت مالکيت سنوز نتورک قرار دارد. انوشه انصاري پس از بازگشت از فضا تصميم گرفت در اين زمينه تحصيل کند؛ او مدرک فوق ليسانس دوم خود را از دانشگاه سوئين‌بورن در رشته ستاره‌شناسي گرفت.
در سال 2015، جامعه ملي فضاي آمريکا جايزه «پيشگام فضا» را به انصاري - نخستين زن گردشگر فضايي - اهدا کرد.
به جز ماهيت افتخارآميز سفر به فضا، به عنوان اولين زن گردشگر فضايي دنيا، اولين ايراني فضانورد و اولين زن مسلمان فضانورد، انوشه انصاري بارها از سوي مجامع مختلف مورد تقدير قرار گرفته است:

سال 2000 به عنوان کارآفرين برتر از سوي مجله زن شاغل آمريکا
سال 2001 حضور در فهرست تاجران موفق مجله معتبر فورچون آمريکا
سال 2009 دريافت اولين جايزه نوآور سيمونز که سالانه توسط NCWIT به کارآفرينان موفق زن در زمينه فن‌آوري داده مي‌شود.
20 دسامبر 2012 دريافت دکتراي افتخاري علوم از دانشگاه جرج ميسون
سال 2015 به پاس خدمات انوشه انصاري به جامعه فضايي، جايزه ملي پيشگامان فضا ايالات متحده به او داده شد.

فيروز نادري هم از مديران پيشين سازمان ملي هوانوردي و فضايي آمريکا، ناسا، است که متولد شيراز بوده است. آقاي نادري در سال 2000 مديريت پروژه کاوشگر مريخ را برعهده داشت.
در سال جاري در آستانه بازنشستگي دکتر فيروز نادري،دانشمند ايراني پس از 36 سال فعاليت در ناسا يک سيارک به اسم او نامگذاري شد.


دکتر فيروز نادري مدير اکتشافات منظومه شمسي ناسا اعلام کرده بود که در مهماني خداحافظي خود خبردار شده که سيارک 5515 که قبلا به نام 1989 EL1 شناخته مي‌شد حالا به نام او ثبت شده است. به فهرست زيرسياره‌هاي شناخته شده جهان اگر حالا نگاه بيندازيد نام 5515‌Naderi را مي‌توانيد پيدا کنيد.
دکتر فيروز نادري سال 1979 به سازمان ناسا پيوست در سال هاي 1996 تا 2000، مديريت پروژه منشاء حيات و سال هاي 2000 تا 2005 نيز مديريت پروژه هاي مريخ را برعهده داشت.دکتر نادري، فروردين ماه 1379 در شرايطي که چندين ماموريت متوالي ناسا در پرتاب فضاپيما به سوي مريخ با شکست مواجه شده بود، به مديريت برنامه‌هاي اکتشافات مريخ منصوب شد و توانست طي حدود چهار سال، سه ماموريت مهم از جمله پرتاب دو کاوشگر مريخ‌نورد «روح» و «فرصت» را با موفقيت اجرا کند.

اين دانشمند ايراني در پي اين موفقيت درخشان در اسفند ماه 1383 به سمت معاون و مدير ارشد برنامه‌ريزي مرکز JPL (آزمايشگاه پيشرانش جت) - از مهمترين مراکز فضايي ناسا - منصوب شده و در سمت جديد به عنوان مسئول طراحي برنامه‌ها و راهبردهاي مرکز، تجاربش در ماموريت‌هاي مريخ را در مطالعه ساير بخش‌هاي جهان از زمين تا کهکشان‌هاي دو به کار گرفت. وي همچنين مسئوليت طراحي چشم‌انداز راهبردي پنج تا 20 ساله JPL را برعهده داشته است.

منبع:خبر آنلاين



http://www.CheKhabar.ir/News/71419/عکس- همه چيز درباره دو ايراني پيشتاز که دومين اسکار فرهادي را دريافت کردند
بستن   چاپ