آغاز پذيرش دانشجو در شعبه اربيل کردستان عراق دانشگاه علم و صنعت از مهر 96
سه شنبه 13 تير 1396 - 12:41:35 AM
چه خبر -

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دکتر محمدعلي برخورداري روز شنبه در نشست مطبوعاتي اظهار داشت: دانش بنيان شدن، يکي از رسالت هاي اصلي دانشگاه هاست و اولين شرط تحقق اين مهم، ارتقاي سطح دانش و همچنين استفاده از دانش به دست آمده در فناوري و توليد محصول است که در اين ميان، استفاده از تجربيات موفق ديگران اهميت بسيار زيادي دارد.
وي اهميت تقويت تعاملات بين المللي مراکز علمي و دانشگاهي را مورد تاکيد قرار داد و گفت: در همين راستا مذاکراتي با دانشگاه هاي ايتاليا، روسيه، عراق، آلمان، فرانسه و استراليا انجام داده و همکاري هاي مشترکي با همه اين کشورها آغاز کرده ايم.
برخورداري ادامه داد: در سفري که چندماه قبل به عراق داشتيم تبادل دانشجو به صورت جدي در دستور کار طرفين قرار گرفت و افزون بر اين، از آنجاکه تعداد زيادي از اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي عراق در مرتبه علمي مربي بودند، مقرر شد که تعدادي از آنها را براي تحصيل در دوره هاي دکتري بپذيريم که خوشبختانه اين توافقات به مرحله اجرا درآمده است.
وي درباره همکاري هاي دانشگاه علم و صنعت با طرف آلماني توضيح داد: شرکت زيمنس آلمان با شرکت راه آهن جمهوري اسلامي ايران در پروژه راه آهن سريع السير تهران - اصفهان همکاري دارد و دانشگاه آخن نيز همکار پژوهشي شرکت زيمنس است و ما نيز به عنوان بازوي پژوهشي راه آهن ايران وارد اين پروژه شده ايم که مقدمات اين کار به خوبي انجام شده است.
برخورداري خاطرنشان کرد: يک پروژه پژوهشي ديگر نيز با محوريت دانشگاه موناش استراليا و به صورت کنسريومي از دانشگاه هاي مختلف تعريف شده است که دانشگاه علم و صنعت نيز در اين پروژه همکاري خواهد داشت.
وي کمبود بودجه را از مشکلات گريبانگير همه دانشگاه ها دانست و گفت: با وجود تنگناها و کمبودهاي مالي، دستاوردها و موفقيت هاي بسيار زيادي داشته ايم به طوريکه اکنون به لحاظ ميزان ارجاع به مقالات پژوهشي در رتبه اول کشور قرار داريم.
رئيس دانشگاه علم و صنعت درباره بودجه هاي پژوهشي دانشگاه ها نيز توضيح داد: درآمدهاي پژوهشي دانشگاه ها از دو محل اعتبارات دولتي و انعقاد قراردادهاي پژوهشي با بيرون دانشگاه، محقق مي شود که در دانشگاه هاي بزرگ، عمده درآمدهاي پژوهشي از محل انعقاد پروژه با بخش هاي صنعتي تامين مي شود.
وي تصريح کرد: به طور طبيعي، بودجه هاي دانشگاه ها در درجه اول به پرداخت حقوق و دستمزد، هزينه تامين انرژي برق و آب، تغذيه و امکانات رفاهي دانشجويي اختصاص مي يابد و اگر چيزي باقي ماند به پژوهش مي رسد و با وجود مهم بودن تحقيق، اين بخش در دانشگاه ها مظلوم واقع مي شود.
برخورداري، توجه به شرکت هاي دانش بنيان و حمايت از فناوري را از جمله راهکارهاي تقويت بنيه مالي دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: صنايعي در دنيا خوشنام و موفق هستند که بنايشان بر علم و دانش است.
وي به فعاليت هاي زيست محيطي دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد و تاسيس دفتر توسعه پايدار در دانشگاه و مديريت سبز را از جمله اين اقدامات برشمرد.
رييس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: اقدامات ما در حوزه محيط زيست در دو دسته تعريف مي شود که يکي، صرفه جويي در مصرف انرژي و ديگري، فعاليت هاي پژوهشي مورد نياز محيط زيست در سطح کشور بوده است.
وي يادآور شد: اخيرا و به دنبال بحران ريزگردها در خوزستان، استادان دانشکده هاي مهندسي برق و مهندسي مواد دانشگاه علم و صنعت در نامه اي به وزير نيرو، راهکارهاي علمي و عملي براي رفع ناپايداري شبکه برق خوزستان که به دليل وجود گرد و غبار بروز کرده بود را ارائه کردند.
علمي**1055**1440
خبرنگار : زينب کارگر **انتشار:‌گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با کانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:irnaelm@https://telegram.me

انتهاي پيام /*
http://www.CheKhabar.ir/News/71397/آغاز پذيرش دانشجو در شعبه اربيل کردستان عراق دانشگاه علم و صنعت از مهر 96
بستن   چاپ