7 اشتباه بزرگ در استفاده از مايکروويو که هرگز نمي دانستيد!!
يکشنبه 11 تير 1396 - 1:27:18 PM
چه خبر - اشتباهات بزرگ در استفاده از مايکروويو

مايکروويو کار را براي داغ کردن غذا در عرض چند دقيقه يا يخ زدايي کردن و غيره آسان کرده است. اين دستگاه با توليد امواج الکترومغناطيسي روي مولکول‌هاي آب موجود در مواد غذايي تأثير گذاشته و با سرعت زيادي دماي آن را بالا مي برند. گرما برخلاف شيوه هاي پخت و پز ديگر از درون ماده غذايي به سمت بيرون حرکت مي کند. درست است که کار کردن با اين وسيله ساده است اما اکثر افراد اشتباهاتي در حين به کارگيري از آن مرتکب مي شوند که براي سلامتي مشکل ساز است. در اين مطلب به اين اشتباهات ويژه مي پردازيم. لطفاً با ما همراه باشيد.

خطاي شماره 1 : برنج را داخل مايکروويو داغ مي کنيد

بهتر است از داغ کردن کربوهيدرات ها (برنج، نودل) بپرهيزيد. چون عمل دوباره گرم کردن يک ماده غذايي حاوي کربوهيدرات باعث افزايش شاخص گليسمي آن مي شود. بالا رفتن شاخص گليسمي مواد غذايي نيز در افزايش تأثير آن روي وزن، افزايش خطر ابتلا به ديابت و بيماري هاي قلبي عروقي تأثير دارد.

خطاي شماره 2 : گوجه فرنگي را در کاغذ آلومينيومي داغ مي کنيد

گوجه فرنگي و کاغذ آلومينيومي در کنار هم مشکل ساز مي شوند. نبايد اين مواد غذايي را داخل کاغذ آلومينيومي بپيچيد و داغ کنيد چون اسيديته موجود در آن باعث افزايش سرايت آلومينيوم به ماده غذايي مي شود.
زماني که اين کار را در مايکروويو انجام مي دهيد خطر دو چندان مي شود. بنابراين نبايد در داخل مايکروويو از کاغذ آلومينيومي استفاده کنيد. چون نسبت به امواج الکترومغناطيسي واکنش نشان مي دهد.

خطاي شماره 3 : غذاهاي آماده و در بسته را داخل مايکروويو قرار مي دهيد

مايکروويو با داخل کردن مولکول هاي آب داخل مواد غذايي فشار زيادي به مواد غذايي مي آورد. اگر غذاي حاضري و کنسروي خريداري کرده ايد حتماً قبل از گرم کردن، آن را از داخل ظرف خود خارج کرده و در ظروف مناسب مايکروويو قرار دهيد. بايد توجه داشته باشيد که فشار و هواي داخل ظروف کنسروي خارج شود در غير اين صورت ممکن است غذا دچار انفجار شود. بهتر است پوشش و در جعبه باز شود تا هواي داخل آن امکان خارج شدن داشته باشد.

خطاي شماره 4 : پيتزا را داخل مايکروويو آماده مي کنيد

پيتزا، سيب زميني سرخ کرده، پاستاها و غيره. اگر نمي خواهيد خمير پيتزا يا پاستاهايتان نرم شود بهتر است آن را در فرهاي معمولي آماده کنيد نه در مايکروويو. مايکروويو مواد غذايي را از داخل به خارج مي پزد. بنابراين نان پيتزا بعد از قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطيس آنگونه که بايد ترد نخواهد بود.

خطاي شمار 5 : فراموش مي کنيد که ماده غذايي در مايکروويو به طور يکدست پخته نمي شود

عمل طبخ در مايکروويو ممکن است خطر سوختن دست يا دهان را بالا ببرد چون قسمت خارجي ماده غذايي ولرم اما داخل آن بسيار داغ است. همانطور که پيش از اين نيز اشاره کرديم، مايکروويو مواد غذايي را توسط امواج الکترومغناطيس و از درون به بيرون طبخ مي کند. بنابراين پخت آن هميشه يکدست نيست. ممکن است غذايي به ظاهر ولرم به نظر بيايد اما واقعيت اين است که درون آن بسيار داغ است.

خطاي شماره 6 : پلاستيک روي برخي مواد غذايي را جدا نمي کنيد

اگر يک ماده غذايي را با بسته بندي يا برچسب پلاستيکي آن داغ مي کنيد در اشتباه هستيد. به گفته محققان آژانس ملي سلامت مواد غذايي فرانسه، داغ کردن يک ماده غذايي که در ظروف پلاستيکي يا با پوشش پلاستيکي و همچنين کنسروها در مايکروويو باعث مي شود غذا به بيسفنول A آلوده شود که يک ترکيب ايجاد کننده اختلال در سيستم غدد درون ريز بدن است.
در کنگره پزشکي که در سال 2014 در بروکسل برگزار شد محققان گزارش هايي ارائه کردند که نشان مي دهد ظروف پلاستيکي و همچنين کنسروها حاوي ترکيبات ايجاد کننده اختلال در سيستم غدد درون ريز هستند بنابراين بايد از داغ کردن آن‌ها در داخل مايکروويو خودداري کرد. چون گرما باعث مي شود که اين ترکيبات آزاد شوند. اين ترکيبات شيميايي، غددي که مسئول توليد هورمون ها هستند را با مشکل روبه رو مي سازند. زماني که اين ترکيبات وارد خون مي شوند اختلال خواب، مشکلات عصبي يا حتي ناباروري ايجاد مي کنند.

خطاي شماره 7 : شيشه شير بچه را در مايکروويو قرار مي دهيد

هيچ وقت شيشه شير بچه را داخل مايکروويو قرار ندهيد. اول اين که شکل و فرم شيشه شير مناسب قرار گرفتن در مايکروويو نيست و ديگر اين که ممکن است در دماي شير داخل شيشه شير اختلاف دماي بالايي وجود داشته باشد. در نتيجه شير موجود باعث سوختگي دهان و گلوي کودک شود. علاوه بر اين امکان کاهش ارزش غذايي شير نيز وجود دارد. در واقع با قرار دادن شيشه شير بچه در مايکروويو امکان دارد ويتامين ها و پروتئين هاي موجود در شير تجزيه شده و از بين بروند. بهتر است از روش حرارت غير مستقيم براي گرم کردن شير بچه استفاده کنيد. مي توانيد شيشه شير را داخل ظرفي قرار دهيد و آن را در آب جوش بگذاريد. علاوه بر اين بايد يادتان باشد که بعد از گرم کردن شيشه شير آن را به خوبي به هم بزنيد تا دماي شير يکدست شود. لازم است چند قطره از شير را روي ساعد يا مچ دستتان بريزيد تا حرارت شير را بررسي کنيد.



منبع : tebyan.net

http://www.CheKhabar.ir/News/71180/7 اشتباه بزرگ در استفاده از مايکروويو که هرگز نمي دانستيد!!
بستن   چاپ