نکاتي ساده ولي طلايي براي سلامت کبد
يکشنبه 11 تير 1396 - 12:19:30 PM
چه خبر - مراقبت از کبد با رعايت چند نکته ساده

علايم اوليه بيماري‌ کبد زماني بروز مي‌کند که اين اندام حياتي آسيب جدي ديده است. آگاهي از عوامل آسيب‌رسان به کبد براي حفظ سلامت آن ضروري است. در ادامه به مواردي اشاره شده است که براي کبد مضر هستند.

شکر

کبد از يک نوع شکر به نام فروکتوز براي توليد چربي استفاده مي‌کند. زماني که ميان فروکتوز وارد شده به بدن زياد باشد، منجر به تجمع چربي و بيماري هاي جدي کبدي مي‌ شود. برخي تحقيقات نشان مي‌دهد چربي به اندازه الکل براي کبد مضر است. بنابراين اولين قدم براي محافظت از کبد کاهش مصرف شيريني است.

استفاده بي رويه از مکمل‌هاي گياهي بدون تجويز پزشک

برخي افراد تصور مي‌کنند هر نوع مکمل گياهي هيچ صدمه‌اي به بدن وارد نمي‌کند. اين باور کاملا اشتباه است و گاهي مصرف نادرست و افراطي يک مکمل گياهي مي‌تواند منجر به بيماري‌ هپاتيت يا نارسايي کبد شود. بنابراين تمام داروها و مکمل‌هاي گياهي بايد تحت نظر پزشک و با وسواس مصرف شوند.

چاقي و اضافه وزن

چاقي منجر به تجمع چربي در کبد و کبد چرب غير الکلي مي‌شود و ممکن است باعث تورم کبد شود. بنابراين کاهش وزن اولين قدم در جهت سلامتي کبد است.

مصرف بيش از حد ويتامين A

معمولا بدن از طريق مصرف ميوه و سبزيجات، به ويژه آنهايي که رنگ نارنجي و زرد دارند، ويتامين A مورد نياز خود را تامين مي کند. مطالعات نشان مي دهد مصرف بيش از حد ويتامين A به کبد آسيب مي‌زند.

نوشابه

نوشابه و نوشيدني‌هاي مصنوعي يکي از مهمترين دلايل آسيب به کبد هستند. براي محافظت از کبد مصرف نوشيدني هاي مصنوعي شيرين را کاهش دهيد.

استامينوفن

دوز نامناسب استامينوفن يکي از عوامل آسيب‌رسان به کبد است. براي مثال چنانچه سرما خورده‌ايد و سر درد داريد، مراقب باشيد که به طور همزمان از داروي استامينوفن و سرماخوردگي استفاده نکنيد، چون داروي سرماخوردگي نيز حاوي استامينوفن است و مي‌تواند به کبد صدمه بزند.

چربي‌هاي ترانس

چربي هاي ترانس براي کبد بيش از اندازه مضر هستند. دقت کنيد حتي اگر در جدول ارزش غذايي ميزان چربي ترانس صفر قيد شده باشد، هنوز هم مقداري چربي در آن ماده وجود دارد.

دانستني هايي در باره کبد

کبد بزرگترين ارگان داخلي بدن است که بيش از 500 عملکرد حياتي بدن، از جمله مبارزه با انواع ويروس و عفونت را به عهده دارد. کبد با توليد پروتئين و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمي را در حفظ سطح نرمال قند خون ايفا مي کند و تنها عضوي است که مي تواند خود را بازسازي (ترميم) کند؛ به همين دليل است که افراد مي توانند بخشي از کبد خود را اهدا کنند.

کبد حدود 10 درصد از جريان خون را مصرف مي کند و در هر دقيقه حدود دو ليتر خون پمپاژ مي کند. متاسفانه بيماري هاي کبدي با هيچ علامت ظاهري همراه نيستند و بيمار زماني از آن مطلع مي شود که کار از کار گذاشته است. سرطان کبد، نارسايي کبد, سيروز، هپاتيت و هموکروماتوز شايع ترين مشکلات کبد هستند.

انواع سبزيجات، گريپ فروت، گردو، ليمو، آووکادو، چاي سبز، سير، چغندر، سبزيجات با برگ هاي سبز پررنگ و زردچوبه، مهمترين غذاهايي هستند که کبد را سالم نگه مي دارند. استفاده از غذاهاي آماده و حاضري، الکل و سيگار، روغن و غذاهاي سرخ کرده و عدم تحرک، مهمترين دلايل آسيب به کبد هستند.



منبع: irna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/71170/نکاتي ساده ولي طلايي براي سلامت کبد
بستن   چاپ